Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

KAPLA

Beoordeling 4.6 / 5 door 281 klanten 5 1
KAPLA speelgoed bouwplankjes zijn uniek! De KAPLA-blokjes zijn allemaal even groot, rechthoekig en verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren. Ze zijn gemaakt van onbehandeld glad grenenhout en splinteren en slijten niet! Door hun unieke afmeting kun je er oneindig veel verschillende bouwwerken mee maken. Stapel de KAPLA-blokken op elkaar, maak bruggen, leg verbindingen en je ziet de mooiste constructies ontstaan. Lijm is niet nodig! Je kunt natuurlijk zelf bedenken wat je wilt bouwen, maar er zijn ook mooie KAPLA boeken met ideeën te koop waar je inspiratie uit kunt halen. KAPLA speelgoed is geschikt voor alle leeftijden!
Lees meer
Kapla
29 Producten. Sorteren op:
Populariteit
Nu leverbaar
14,99
OK
De grootste collectie speelgoed van Nederland vind je bij Lobbes!
Al ruim 30 jaar het mooiste speelgoed voor particulieren, scholen en bedrijven.
Nu leverbaar
32,99
OK
Nu leverbaar
17,99
OK
Kies zelf je afleverdatum!
Bepaal wanneer het je goed uitkomt en kies de juiste bezorgdatum.
Nu leverbaar
17,99
OK
Nu leverbaar
17,99
OK
Je bestelling snel in huis!
Op werkdagen voor 23:59 besteld, de volgende dag bezorgd.
Nu leverbaar
17,99
OK
Nu leverbaar
17,99
OK
Nu leverbaar
17,99
OK
16,99
Uitverkocht
16,99
Uitverkocht

Ontstaan van Kapla

Al in 1960 werd de basis gelegd voor het bekende houten speelgoed Kapla! De Nederlandse antiekhandelaar Tom van der Bruggen reisde toen door Zuid-Frankrijk en ontdekte daar een prachtige vervallen boerderij. Hij wilde deze oude boerderij ombouwen tot kasteel en maakte een maquette van hoe het kasteel er uit moest komen te zien. De bestaande blokjes en houten kubussen die hij gebruikte werkten niet goed genoeg om er een echt realistisch gebouw van te maken. Hij mistte een perfect houten bouwblokje om te maken wat hij in zijn hoofd had en besloot het bouwelement zélf te ontwikkelen. Zo ontstond uiteindelijk het Kapla blokje van grenen hout in de perfecte verhouding van 15:3:1 Het woord Kapla staat voor Kabouterplankje, een klein houten balkje met de afmeting 11,7 x 2,34 x 0,78 cm. Tegenwoordig wordt Kapla ook veel gebruikt op scholen, als ondersteuning in het onderwijs en als hulp bij de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht en creativiteit.

Kapla Bouwspeelgoed

KAPLA Speelgoed

Door het bijzondere ontwerp is KAPLA geschikt voor alle leeftijden. Voor de jongere kinderen is het "gewone" stapelen met de KAPLA blokjes al een feest. De iets oudere kinderen kunnen zich wagen aan het bouwen van huisjes, dieren en andere eenvoudige vormen. Het maken van grote bouwkundige constructies is voor de grotere kinderen (en volwassenen) een echte uitdaging.

Populaire KAPLA

Een veel verkochte bouwset is de KAPLA 1000, een grote kist met 1000 KAPLA blokjes in naturel uitvoering. Deze wordt voornamelijk verkocht aan scholen en kinderdagverblijven, omdat er meerdere kinderen tegelijk mee kunnen spelen. Voor thuis is de KAPLA 200 heel populair; een uitgebreide beginnersset met 200 blokjes om lekker mee aan de slag te gaan, verpakt in een handige opbergdoos.

Nieuw in de houten plankjes bouwspeelgoed afdeling is TomTect. Het belangrijke verschil is dat TomTecT iets langere en dunnere plankjes bevat. Door de bijbehorende verbindingsstukjes zijn de mogelijkheden om te bouwen nog veel groter geworden. Doordat TomTect iets uitdagender is voor kinderen dan de originele Kapla, is het geschikt voor een iets hogere leeftijd, voor kinderen vanaf 5 jaar. In deze categorie kun je het volledige assortiment van KAPLA online kopen.

Lees meer