Nog voor gratis verzending. Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending. Gratis verzending!

Boekenlegger maken

5 oktober 2022
Kies je favoriete afbeelding en knutsel in een handomdraai een superhandige boekenlegger in elkaar! Pak de stiften, schaar en lijm en print de boekenleggers uit zodat je aan de slag kunt.
Kies je favoriete afbeelding en knutsel in een handomdraai een superhandige boekenlegger in elkaar! Pak de stiften, schaar en lijm en print de boekenleggers uit zodat je aan de slag kunt.
label.learn.more

Wat heb je nodig:

Stap 1:
Download en print de sjablonen uit voor de verschillende boekenleggers. Dit kan op gewoon wit printpapier, maar zorg dat je wel iets steviger papier gebruikt dan standaardpapier.

Stap 2:
Welke boekenlegger past het beste bij jouw favoriete boek? Lees je graag spannende dino-avonturen, of kun je al je fantasie kwijt bij verhalen over eenhoorns? Kies het bijpassende figuur uit en ga aan de slag met stiften of kleurpotloden. Kleur een dierenfiguurtje én een onderstrook in. Let er bij het kleuren op dat je de lijmstrook niet inkleurt.

Stap 3:
Als je alles helemaal hebt ingekleurd ben je klaar voor de volgende stap. Knip de onderstrook en het figuurtje uit.

Stap 4:
Smeer voorzichtig lijm op de lijmstrook. Zorg ervoor dat je alléén daar lijm aanbrengt en niet lager op de strook.

Stap 5:
Nu plak je het figuurtje op de onderstrook, zodat het hoofd precies boven het stippellijntje uitkomt. Zoals je op de foto ziet bij de T-rex. Hier komt z'n kin net boven dat randje uit. Laat de lijm nu goed drogen, voor je de boekenlegger uitprobeert.

Stap 6:
Tadaaa, klaar is je unieke zelfgemaakte boekenlegger! Als je boek dichtzit, kijkt de T-Rex er nét bovenuit. Nu is je boekenlegger af om elke keer als je gestopt bent met lezen, precies de goeie pagina te bewaken!

Stap 7:
Kun jij nog meer versiering bedenken voor de verschillende figuurtjes? Beplak de exotische vogel bijvoorbeeld met een paar mooie veren die naar boven uitsteken. Met zijn snavel houdt ie precies bij waar je bent gebleven met lezen. Of ga aan de gang met glitterpennen om jouw boekenlegger nog specialer te maken!

Hier zie je nog wat voorbeeldjes van een paar van de andere boekenleggers om zelf te knutselen. Ga je voor de eenhoorn en versier je die misschien in allemaal regenboogkleuren? Of mag de groene kikker straks op het boek passen? Verzin je eigen kleuren, en gebruik stiften, kleurpotloden, glitters en nog veel meer om jouw unieke boekenlegger te maken.

Benodigde artikelen:
 
Tekenpapier Wit A4 190gr, 250 Vellen (Art nr. 6021108, 1 x in bundel)
23,99
Schaar - Dierenprint (Art nr. 1380064, 1 x in bundel)
1,25
Lijm, 150gr. (Art nr. 6430657, 1 x in bundel)
2,75
Veren in Diverse Kleuren 11-17cm, 18st. (Art nr. 6021627, 1 x in bundel)
4,99
Lente Karton Kleur A4, 180gr, 300 Vellen (Art nr. 6021059, 1 x in bundel)
39,99
Bruynzeel Kids Viltstiften, 30st. (Art nr. 3499548, 1 x in bundel)
6,49