Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Waterpret vier je met deze grappige spelletjes

24 mei 2018
“Mag ik zonder jas naar school mam?” Met de zomer voor de deur kunnen we al genieten van het lekkere weer. In de korte broek naar school en aan het eind van de dag heerlijk buiten spelen. En als het dan echt warm wordt gaat de zwemkleding aan en worden de eerste watergevechten weer gehouden. Je vindt hier 6 leuke speeltips voor een spetterende middag vol waterpret!
Lees meer

Flessenvoetbal

Ga met z’n allen in een kring staan of als je met twee spelers bent, tegenover elkaar. Iedereen heeft een eigen fles (bijvoorbeeld een plastic frisdrankfles) vol met water en zet deze achter zich neer. Probeer nu met de voetbal elkaars fles om te schieten. Is jouw fles leeg? Dan ben je af. Dus zorg dat jouw fles niet omver geschopt wordt!

Hoofdbasketbal met waterballonnen

Ken je hoofdbasketbal al? Je draagt een basket op je hoofd en jouw medespeler probeert de bal daarin te gooien. Aan jou de kunst de bal op te vangen. Voor die warme dagen is het hilarisch de bal te vervangen door waterballonnen. Als je alle ballonnen raak gooit kun je het wat moeilijker maken door de afstand wat groter te maken. Hoeveel ballonnen weet jij te vangen?

6 = splash!

Ga dicht bij elkaar in de kring zitten en zet in het midden een grote bak of teil met water neer. Om de beurt gooi je met de dobbelsteen. (Zo’n grote soft dobbelsteen doet het altijd goed.) Heb je zes gegooid? Dan mag jij de anderen nat spetteren door in de bak met water te ‘splashen’, met je vlakke hand hard in het water slaan. Dat wordt gillen!

Giet jij raak?

Geef iedereen een beker en ga in een rijtje staan. Zet vooraan en achteraan een emmer neer. De eerste in de rij vult zijn of haar bekertje en giet deze naar achteren leeg. Zonder te kijken! Dus wie er achter jou staat moet goed opletten waar jij giet. Want jouw vriendje of vriendinnetje moet dit water opvangen met de eigen beker. Daarna giet hij of zij ook weer het water, zonder te kijken, naar achteren. Zo gaat het water naar achteren in de rij. De laatste persoon giet het water weer in een emmer. Hoeveel water krijgen jullie naar het einde?
Afbeelding voor

Autoracen met water

Jij en al je vrienden hebben allemaal een eigen waterpistool. Teken met stoepkrijt een start- en een finishlijn. Zet jouw autootje op de startlijn en zorg dat jouw vriendjes en vriendinnetjes dit ook doen. Nu ga je met jouw waterpistool je raceauto zo snel mogelijk naar de overkant schieten. Wie spuit er als eerste over de finish?
Speel dit spel het liefst op een vlakke ondergrond, anders wordt het een stuk lastiger. Belangrijk is dat er emmer met water in de buurt staan zodat je snel kunt bijvullen. Gaat het niet snel genoeg met de autootjes, probeer het dan eens met pingpongballen of ballonnen!

Ben jij nou op zoek naar welk waterpistool het beste bij jou past? Onze Proefmonsters hebben het voor jou getest. Bekijk snel welk waterpistool als beste uit de test kwam!

Waterknikkeren

Zet twee stoelen tegenover elkaar en voor elke stoel zet je een teil of emmer met water neer. Op de bodem van de emmer leg een je heleboel knikkers neer. Jij gaat op een van de stoelen zitten en jouw tegenstander op de andere. Je hebt nu één minuut om zoveel mogelijk knikkers van de bodem te vissen. Met je voeten! Leg de knikkers naast de emmer neer en tel na de minuut hoeveel knikkers jij hebt opgevist. Wie heeft er gewonnen?

Het leukste waterspeelgoed vind je op Lobbes.nl