Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Afbeelding voor

Door te spelen leer je als kind veel belangrijke vaardigheden. Spelen is dus niet alleen hel erg leuk, maar ook nog goed voor de ontwikkeling. Je ontdekt hier wat jij allemaal ontwikkelt door te spelen, wat voor een ontwikkelfasen er zijn en welk speelgoed daar het beste bij past. Spelen genieten en ontwikkelen!

Puzzelstukjes per leeftijd
Ontwikkelen
25 januari 2024
Puzzelen: sommige kinderen zijn er gek op, andere vinden het moeilijk om het geduld ervoor te vinden. Al vanaf een jaar of 2 kan je een kind een legpuzzel aanbieden. Maar hoeveel puzzelstukken kan een kind zo ongeveer leggen op welke leeftijd? Wij geven je hieronder een richtlijn.
Lees meer >
Tips interactief voorlezen
Ontwikkelen
15 januari 2024
Interactief voorlezen is een leuke én educatieve manier om de leeservaring van kinderen te verrijken en hun betrokkenheid bij het verhaal te vergroten. Tijdens het voorlezen luisteren ze zo niet alleen, maar oefenen ze ook meteen met een hoop belangrijke vaardigheden. Zo maak je een gezellig voorleesmoment nóg waardevoller! We geven je in deze blog een aantal tips voor het interactief voorlezen aan kinderen. Ook vertellen we je natuurlijk wat interactief voorlezen precies is en welke vaardigheden kinderen hierdoor ontwikkelen.
Lees meer >
Verkleden en ontwikkelen
Ontwikkelen
11 januari 2024
'We spelen dat jij de prins was en ik de prinses, en dat we gingen trouwen op een heeel mooi kasteel en iedereen mocht komen om een hele grote taart te eten!' Toegegeven, dit scenario uit een kinderfantasie is er niet eentje die heel snel realiteit zal worden. Toch is verkleden en het spelen van zulke rollenspellen spelen enorm goed voor de ontwikkeling van kinderen. Heb je nog geen verkleedkleren in de speelgoedkist liggen? Na het lezen van deze blog komt daar gauw verandering in!
Lees meer >
Educatieve spellen 4 jaar
Ontwikkelen
30 november 2023
Kinderen van 4 jaar oud zijn zich volop aan het ontwikkelen. Rond deze leeftijd beginnen de meeste kinderen ook op school, maar draait alles nog om spelend leren. Een educatief spel sluit perfect aan op deze ontwikkelfase! In een educatief spel staat plezier voorop, maar wordt het kind tegelijkertijd uitgedaagd om tijdens het spelen te experimenteren en oefenen met nieuwe vaardigheden. Deze 10 educatieve spellen zijn wat ons betreft echte aanraders voor kinderen van 4 jaar!
Lees meer >
Waarom jonge kinderen voorlezen?
Ontwikkelen
12 oktober 2023
Als het gaat om het voorlezen van kinderen, kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Ja, zelfs baby’s van een paar weken oud en ja, zelfs baby’s die nog in mama’s buik zitten! Daar zijn een heleboel redenen voor, waarvan wij deze 5 toch wel het meest bijzonder vinden.
Lees meer >
Kinderboekenweek 2023
Ontwikkelen
27 september 2023
Van 4 tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Bij mij thuis’ en in deze periode organiseren scholen in heel het land leuke activiteiten rondom dit thema. Wij tippen je 5 boeken die perfect passen bij het thema van dit jaar!
Lees meer >
Waarom buitenspelen goed is
Ontwikkelen
4 juni 2023
Dat kinderen steeds meer tijd achter een scherm doorbrengen, is een feit. Buitenspelen lijkt haast iets van de vorige generatie te zijn. En dat is jammer, want buitenspelen is juist zo gezond en goed voor kinderen. Maar liefst 45% van de ouders zou willen dat hun kind(eren) meer buiten zou(den) spelen. Maar waarom is buitenspelen eigenlijk zo goed voor kinderen? Dit zijn wellicht veel meer uiteenlopende redenen dan je zou verwachten. Lees gauw verder!
Lees meer >
Gefascineerd door dino's?
Ontwikkelen
15 mei 2023
Iedereen kent wel een kind dat helemaal wild wordt van dinosauriërs. Bij Lobbes merken we dat dino-artikelen het hele jaar door populair speelgoed is, dat veel cadeau wordt gegeven aan kinderen van voornamelijk 3 tot 7 jaar oud. Op de één of andere manier zijn deze uitgestorven giganten ongelofelijk intrigerend voor veel kinderen. Maar hoe komt dat eigenlijk? En waarom zijn het voornamelijk jongens die dino’s zo fantastisch vinden? Wij waren nieuwsgierig en zochten het uit. Lees snel verder!
Lees meer >
De eerste 1000 dagen
Ontwikkelen
11 mei 2023
Misschien heb je al wel eens van de term "de eerste 1000 dagen" gehoord. Hiermee worden de eerste 1000 levensdagen van een kind bedoeld, geteld vanaf nog voor de conceptie tot aan de tweede verjaardag. De laatste jaren wordt door onderzoek steeds meer duidelijk hoeveel invloed deze dagen hebben op de ontwikkeling en zelfs het verdere leven van een kind. Het vormt de blauwdruk voor de toekomst. De eerste 1000 dagen zijn dus erg belangrijk! We vertellen je er meer over in deze blog.
Lees meer >
Groeimindset bij kinderen
Ontwikkelen
20 april 2023
Je kind probeert een dinosaurus te tekenen, maar het lukt niet zoals hij wil. ‘Ik kan het niet!’ roept hij boos, terwijl hij het papier verfrommelt en weggooit. De tekenspullen verdwijnen in de kast en chagrijnig gaat hij iets anders doen. Herken je dit gedrag bij je kind? Of eerlijk, misschien wel bij jezelf? Dan kan je weleens te maken hebben met een vaste mindset, en zou je eens kunnen proberen stappen te zetten richting het ontwikkelen van een groeimindset. Wat is een groeimindset en hoe stimuleer je die bij kinderen?
Lees meer >
Complimenten geven aan je kind
Ontwikkelen
23 februari 2023
Op 1 maart is het Nationale Complimentendag! Hoe geef je nou opbouwende complimenten aan je kind? Je hoort het jezelf vast vaak genoeg zeggen als je kind weer vol trots een tekening, knutselwerkje of bouwwerk laat zien: ‘Wauw, wat mooi!’ Heel goed bedoeld uiteraard, maar niet het beste compliment wat je je kind kan geven. Uit onderzoek blijkt dat er verschil zit in het effect wat verschillende complimenten hebben op kinderen. Wil je weten wat je dan wél kan zeggen? Lees gauw verder!
Lees meer >
Puzzelen en ontwikkelen
Ontwikkelen
2 februari 2023
Puzzelen, sommigen vinden het geweldig en anderen interesseert het niet zo. Maar wist je dat puzzelen heel goed is voor de ontwikkeling, zowel van volwassenen maar zeker ook van kinderen? Puzzelen kunnen kindjes al heel jong leren. Natuurlijk geen puzzel van 1000 stukjes, maar denk maar eens aan de noppenpuzzels van bijvoorbeeld dieren in de juiste vormen leggen. Dat kan een kind vanaf 1,5 jaar oud al leren. Deze vaardigheid ontwikkelt door naar het leren maken van puzzels met 2 of 4 stukken en voor je het weet kan je al samen met je kind moeilijkere puzzels gaan leggen. Lees gauw verder om te ontdekken welke 8 belangrijke vaardigheden kinderen ontwikkelen tijdens het puzzelen.
Lees meer >