Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Versier je eigen Sint Maarten lampion

6 februari 2023
“Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten. De meisjes hebben rokjes aan, daar komt Sinte Maarten aan. Geef een appel of een peer, ik kom het hele jaar niet weer. Het hele jaar duurt zo lang, tot mijn lichtje branden kan!” Misschien klinken deze woorden jou ieder jaar wel heel bekend in de oren. Op 11 november wordt er op sommige plekken in het land het feest Sint Maarten gevierd.
Lees meer

Je hoort het goed, geen Sinterklaas maar Sint Maarten. Sint Maarten was een bisschop die zijn hele leven behulpzaam was, zo hielp hij mensen die in nood zaten en zieke mensen. Op 11 november in het jaar 397 na Christus stierf hij helaas aan koorts. Deze dag was vroeger ook de datum waarop de oogst binnengehaald moest zijn, de ganzen geslacht werden en het vee op stal ging. Tegenwoordig is Sint Maarten een echt kinderfeest! Wanneer de avond valt mogen kinderen verkleed langs de deuren gaan met een lampion om snoep of fruit op te halen. Hoe leuk is het om met een zelfgemaakte lantaarn de straat op te gaan.

Afbeelding voor

Stap 1: Wat heb je nodig?

Stap 2: Maak de lampion

Met de basic lampion, lijm, de gekleurde vellen karton, decoratiemateriaal en een schaar kun jij jouw lampion prachtig versieren. Maak bijvoorbeeld van de rode basic lampion een Rupsje Nooitgenoeg lantaarn. Met viltstiften, kleurpotloden, verf en decoratiemateriaal versier jij je eigen Kleur Je Eigen Lampion. Tot slot bevestig je de lantaarn aan een lampionstokje met LED lampje en klaar is jouw lampion. Met zo’n prachtige lampion wordt langs de deuren gaan een echt feestje! 

Afbeelding voor

Plaats je op onze Facebook-pagina een leuke foto van jouw lampion?