Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Je leest het op ons blog

Spelen, genieten en ontwikkelen: daar geloven we in bij Lobbes. Op ons blog delen we daarom de leukste speelgoedtips en verrassende knutselideeën. We nemen je ook mee op verkenning in de wereld van het kinderbrein. Hoe ontwikkelen kinderen zich en waarom is spelen daarvoor zo belangrijk? Welke soorten spel zijn er en welke ontwikkelgebieden spreken die aan? Hier vind je volop speel(goed)inspiratie, zowel voor de allerkleinsten als voor de oudere kids!

Cadeautip: Bitzee
Spelen
21 september 2023
Eind jaren 90 was de wereld in de ban van de Tamagotchi: het virtuele huisdiertje dat gevoerd, verzorgd en opgevoed moest worden. Een gloednieuw en razend populair concept, in een wereld die steeds digitaler begon te worden. Sindsdien hebben velen geprobeerd het succes van de Tamagotchi te evenaren. Dit jaar maken we kennis met Bitzee, een hypermoderne variant van het digitale huisdier. En wat is hij cute! Zal Bitzee ook de harten van kinderen gaan veroveren? Om deze 5 redenen is een Bitzee hét (sinterklaas)cadeau van dit moment.
Lees meer >
Bungelende Bij
Knutselideeën
19 september 2023
Maak van een lege toiletrol deze leuke bungelde bij. Schaf de complete knutselset aan of verzamel zelf alle materialen die je nodig hebt en maak dit schattige bijtje.
Lees meer >
Kleurrijke Katten
Knutselideeën
19 september 2023
Maak deze kleurrijke katten met behulp van een sjabloon. Kies verschillende kleuren karton uit voor de buik en maak zo deze vrolijke, hangende katten.
Lees meer >
Zelf zeep maken
Knutselideeën
18 september 2023
Maak je eigen handgemaakte stukken zeep met transparante en witte zeepbasis. Voeg zeepverf toe om je zeep te kleuren en maak zo je eigen persoonlijke zeep.
Lees meer >
Insecten van Kartonnen Kokers
Knutselideeën
18 september 2023
Maak deze grappige insecten van kartonnen kokers bedekt met dik garen met Sticky Base een bal van Styropor.
Lees meer >
Dieren Leren Tekenen
Knutselideeën
18 september 2023
Leer gemakkelijk stap voor stap deze schattige dieren tekenen. Download en print het stappenplan en teken in een handomdraai deze leuke dieren. Bekijk de andere knutselideeën om ook ijsjes en schattige monstertjes te leren tekenen.
Lees meer >
Houten speelgoed schoonmaken
Spelen
14 september 2023
Houten blokken, een treinbaan of misschien een houten bijtspeeltje van je baby: speelgoed krijgt behoorlijk wat te verduren als er intensief mee gespeeld wordt. Zeker als het in de mond gestopt wordt, zoals bij kleine kinderen nogal eens wil gebeuren. Houten speelgoed schoonmaken is makkelijk, maar je moet wel net even weten wat je beter wel én niet kunt doen. We geven je een paar tips!
Lees meer >
Clown Maken
Knutselideeën
11 september 2023
Maak deze vrolijke clown met een leeg wc-rolletje, pailletten en verschillende kleuren vlechtstroken.
Lees meer >
Speelgoed van het Jaar 2023
Spelen
5 september 2023
Op dinsdag 5 september 2023 zijn de winnaars van de verkiezing Speelgoed van het Jaar bekendgemaakt. In 17 categorieën is door een Vakjury, waaronder onze eigen Yvonne Lobbes, bepaald welk speelgoed het beste, leukste en meest origineel is. Hieronder de volledige lijst met Vakjury-winnaars. Breng jij ook je stem uit om te helpen bepalen welk speelgoed de Publieksprijs wint?
Lees meer >
De geschiedenis van Barbie
Ontwikkelen
30 augustus 2023
Barbie… We kennen haar allemaal wel. De lange, slanke, blonde dame met de grote blauwe ogen. Prachtig om te zien, maar ook met een hart van goud, altijd behulpzaam en liefdevol naar de mensen en dieren om haar heen. Geliefd bij eenieder. Althans… bijna iedereen. Zelfs Barbie heeft zich niet kunnen vrijwaren van de nodige kritiek in haar lange leven. Intussen gaat Barbie alweer ruim 60 jaar mee. Hoe is Barbie ontstaan en hoe is ze veranderd gedurende haar leven?
Lees meer >
Voordelen van houten speelgoed
Spelen
24 augustus 2023
Houten speelgoed is ontzettend populair. Het ziet er mooi uit en is beter voor het milieu dan het meeste kunststof speelgoed. Maar wist je dat spelen met hout nog meer voordelen heeft voor kinderen? In deze blog bespreken we 3 de belangrijkste redenen waarom houten speelgoed zo fijn is voor kinderen!
Lees meer >
Top 5 rugzakken
Blog
17 augustus 2023
De zomervakantie loopt ten einde. Binnenkort mogen alle kinderen weer naar school. Ben je nog op zoek naar een nieuwe rugzak voor je kind? Wij tippen 5 populaire (school)rugtassen voor jongens en meisjes!
Lees meer >