Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Speel een potje herfstbingo

13 oktober 2022
Het is weer herfst! De blaadjes vallen van de bomen en de paddenstoelen schieten als paddenstoelen uit de grond... Het is prachtig in het bos in de herfst, met alle bomen die zich hullen in herfstkleuren. Wil je je kinderen mee naar buiten krijgen? Probeer het eens met een herfstbingo!
Afbeelding voor

Een eigen herfstbingokaart maken

Wat heb je hiervoor nodig?

Teken de bingokaart. Houd hierbij rekening met de leeftijd van je kind(eren) en bedenk vast specifieke dingen die je in het bos bij jullie in de buurt tegen kan komen. Zoals kastanjes, beukennootjes, eikels, paddenstoelen, vogels en bankjes. Of bijvoorbeeld een eekhoorn, vijver of een konijnenhol? Misschien is er wel een kabouterpad, dan kun je ook een kabouter op je bingokaart zetten. Wees creatief en speel in op specifieke plaatsen of dingen die te vinden zijn in het bos waar je heen gaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon schrijven in plaats van tekenen, of je laat je kind(eren) de dingen tekenen of de woorden schrijven, afhankelijk van hun leeftijd.

Als de bingokaart af is, is het tijd om op pad te gaan! Laat je kind(eren) de icoontjes op de bingokaart zoeken in het bos en vervolgens afkruisen. Zo wordt een boswandeling ineens een leuke activiteit, waardoor het aantrekkelijker wordt om mee te gaan. Welke dingen kunnen jullie afkruisen? Geen zorgen als je niet de volledige Herfstbosbingokaart kunt afkruisen en voorkom dat je te lang blijft rondlopen. Het moet wel leuk blijven.

Download & Print de Lobbes Herfstbingokaart

Ben je niet zo van het tekenen? Download dan hieronder de kant en klare herfstbosbingokaart van Lobbes. Die hoef je alleen nog maar uit te printen. Wel zo makkelijk!

Heb je veel kastanjes kunnen vinden op je zoektocht in het bos? Ga er dan mee knutselen! Hier vind je leuke knutselideeën om te maken met je gevonden kastanjes. Maar let op, neem geen karrevrachten aan kastanjes en andere dingen mee uit het bos. De bosdieren moet hiervan leven in de winter. Maar een paar nootjes voor jouw knutsel zullen ze wel kunnen missen. 

Van links naar rechts: een houten bankje, een rood/witte paddenstoel, een bruine paddenstoel (bijv. eekhoorntjesbrood), een eekhoorn, kastanje, pootafdrukken, een rood herfstblad, een eikenblad, een spinnenweb, dennenappel, een vogelhuisje en een boomstronk.