Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

8 leuke tips voor de herfstvakantie

13 oktober 2018
Hoera, het is herfst! De blaadjes veranderen van kleur en overal schieten er rood met witte stippen paddenstoelen uit de grond. Waarschijnlijk heb jij nu of binnenkort herfstvakantie. Tijd om niet te denken aan school, maar om leuke dingen te ondernemen. In deze blog geven wij jou 8 tips wat je in de herfstvakantie kan doen.
Lees meer
8 leuke tips voor de herfstvakantie

1. Lees een boek over de herfst

De herfst heeft iets magisch en er zijn genoeg kinderboeken die gaan over dit prachtige seizoen. Zo zijn er bijvoorbeeld prentenboeken met de mooiste herfsttekeningen, herfst natuurspeurboeken, herfst voorleesboeken en herfst knutselboeken, neem maar gauw eens een kijkje op Lobbes.nl voor al onze herfstboekjes. Kies jouw favoriete herfstboek uit, zoek een knus plekje op in huis en laat je door het boek meeslepen in een wereld vol gekleurde bladeren, eikeltjes, dennenappels, paddenstoelen en kastanjes.

 

Afbeelding voor

2. Speel het verhaal van Pluim de Eekhoorn na

Pluim is een vrolijke eekhoorn en heeft veel vriendjes in het bos. Maar in het bos loopt er ook een gevaarlijke vos rond. Met de Beleduc Handpop Eekhoorn kruip je in de huid van Pluim de Eekhoorn. Lukt het Pluim om de sluwe vos te ontwijken?

 

Afbeelding voor

3. Knutselen met bosmateriaal

Ga wandelen in het bos en verzamel onderweg kastanjes, eikels, bladeren en dennenappels. Eenmaal thuis maak jij met dit natuurlijk knutselmateriaal de leukste knutsels. Maak bijvoorbeeld leuke kastanjepoppetjes, verf dennenappels in een mooie kleur of maak een schilderij van prachtige herfstbladeren. Gebruik tijdens het knutselen een bloemenpers om bladeren te laten drogen.

 

Afbeelding voor

4. Kleur je eigen Windorgel

Hoor je de wind buiten waaien? Je kan dit nog mooier laten klinken met je eigen houten windspel. Pak je verf of viltstiften erbij en versier het hout. Na het versieren kun je de windorgel hangen op een plek waar de meeste wind waait. Ga ervoor zitten, doe je ogen dicht en geniet van de mooiste klanken.

 

Afbeelding voor

5. Leren met de Kalenderklok

Naast de herfst kennen wij in Nederland ook andere seizoenen zoals de winter, lente en zomer. Een jaar bestaat uit maanden, een maand uit weken en een week uit dagen. Met de prachtige houten paddenstoelen kalenderklok weet jij precies welke dag het van de week en de maand is. Verder kan je met de klok leren klokkijken en kan je aangeven in welk seizoen je nu zit en wat het weer buiten is. Met de kalenderklok ben je altijd bij de tijd.

 

Afbeelding voor

6. Paddenstoelen stapelen

Met de gekleurde paddenstoelen en de egel is dit hét balansspel voor de herfst! Gooi de dobbelsteen en zie op welk kleurtje die valt. Stapel volgens kleur de paddenstoelen op de egel. Probeer de hoogste toren te bouwen, maar pas op dat die niet omvalt! Wanneer je deze herfstvakantie uit logeren gaat kan je het balansspel meenemen, want je krijgt er een handig meeneemzakje bijgeleverd. Dat is nog eens handig!

7. Speel een Weetjes Kwartet

Het is natuurlijk vakantie, maar eigenlijk kan leren altijd en overal! Ontdek spelenderwijs met de Weetjes kwartetten van alles over dieren, landen, beroepen en het menselijk lichaam. Ben jij slim genoeg en verzamel jij de meeste kwartetten? Dan ben jij de winnaar van dit gezellige spelletje!

8. Bekijk de serie Proefmonsters

Nu je vakantie hebt mag jij vast ook af en toe naar een film of een serie kijken. Ben je nog op zoek naar een favoriete serie, kijk dan naar Proefmonsters! In deze YouTube serie laten kinderen zien hoe speelgoed werkt. Pak een bakje popcorn erbij, ga onderuit op de bank liggen en het kijken kan beginnen. Veel plezier!

We hopen dat je je door onze tips niet gaat vervelen in de herfstvakantie. Stuur je ons een leuk berichtje met wat jij deze herfst gaat doen?