Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Gi-ga-groen: de Kinderboekenweek 2022 is van start!

5 oktober 2022
De leukste anderhalve week van het jaar is weer aangebroken: de Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is Gi-ga-groen! Hoewel je bij boeken misschien vooral denkt aan lekker binnen op de bank met een kop thee, staat de Kinderboekenweek dit jaar juist helemaal in het teken van de natuur, dieren en buitenavonturen. Dus hop, trek je jas aan en ga mee de gi-ga-groene wereld in!
Lees meer

De natuur is overal om ons heen. In de achtertuin, in het bos of het park… er is van alles te ontdekken en te doen. Of je nou gefascineerd bent door kleine kruipbeestjes, zelf het mooiste bloemenboeket bij elkaar zoekt of leert hoe je verschillende vogelsoorten kunt herkennen: er zijn heel veel boeken die kinderen helpen of inspireren om de natuur te gaan verkennen. Prentenboeken, doe-boeken, informatieve boeken of verhalenboeken vol spannende buitenbelevenissen; laat een bijzonder boek de (buiten)deur naar de wijde wereld voor je openzetten.

Ontvang het Kinderboekenweekgeschenk 2022 bij Lobbes

Net zoals elk jaar ontvang je tijdens de Kinderboekenweek het gratis Boekenweekgeschenk bij aankoop van € 12,50 aan kinderboeken. Het Boekenweekgeschenk 2022 is geschreven door Andy Griffiths en geïllustreerd door Terry Delton, bekend van de populaire boekenserie De waanzinnige boomhut. Inspiratie nodig? In onze Kinderboeken Top 10 zie je welke boeken op dit moment het meest besteld worden. En boeken die Gi-ga-groen zijn hebben we natuurlijk ook!

Afbeelding voor

Op ontdekking rond je huis

Of je nou een tuin hebt of niet: rondom je huis is altijd wel natuur te vinden. In de bomen op straat zitten tjilpende vogels, in de speeltuin kom je een spinnetje tegen en in het park kun je zomaar een prachtig gekleurd herfstblad tegenkomen. Met een insectenset kun je kleine beestjes zoeken, vangen en bestuderen. Of lijkt het je leuk om kleine kruipertjes de winter door te helpen? Dan kun je zelf een houten insectenhotel bouwen. Ook een houten voerderhuisje knutselen is een leuke manier om de natuur dichterbij te halen. Met een verrekijker bestudeer je de blije vogeltjes die komen genieten van hun voedzame hapje.

Lees ook