Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Door te spelen leer je als kind veel belangrijke vaardigheden. Spelen is dus niet alleen hel erg leuk, maar ook nog goed voor de ontwikkeling. Je ontdekt hier wat jij allemaal ontwikkelt door te spelen, wat voor een ontwikkelfasen er zijn en welk speelgoed daar het beste bij past. Spelen genieten en ontwikkelen!

Waarom buitenspelen goed is
Ontwikkelen
4 juni 2023
Dat kinderen steeds meer tijd achter een scherm doorbrengen, is een feit. Buitenspelen lijkt haast iets van de vorige generatie te zijn. En dat is jammer, want buitenspelen is juist zo gezond en goed voor kinderen. Maar liefst 45% van de ouders zou willen dat hun kind(eren) meer buiten zou(den) spelen. Maar waarom is buitenspelen eigenlijk zo goed voor kinderen? Dit zijn wellicht veel meer uiteenlopende redenen dan je zou verwachten. Lees gauw verder!
Lees meer >
Gefascineerd door dino's?
Ontwikkelen
15 mei 2023
Iedereen kent wel een kind dat helemaal wild wordt van dinosauriërs. Bij Lobbes merken we dat dino-artikelen het hele jaar door populair speelgoed is, dat veel cadeau wordt gegeven aan kinderen van voornamelijk 3 tot 7 jaar oud. Op de één of andere manier zijn deze uitgestorven giganten ongelofelijk intrigerend voor veel kinderen. Maar hoe komt dat eigenlijk? En waarom zijn het voornamelijk jongens die dino’s zo fantastisch vinden? Wij waren nieuwsgierig en zochten het uit. Lees snel verder!
Lees meer >
De eerste 1000 dagen
Ontwikkelen
11 mei 2023
Misschien heb je al wel eens van de term "de eerste 1000 dagen" gehoord. Hiermee worden de eerste 1000 levensdagen van een kind bedoeld, geteld vanaf nog voor de conceptie tot aan de tweede verjaardag. De laatste jaren wordt door onderzoek steeds meer duidelijk hoeveel invloed deze dagen hebben op de ontwikkeling en zelfs het verdere leven van een kind. Het vormt de blauwdruk voor de toekomst. De eerste 1000 dagen zijn dus erg belangrijk! We vertellen je er meer over in deze blog.
Lees meer >
Groeimindset bij kinderen
Ontwikkelen
20 april 2023
Je kind probeert een dinosaurus te tekenen, maar het lukt niet zoals hij wil. ‘Ik kan het niet!’ roept hij boos, terwijl hij het papier verfrommelt en weggooit. De tekenspullen verdwijnen in de kast en chagrijnig gaat hij iets anders doen. Herken je dit gedrag bij je kind? Of eerlijk, misschien wel bij jezelf? Dan kan je weleens te maken hebben met een vaste mindset, en zou je eens kunnen proberen stappen te zetten richting het ontwikkelen van een groeimindset. Wat is een groeimindset en hoe stimuleer je die bij kinderen?
Lees meer >
De geschiedenis van Barbie
Ontwikkelen
9 maart 2023
Barbie… We kennen haar allemaal wel. De lange, slanke, blonde dame met de grote blauwe ogen. Prachtig om te zien, maar ook met een hart van goud, altijd behulpzaam en liefdevol naar de mensen en dieren om haar heen. Geliefd bij eenieder. Althans… bijna iedereen. Zelfs Barbie heeft zich niet kunnen vrijwaren van de nodige kritiek in haar lange leven. Intussen gaat Barbie alweer ruim 60 jaar mee. Hoe is Barbie ontstaan en hoe is ze veranderd gedurende haar leven?
Lees meer >
Complimenten geven aan je kind
Ontwikkelen
23 februari 2023
Op 1 maart is het Nationale Complimentendag! Hoe geef je nou opbouwende complimenten aan je kind? Je hoort het jezelf vast vaak genoeg zeggen als je kind weer vol trots een tekening, knutselwerkje of bouwwerk laat zien: ‘Wauw, wat mooi!’ Heel goed bedoeld uiteraard, maar niet het beste compliment wat je je kind kan geven. Uit onderzoek blijkt dat er verschil zit in het effect wat verschillende complimenten hebben op kinderen. Wil je weten wat je dan wél kan zeggen? Lees gauw verder!
Lees meer >
Verkleden en ontwikkelen
Ontwikkelen
2 februari 2023
'We spelen dat jij de prins was en ik de prinses, en dat we gingen trouwen op een heeel mooi kasteel en iedereen mocht komen om een hele grote taart te eten!' Toegegeven, dit scenario uit een kinderfantasie is er niet eentje die heel snel realiteit zal worden. Toch is verkleden en het spelen van zulke rollenspellen spelen enorm goed voor de ontwikkeling van kinderen. Heb je nog geen verkleedkleren in de speelgoedkist liggen? Na het lezen van deze blog komt daar gauw verandering in!
Lees meer >
Puzzelen en ontwikkelen
Ontwikkelen
2 februari 2023
Puzzelen, sommigen vinden het geweldig en anderen interesseert het niet zo. Maar wist je dat puzzelen heel goed is voor de ontwikkeling, zowel van volwassenen maar zeker ook van kinderen? Puzzelen kunnen kindjes al heel jong leren. Natuurlijk geen puzzel van 1000 stukjes, maar denk maar eens aan de noppenpuzzels van bijvoorbeeld dieren in de juiste vormen leggen. Dat kan een kind vanaf 1,5 jaar oud al leren. Deze vaardigheid ontwikkelt door naar het leren maken van puzzels met 2 of 4 stukken en voor je het weet kan je al samen met je kind moeilijkere puzzels gaan leggen. Lees gauw verder om te ontdekken welke 8 belangrijke vaardigheden kinderen ontwikkelen tijdens het puzzelen.
Lees meer >
Voorleesdagen 2023
Ontwikkelen
19 januari 2023
Het is weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Van 25 januari t/m 4 februari staat alles in het teken van voorlezen en de leukste voorleesboeken.
Lees meer >
Spelletjes spelen en ontwikkelen
Ontwikkelen
15 december 2022
Een spelletje spelen, wij houden ervan! Of je nou wekelijks een spellenavond hebt of alleen met feestdagen spelletjes speelt met elkaar: na het lezen van deze blog ga je het waarschijnlijk een stuk vaker doen met je kinderen. Het spelen van (bord)spellen is natuurlijk gezellig en leuk, maar wist je dat je met de meeste spellen ook onbewust een heleboel vaardigheden ontwikkelt? En niet zomaar vaardigheden, maar belangrijke skills die je op alle vlakken van je leven kunt inzetten, nu én later.
Lees meer >
Jólabókaflóð
Ontwikkelen
1 december 2022
Jóla…wie? Jólabókaflóð! Heb je ooit van deze IJslandse traditie gehoord? Grote kans van niet. Toch is deze leuke Kerst-traditie wel de moeite waard om ook in Nederland leven in te blazen!
Lees meer >
S.T.E.M. speelgoed
Ontwikkelen
8 november 2022
Op 10 november is het de Dag van de Wetenschap! In elk kind schuilt een kleine wetenschapper en S.T.E.M. speelgoed speelt hier perfect op in. Lees hier waarom en wat S.T.E.M. speelgoed precies is.
Lees meer >