Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Kinderboekenweek 2023: 5 boeken over het thema ‘Bij mij thuis’

27 september 2023
Van 4 tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Bij mij thuis’ en in deze periode organiseren scholen in heel het land leuke activiteiten rondom dit thema. Wij tippen je 5 boeken die perfect passen bij het thema van dit jaar!
Van 4 tot en met 15 oktober 2023 is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Bij mij thuis’ en in deze periode organiseren scholen in heel het land leuke activiteiten rondom dit thema. Wij tippen je 5 boeken die perfect passen bij het thema van dit jaar!
label.learn.more

1. Tien minuten verhalen voor kinderen van 7-8 jaar

In dit boek staan 16 leuke verhalen voor kinderen van 7-8 jaar om zelf te lezen. De verhalen zijn op AVI M4 en AVI E4 en gaan over de belevenissen van het samengestelde gezin van Berna en Pieter. Perfect om elke dag een verhaal te lezen en zo te oefenen met lezen. Het boek is ook een goede kennismaking (of een wereld van herkenning) met samengestelde gezinnen.

Leeftijd: 7-8 jaar


2. Het ministerie van oplossingen

Nina is een avontuurlijk meisje van 11 jaar dat niet van stilzitten houdt. Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurlijk om gelezen te worden. De brief is van de 9-jarige Ruben die op school gepest wordt door de gemene Sophia en haar vriendinnen. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit dan om samen met haar beste vriendin, Alfa, Ruben te gaan helpen, aangezien zo’n ministerie natuurlijk niet echt bestaat. Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken ze dat ze zich daarin vergissen: er heeft wel degelijk een Ministerie van Oplossingen bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen aan het opnieuw oprichten ervan, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt…

Geschreven door Sanne Rooseboom, die ook het Kinderboekenweek geschreven heeft.

Leeftijd: 10+ jaar


3. De regels van Floor – Geloof nooit je broer

Ook bekend van de tv-serie: De regels van Floor. Floors broer Kees is helemaal in de ban van een stoere survival-man op tv. Dat wil hij ook! Hij overtuigt Floor ervan dat hij álles weet van overleven in de wildernis, en samen gaan ze eropuit. Maar inderdaad: geloof nooit je broer…

Leeftijd: 7 – 9 jaar


4. Bij Kikker thuis

Het huis van Kikker is de plek waar vele van zijn avonturen beginnen, waar hij feestviert met zijn vrienden en waar hij lekker uitrust na een dag vol belevenissen. Kikker heeft het fijnste huis van de wereld! Zet het huis van Kikker in elkaar en ga bij hem op bezoek.

Leeftijd: Peuters en kleuters, ca. 2 tot 4 jaar


5. Thuis bij Muis

Dit zijn Muis en Beer, twee goede vrienden die dol zijn op avonturen in en rondom hun huis. Ze genieten van activiteiten zoals het bakken van koekjes, fietsen, verstoppertje spelen en nog veel meer. In dit boek vind je zeven hartverwarmende verhalen in rijmvorm over de bijzondere belevenissen van deze twee vriendjes. Het is een feest van herkenning voor kinderen vanaf twee jaar. "Thuis bij Muis" is een mooi boek dat ook de Sardes Leespluim heeft ontvangen!

Leeftijd: vanaf 2 jaar


Kinderboekenweekgeschenk

Het Kinderboekenweekgeschenk 2023 is geschreven door Sanne Rooseboom. Zij schreef de boekenserie Het ministerie van Oplossingen en heeft nu voor het thema ‘Bij mij thuis’ het boek Ravi en de laatste magie geschreven. In dit boek belandt Ravi tijdelijk in een bejaardentehuis – vol gepensioneerde tovenaars! Maar problemen liggen op de loer en Ravi moet de hele stad zien te redden… naast het vinden van een nieuw thuis voor hem en zijn moeder. Het Kinderboekenweekgeschenk ontvang je gratis bij een besteding van € 13,50 aan kinderboeken.

WEDSTRIJD: Het CPNB en Verkiezing Speelgoed van het Jaar organiseren samen een ontwerpwedstrijd. Bedenk zelf een spel op basis van jouw favoriete kinderboek. Het winnende spel zal echt gemaakt en verkocht worden! Meer informatie vind je op samenspelen.nl.