Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Bosbodem van Silk Clay

7 september 2022
Boetseer je eigen bosbodem van Silk Clay en natuurlijke materialen. Maak een schattig bos met egels, paddenstoelen en eikels.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Kleine stokjes en takjes uit het bos
  • Eikeldopjes
  • Silk Clay in verschillende kleuren
  • Of bestel de complete Creative Knutselbox Natuur
Afbeelding voor

Stap 1:
We beginnnen met het maken van de egel. Boetseer het lichaam van de egel van lichtbruine Silk Clay en maak de oogjes en neus van zwarte Silk Clay. Breek of snijd een aantal kleine stukjes van de dunne stok of tak, en zorg dat ze ongeveer 1,5 tot 2 cm lang zijn. Bij dit egeltje hebben we in totaal ca. 35 kleine stokjes gebruikt.

Stap 2:
Druk de ogen en de neus zachtjes op de egel. Soms helpt het om de klei op het contactdeel met een penseeltje een klein beetje vochtig te maken, dan hechten de oogjes en het neusje goed aan het lijf. Duw nu de kleine stokjes in het lichaam van de egel, net zoveel tot jouw egel een mooi gevuld lijfje heeft.

Afbeelding voor

Stap 3:
Na deze stappen heb je je eerste egeltje gemaakt. Geef je dit egeltje nog een broertje of zusje?

Stap 4:
Boetseer nu de hoed van de paddenstoel door een kegeltje te maken van Silk Clay en duw er aan de onderkant een kleine holling in. Met witte Silk Clay draai je een aantal kleine balletjes voor de stippen.

Afbeelding voor

Stap 5:
Duw de hoed nu op een takje en druk de witte stipjes er op. Ook hier kun je de stipjes goed laten hechten door de plekjes op de hoed met een penseel een klein beetje vochtig te maken.

Stap 6:
Maak met verschillende kleuren klei een aantal paddenstoeltjes voor jouw bosbodem. Zorg dat de stokjes van verschillende lengte en dikte zijn.

Afbeelding voor

Stap 7:
Maak met de Silk Clay nu de "noten" voor de eikels door balletjes te draaien. Druk het eikeldopje nu op het balletje en maak nu een aantal verschillende eikels voor in het bos.

Stap 8:
Met groene klei maak je een gras-standaard om de paddenstoeltjes in te zetten. Zo geef je de paddenstoel een pootje en blijft ie goed rechtop staan.

Benodigde artikelen:
 
Silk Clay Set met 28 potjes en Gereedschap (Art nr. 6020590, 1 x in bundel)
47,99
Creative Knutselbox Natuur (Art nr. 6021630, 1 x in bundel)
25,99