Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Afbeelding voor

Door te spelen leer je als kind veel belangrijke vaardigheden. Spelen is dus niet alleen hel erg leuk, maar ook nog goed voor de ontwikkeling. Je ontdekt hier wat jij allemaal ontwikkelt door te spelen, wat voor een ontwikkelfasen er zijn en welk speelgoed daar het beste bij past. Spelen genieten en ontwikkelen!

Voorleesdagen 2023
Ontwikkelen
19 januari 2023
Het is weer tijd voor de Nationale Voorleesdagen! Van 25 januari t/m 4 februari staat alles in het teken van voorlezen en de leukste voorleesboeken.
Lees meer >
Spelletjes spelen en ontwikkelen
Ontwikkelen
15 december 2022
Een spelletje spelen, wij houden ervan! Of je nou wekelijks een spellenavond hebt of alleen met feestdagen spelletjes speelt met elkaar: na het lezen van deze blog ga je het waarschijnlijk een stuk vaker doen met je kinderen. Het spelen van (bord)spellen is natuurlijk gezellig en leuk, maar wist je dat je met de meeste spellen ook onbewust een heleboel vaardigheden ontwikkelt? En niet zomaar vaardigheden, maar belangrijke skills die je op alle vlakken van je leven kunt inzetten, nu én later.
Lees meer >
Jólabókaflóð
Ontwikkelen
1 december 2022
Jóla…wie? Jólabókaflóð! Heb je ooit van deze IJslandse traditie gehoord? Grote kans van niet. Toch is deze leuke Kerst-traditie wel de moeite waard om ook in Nederland leven in te blazen!
Lees meer >
S.T.E.M. speelgoed
Ontwikkelen
8 november 2022
Op 10 november is het de Dag van de Wetenschap! In elk kind schuilt een kleine wetenschapper en S.T.E.M. speelgoed speelt hier perfect op in. Lees hier waarom en wat S.T.E.M. speelgoed precies is.
Lees meer >
Kinderboekenweek 2022
Ontwikkelen
5 oktober 2022
De leukste anderhalve week van het jaar is weer aangebroken: de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is Gi-ga-groen! Hoewel je bij boeken misschien vooral denkt aan lekker binnen op de bank met een kop thee, staat de Kinderboekenweek dit jaar juist helemaal in het teken van de natuur, dieren en buitenavonturen. Dus hop, trek je jas aan en ga mee de gi-ga-groene wereld in!
Lees meer >
Ontwikkeling baby 9 tot 12 maanden
Ontwikkelen
29 september 2022
In het eerste levensjaar leert je kindje ontzettend veel. Wist je dat als we als mensen nooit meer in zo’n hoog tempo ontwikkelen als in het eerste jaar? Dat is ongelofelijk bijzonder! Wat leert je baby allemaal wanneer hij of zij tussen de 9 en de 12 maanden oud is? En hoe kan jij aan deze ontwikkelingen bijdragen met speelgoed? Je leest het hier!
Lees meer >
Ontwikkeling baby 6 tot 9 maanden
Ontwikkelen
22 maart 2022
In het eerste levensjaar leert je kindje ontzettend veel. Wist je dat als we als mensen nooit meer in zo’n hoog tempo ontwikkelen als in het eerste jaar? Dat is ongelofelijk bijzonder! Wat leert je baby allemaal wanneer hij of zij tussen de 6 en de 9 maanden oud is? En hoe kan jij aan deze ontwikkelingen bijdragen met speelgoed? Je leest het hier!
Lees meer >
Ontwikkeling baby 3 tot 6 maanden
Ontwikkelen
15 maart 2022
In het eerste levensjaar leert je kindje ontzettend veel. Wist je dat als we als mensen nooit meer in zo’n hoog tempo ontwikkelen als in het eerste jaar? Dat is ongelofelijk bijzonder! Wat leert je baby allemaal wanneer hij of zij tussen de 3 en de 6 maanden oud is? En hoe kan jij aan deze ontwikkelingen bijdragen met speelgoed? Je leest het hier!
Lees meer >
Ontwikkeling baby 0 tot 3 maanden
Ontwikkelen
8 maart 2022
In het eerste levensjaar leert je kindje ontzettend veel. Wist je dat als we als mensen nooit meer op zo’n hoog tempo ontwikkelen als in het eerste jaar? Dat is ongelofelijk bijzonder! Wat leert je baby allemaal in de eerste drie maanden na de geboorte? En hoe kan jij aan deze ontwikkelingen bijdragen met speelgoed? Je leest het hier!
Lees meer >
De Nationale Voorleesdagen 2022
Ontwikkelen
24 januari 2022
De Nationale Voorleesdagen komen er weer aan! Van 26 januari tot 5 februari 2022 staat alles in het teken van voorleesboeken. Dit jaar is ‘Maar eerst ving ik een monster’ uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar!
Lees meer >
Belang van verveling
Ontwikkelen
15 februari 2019
Na school eerst even bij een vriendje of vriendinnetje spelen, voor het eten naar huis en daarna nog even met de LEGO spelen. Zo'n doordeweekse dag is makkelijk gevuld en speelplezier is volop te beleven. Maar wat als je ineens vakantie hebt of een lang weekend vrij? Dan duurt de vrije tijd ineens erg lang! Eerst is dat nog genieten maar ineens ligt verveling op de loer. Hoe ga je eigenlijk om met verveling? En wist je dat het hartstikke goed voor je is om je af en toe te vervelen? Ontdek in deze blog het belang van verveling!
Lees meer >