Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Creatieve verjaardagskalenders voor in de klas

1 april 2019
Jarig zijn is natuurlijk altijd een feestje, al helemaal als je nog in die jonge jaren zit en wekenlang uitkijkt naar die grote dag. Wij vinden dat het ook in de klas wel een feestje mag zijn voor de jarige Jet of Job. Een leuke verjaardagskalender is hier een belangrijke factor, daarom hebben we twee leuke voorbeelden geknutseld.
Lees meer

Cupcake verjaardagskalender
 

Afbeelding voor
Afbeelding voor

Het eerste idee is een kalender met vrolijke cupcakjes, hoe leuk is dat? Het is kleurrijk en heeft een vrolijke (en smakelijke) vorm. 

Benodigdheden:

Stap 1: teken de cupcake

Kies de kleuren die je wil gebruiken voor de cupcakejes. Totaal heb je 12 cupcakes nodig, voor iedere maand één cupcake. Dat betekent ook 12 toppings, de topping mag je iedere creatieve vorm geven. De eerste vormpjes kan je uitknippen en daarna overtrekken zodat je het makkelijk kan dupliceren. Tot slot hebben we ook kaarsjes en vlammetjes nodig, die dient gelijkt te staan aan het aantal kinderen op je groep. 

Stap 2: knip alles uit

Nu alle cakejes, kaarsjes, vlammen en toppings getekend zijn, kan je alles uitknippen. Organiseer alles even op volgorde.

Stap 3: losgaan met de lijmstift

Alles krijgt nu een beetje vorm, alleen zijn het nog losse delen. Met de lijmstift kan je alles aan elkaar plakken. Plak de vlammetjes al op de kaarsjes, maar plak de kaarsjes nog even niet op de cupcake.

Stap 4: maanden en namen

Het cakeje ziet er al heerlijk kleurrijk en compleet uit. Schrijf met een dikke stift op de cakejes alle maanden van januari tot en met december. Schrijf op ieder kaarsje de naam van een kind uit je groep met de datum op de vlam. 

Stap 5: kaarsjes plakken

Sorteer de kinderen bij hun juiste geboortemaand, leg de kaarsjes al op hun plek op volgorde van links naar rechts. De kaarsjes mogen vastgeplakt worden zodat de verjaardagscupcake helemaal af is. 

Zoek een leuke plek uit in de klas en hang daar de cupcakes op volgorde op. Je kalender is nu helemaal af! 

Ballon verjaardagskalender

Afbeelding voor

Deze kalender is ideaal om met de hele groep te maken, iedereen kan zijn of haar eigen ballon knutselen voor de verjaardagen. 

Benodigdheden:

Stap 1: voorbereiden met patronen

Teken eerst voor jezelf de patronen van een grote luchtballon (A4 grootte) en een kleine ballon (A5 grootte). Knip deze uit en trek ze over op allemaal verschillende kleuren papier zodat je voor ieder kind een grootte en kleine ballon hebt. 

Stap 2: knip de ballonnen uit

Laat ieder kind een kleine en grote ballon uitzoeken, het is het mooiste als het twee verschillende kleuren zijn. De kinderen kunnen nu hun ballonnen uitknippen en daarna aan elkaar vastlijmen, de kleine ballon half over de grote ballon, de positie mag variëren zodat het bij iedereen uniek is. 

Stap 3: touwtje aan de ballon

Knip touwtjes van ongeveer 40 cm, twee per kind. De touwtjes kunnen aan de achterkant van de ballonnen bevestigd worden met de plakband. Plak het touwtje helemaal aan de rand van het papier extra vast zodat het mooi in het midden van de ballon blijft. Knoop de touwtjes van de twee ballonnen samen.

Stap 4: schrijven met brushpennen

Geef de kinderen een stift om zelf de verjaardag op de kleine ballon te schrijven, en de naam op de grote ballon. Laat ze het mooi decoreren met de stiften zodat iedereen een unieke creatie maakt. 

Stap 5: ophangen maar

Nu alle kalenders af zijn kan je de kinderen vragen om eerst even op volgorde te staan, meteen een goede training met de kalender. Zoek samen met de kinderen een mooi plekje in de klas om alle ballonnen op te hangen, probeer dit speels te doen met een beetje volgorde erin van links naar rechts met hoogteverschil. Zo lijkt het alsof de ballonnen allemaal samen naar boven zweven. 

En klaar is je verjaardagsmuur! Iedereen heeft nu zijn eigen creatieve verjaardagsballon in de klas.
 

Benodigde artikelen:
 
Niet alle artikelen zijn voorradig.
Hobbypapier Gekleurd A4, 160grams, 100vellen (Art nr. 3550655, 1 x in bundel)
8,99
Katoenkoord Rood/wit, 50m (Art nr. 6021265, 1 x in bundel)
6,99
Artikel heeft niet voldoende voorraad.