Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Herfst traktatie Egels en Eikels

30 oktober 2018
Egels zijn er altijd wel, maar in de herfst kom je ze veel vaker tegen. Dit komt doordat ze nog snel op zoek zijn naar voedsel voor hun vetreserves om zo hun winterslaap door te komen. Wanneer je in de herfst jarig bent is het leuk om deze egel traktaties te maken, de stekels prikken niet want die zijn van hagelslag.
Lees meer
Herfst traktatie Egels en Eikels

Egels maken

Stap 1: wat heb je nodig?

  • Eierkoeken
  • Hagelslag
  • Boter of chocopasta
  • Wit glazuur
Afbeelding voor

Stap 2: Maak de egels

Snijd van de eierkoek 2 ronde hoekjes af zodat je een puntvorm krijgt. Maak daarna met de chocopasta een neusje. Smeer de bovenkant van de eierkoek ook in met chocopasta (of boter) en strooi de hagelslag erover. Zorg ervoor dat de hagelslag goed blijft plakken. Maak tot slot met het witte glazuur 2 puntjes en steek er een half hagelslagje in voor de ogen.

Afbeelding voor

Eikels maken

In de herfst liggen er op straat en in het bos overal eikels. Met eikels kun je leuke herfstknutsels maken, zoals poppetjes of herfst spinnetjes. Het is fijn om tijdens het knutselen iets lekkers te snoepen. Om in de herfstsferen te blijven kun je deze heerlijke eikels van mini zoenen en stroopwafels maken.

Stap 1: Wat heb je nodig?

  • Mini zoenen
  • Mini stroopwafels
  • Party prikkers

Stap 2: Maak de eikels

Steek de partyprikker door de mini stroopwafel en prik vervolgens de mini zoen erop.

Afbeelding voor

Tot slot: De afwerking

Maak het helemaal af door je traktatie te presenteren op een houten dienblad of een boomsschijf. Om de traktaties een extra vrolijk effect te geven kun je van gekleurd papier herfstblaadjes maken.