Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

De leukste cadeautjes voor kinderen van 1, 2 en 3 jaar oud

12 januari 2023
Cadeautjes uitzoeken voor een kind kan een hele uitdaging zijn, zoveel keuze aan speelgoed en daarbij zijn er zoveel verschillende kinderen! Je zoektocht begint bij de leeftijd van een kind, want in deze jaren gaat de ontwikkeling razendsnel. Zoek je een cadeautje voor baby of een kind van 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar? Voor elk van deze leeftijdsfasen geven we je een aantal traditionele én originele cadeautips. Bij alle cadeaus is rekening gehouden met de ontwikkeling van het kind per leeftijd.
Lees meer

Cadeautips voor een baby

Op zoek naar een cadeautje voor een baby? Bij baby’s van een paar maanden oud is het goed om te weten dat ze nog niet alle kleuren kunnen zien. Wist je dat rood/roze de eerste kleur is die ze kunnen zien? Hoewel er vaak wordt gekozen voor ‘rustig’ speelgoed in pasteltinten, is dit voor een baby een heel stuk minder uitnodigend dan speelgoed in felle kleuren.

1. Babygym

Met een babygym zit je altijd goed. Grijpen, kijken naar bewegende hangertjes en rammelen: een babygym is erg vermakelijk voor een baby en laat ze ook nog eens al hun spiertjes trainen. Grofweg zijn er twee varianten babygyms: de losse babygyms en de babygyms met een speelmat eronder. Het voordeel van een losse is dat je deze makkelijk in de box kan zetten of bijvoorbeeld op een commode voor tijdens het verschonen. Een babygym met speelmat heeft dan weer als plus dat je altijd en overal je baby kan neerleggen om even te spelen.

2. Trixie babyartikelen

In het assortiment van Trixie zijn genoeg artikelen te vinden voor lieve baby’tjes. Met hun hippe looks zijn deze speeltjes met dierenthema een populair cadeautje voor jonge kinderen. Denk aan houten rammelaars, bijtringen en stimulerende activiteitenspeeltjes.

3. VTech babyspeelgoed

VTech heeft een hele speelgoedlijn gericht op baby’s. VTech cadeautjes blijken bij kinderen altijd een groot succes met hun vrolijke kleuren en geluiden. Zowel voor jonge baby’s als de wat oudere heeft VTech speeltjes die de nieuwsgierigheid van kleintjes stimuleren. Lichtjes, liedjes en rijmpjes: één druk op de knop is een hele belevenis voor die kleintjes.

Cadeautips voor een kind van 1 jaar

Als kinderen 1 jaar worden, beginnen ze langzamerhand steeds meer te ontdekken van de wereld om zich heen. Ze gaan lekker brabbelen, doen hun best om de eerste stapjes te zetten en willen steeds meer zelf doen. Kortom: een minimens begint zich te ontwikkelen. Wat geef je een kind van 1 cadeau?

1. Loopfiets

De benen worden goed getraind bij kinderen van 1 jaar, met een loopfiets met 3 of 4 wielen bied je ze een mooi middel om dit te stimuleren. Eerst zal het wat stroef gaan, maar binnen de kortste keren hebben ze het al onder de knie. Met name de PUKYlino is een aanrader voor deze leeftijd. Kan hij/zij nog niet lopen? Geen probleem, want zodra de eerste stapjes gemaakt worden, kan het ineens heel snel gaan. Dan staat de fiets maar vast klaar!

2. Noppenpuzzel

Help de dreumes met het ontwikkelen van de fijne motoriek met de hulp van een noppenpuzzel. Puzzels doen het eigenlijk bij iedere leeftijd erg goed, de juiste leeftijdscategorie aanhouden is hierbij van belang. Het moet niet te moeilijk of juist te makkelijk zijn, dan haakt een kind af. Bij een noppenpuzzel zoeken kinderen de juiste plek voor elk puzzelstukje. Ze hoeven (meestal) nog niet op elkaar te passen, alleen op de juiste plek te liggen. Dit stimuleert logisch denken, ruimtelijk inzicht en de hand-oogcoördinatie. Hoe kleiner de stukken, hoe uitdagender!

3. Stapeltoren

Dingen willen afbreken en opbouwen is een fase in de ontwikkeling waar elk kindje doorheen gaat. Geef de mogelijkheid om beide te leren met een kleurrijke stapeltoren. Dit is goed voor de ontwikkeling van onder meer de fijne motoriek en het concentratievermogen.

Cadeautips voor kind van 2 jaar

Als een kindje 2 jaar wordt, zijn ze meestal motorisch al goed op weg en beginnen ze hun eigen fantasie steeds meer te ontwikkelen. Een cadeautje gericht op rollenspel of motorische uitdaging zijn dan erg toepasselijk.

1. Duplo

2 jaar is dé leeftijd om te beginnen aan spelen en bouwen met Duplo. Dit tijdloze speelgoed heeft meer dan genoeg sets om uit te kiezen, voor jongens en meisjes met uiteenlopende interesses. Met uitbreidingssets kan een collectie eindeloos aangevuld worden, wat altijd gewaardeerd zal worden. Kijk ook eens naar verschillende dieren in de sets, zit daar toevallig een favoriet bij van het kind?

2. Speelkeukentje

Een speelkeuken is een mooi cadeau voor een tweejarige. Je stimuleert hiermee het ontwikkelen van rollenspellen goed en opent de deur tot een grote fantasiewereld. Kleiner budget? Kies dan voor speelgoedetenswaren zoals snijfruit, een pannensetje of speelservies. Let wel altijd op of de artikelen geschikt zijn voor kindjes jonger dan 3 jaar; kleine onderdelen kunnen gevaarlijk zijn voor jongere kinderen. Is dat het geval, dan zie je dit zie je aan de veiligheidswaarschuwing op de verpakking.

3. Step

Een normale step is nog een (te) grote uitdaging, maar eentje op 3 wielen is al goed te doen voor een tweejarige. In het begin is het altijd even wennen en misschien best een beetje spannend, maar hoe meer er geoefend wordt, hoe sneller de peuter gaat. Kies een step met drie of vier wielen voor voldoende balans en let bij het kiezen ook op de lengte van het kind.

Cadeautips voor een kind van 3 jaar

Kinderen van 3 jaar begrijpen al erg veel van de wereld om zich heen. Ze kletsen gezellig de oren van je hoofd, willen overal het waarom van weten en zuigen zo alle informatie in zich op. Ook zijn ze vaak al verrassend handig met het gebruiken van elektronisch speelgoed.

1. Tiptoi-boekjes

Verhaaltjes en liedjes zijn erg geliefd bij kinderen rond 3 jaar, en ze zijn dan ook steeds beter in staat om de liedjes zelf te leren en na te zingen. Een Tiptoi is een perfect cadeautje voor deze leeftijd. Met de pen tikken ze op plekjes in de boeken, waarna de pen verhaaltjes vertelt en liedjes zingt. Let ook hierbij op de leeftijdscategorie per boek.

2. Smartmax

Smartmax is magnetisch bouwspeelgoed dat kinderen onder andere stimuleert bij het ontwikkelen van inzicht. Dit speelgoed is al meerdere keren in de prijzen gevallen en je zult snel begrijpen waarom. Zoek een setje uit met voorbeeldkaarten en laat het kind de voorbeeldkaart nabouwen met de magneten, superleuk én educatief!

3. Eerste kinderfiets

3 jaar is een mooie leeftijd om een eerste fiets aan te schaffen voor een kind. Bepaal de grootte van de fiets op basis van de lengte van het kind, en vergeet de zijwieltjes niet. Leren fietsen is een bijzonder moment in het leven van een kind, hoe mooi is het om dit samen te doen! Lukt het leren fietsen nog niet meteen, dan zet je de fiets gewoon een tijdje opzij tot je kind er wel klaar voor is. Ieder doet dit op zijn of haar eigen tijd.