Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Maak de coolste traktatie: de Stoepkrijt Raket

27 januari 2018
Wat nou als de kleine hummel afscheid neemt op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf? Dan wordt er natuurlijk getrakteerd. Hoe cool is het als jouw zoon of dochter uitvliegt naar de grote school, met een raket als traktatie!? Zo maak je een schitterende traktatie voor als je eens wat anders uit wilt delen dan zoetigheid of een stukje fruit. En ieder kind kan lekker buiten gaan kleuren met het stoepkrijt waar de raket van wordt gemaakt. Snel en makkelijk te maken, hartstikke leuk om te geven.
Lees meer

Stap 1: wat heb je nodig?

  • Vouwblaadjes in verschillende kleuren 
  • Stoepkrijt - wij gebruikten de XL-variant
  • Stiften;
  • Een schaar;
  • Geprinte foto's van je kind;
  • Lijm/plakband/lijmpistool (handig, niet noodzakelijk).
Afbeelding voor

Stap 2: de raket

Neem rechthoekige vouwblaadjes of knip een groot vel op maat, zodat het om het rechte stuk van het stoepkrijt past. Zorg dat het papier lang genoeg is, zodat er een plakrandje over blijft.

Stap 3: de staart

Knip 3 of 4 gelijke driehoeken en maak er een klein vouwrandje aan. Hiermee plak je straks de driehoekjes tegen de onderkant van de raket aan.

Afbeelding voor

Stap 4: de vlammen

Knip vervolgens repen papier (of neem de vlechtstroken) om de vlammen onder je raket te maken. In het voorbeeld heb we oranje en geel gebruikt maar je kunt natuurlijk ook een regenboog onderuit je raket laten komen.

Afbeelding voor

Stap 5: plakken maar!

Nu is het tijd het geheel in elkaar te zetten. Plak als eerste de "vlammen" aan de binnenkant van het rechthoekige papier dat straks de raket wordt. Rol daarna dit geheel om het stoepkrijt heen en plak dit vast. Daarna neem je de driehoekjes en plakt deze met de vouwrandjes vast aan de raket. Zorg dat de afstand tussen de driehoekjes hetzelfde is. En de raket is klaar.

Stap 6: extra flitsend

Wil je de traktatie nog persoonlijker maken? Knip uit blauw papier raampjes en plak deze op de raket. Knip daarna het hoofd van je zoon of dochter uit de foto's en plak deze op de raampjes. Mocht je handig zijn met Photoshop kun je er ook nog een ruimtehelm omheen maken, zie daarvoor de bijgevoegde afbeelding. Natuurlijk kun je ook zelf helmpjes uitknippen van gekleurd papier.
Schrijf vervolgens op de vleugel een leuke tekst en nu is de raket helemaal af!

Alles wat je nodig hebt voor deze leuke traktatietip en nog veel meer vind je op Lobbes.nl