Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

De 20 leukste goedkope schoencadeautjes tot 5 euro

Little Dutch Flowers & Butterflies
27 oktober 2022
Elke dag, alleen in het weekend of een vast aantal keren: hoe vaak kinderen hun schoentje ook mogen zetten, Sinterklaas moet er dan natuurlijk wel een cadeautje in doen! Voor wat extra inspiratie hebben we 20 leukste, goedkope schoencadeautjes (t/m € 5,00) op een rijtje gezet. Zeker weten dat de goede Sint een vrolijk ‘dank u Sinterklaasje’ zal horen op die vroege winterochtenden.
Lees meer
Afbeelding voor

Kleine schoencadeautjes: verkleden & rollenspel

Doktertje spelen of fantaseren dat je een prinses in een koninkrijk ver van hier bent: rollenspellen zijn fantastisch voor kinderen. Verkleden en ‘doen alsof’ is onwijs leuk, en ook nog eens goed voor de ontwikkeling van creativiteit en inlevingsvermogen. En het mooie is dat kinderen vaak aan een enkel speelattribuut al genoeg hebben, hun fantasie doet de rest! Deze verkleedartikelen zijn echte aanraders als kleine schoencadeautjes.

1. Dokterskoffertje

Wie is de volgende patiënt? Misschien heeft je knuffelbeer last van een vervelend hoestje of heeft je pop een pleister op haar knie nodig. Dit speelgoed dokterskoffertje zit bomvol met alles wat je nodig hebt om je eigen patiënten te behandelen! De koffer bevat een stethoscoop, een schaar, een bakje, een pincet, pleisters, een spatel, een lepel, een spuit, een thermometer, een vetmeter, een bril en een doktersformulier. Ook verkrijgbaar als roze dokterskoffer.
Prijs: € 5,79

2. Verkleedsetje vlinder

Breng een beetje magie in huis met dit 4-delige vlinderverkleedsetje. Dit vlindertje heeft prachtige vleugels, een glinsterende haarband, een tulen rokje en een toverstokje waarmee je een echte vlinderfee wordt. Dit verkleedsetje is geschikt voor kinderen van ongeveer 2 tot 5 jaar oud.
Prijs: € 6,99

3. Dierenmasker

Als je het hebt over goedkope schoencadeautjes, dan is dit dierenmasker toch wel een winnaar. De dierenmaskers kosten nog geen euro per stuk maar geven kinderen de aanzet voor eindeloos fantasiespel. Pas maar op, voor je het weet word je morgen gewekt door een leeuw!
Prijs: € 0,99

4. Plaktattoos

‘Mama, mag ik een tattoo?’ Die vraag hoopte je voorlopig vast nog even niet te horen, maar plaktattoos zijn toch wel ontzettend leuk?! Waar je kind ook fan van is, voor iedereen is er wel een leuk tattoovel te vinden. Met paarden, dinosaurussen of eenhoorns bijvoorbeeld. Maar ook van populaire personages uit PAW Patrol, The Minions, My Little Pony of Frozen. Voor een paar euro heb je altijd een mooi velletje vol. Misschien mag je er zelf ook wel eentje proberen. Staat je goed! ;-)
Prijs: € 2,00 à € 3,00

5. Clownsneus en bril

Sinterklaas weet wel raad met lolbroeken. De goeie ouwe Sint houdt zelf ook wel een grapje hier of daar, dus als goedkoop schoencadeautje is dit setje met clownsneus en een bril toch wel erg leuk.
Prijs: € 1,75

Afbeelding voor

Kleine schoencadeautjes: spelen

Spelen, genieten, ontwikkelen. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, spelen is naast leuk ook superleerzaam! Voor kinderen van alle leeftijden zit er wel een educatief aspect aan speelgoed. Maar het belangrijkste is natuurlijk plezier maken. Met deze goedkope schoencadeautjes komt dat helemaal goed!

7. Set van 12 speelgoeddiertjes

Speelgoeddiertjes zijn eigenlijk gewoon altijd leuk. Ze mixen perfect met andere soorten speelgoed en zijn daardoor op veel manieren te gebruiken. Maak van je blokkenhuis een stal voor boerderijdieren, laat wilde paarden door de zandbak galopperen of tover de woonkamer om in een oerwoud voor jungledieren. Tip: combineer deze kleine speelgoeddiertjes met een bak kinetisch zand. Gegarandeerd plezier!
Prijs: € 2,25

7. Vloerpuzzel met 45 stukjes 

Puzzelen, wie is er niet dol op? Langzaam maar zeker een heel nieuwe wereld voor je zien ontvouwen, terwijl je tegelijkertijd een heleboel vaardigheden ontwikkelt. The best of both worlds. Grote vloerpuzzels zijn natuurlijk extra leuk! Deze vloerpuzzel is verkrijgbaar in verschillende thema’s, namelijk: dinosaurussen, brandweer, op de bouw en op de boerderij. Met de 45 stuks grote stukken, zijn deze vloerpuzzels al geschikt als schoencadeau voor kinderen vanaf 3 jaar. Al zal de doos niet in een klein schoentje passen…
Prijs: € 3,49

8. Vang- en werpspelletje 

Een bal met een batje vangen was nog nooit zo gemakkelijk, en ook nog nooit zo leuk! Met het batje in je hand kun je de meest gekke capriolen uithalen en nog steeds zonder moeite de bal vangen, omdat deze blijft hangen aan het klitteband op het batje. Leuk spel voor broers en zussen of voor ouder en kind.
Prijs: € 4,99

9. Emmertje klei met accessoires

Kleien is een activiteit die veel kinderen helemaal het einde vinden. Lekker kneden, nieuwe vormen maken en eindeloos opnieuw beginnen. Een emmertje met klei en leuke accessoires is ideaal om je kleivoorraad aan te vullen (of te starten)! Met zoveel kleuren kun je alle kanten op en je fantasie de vrije loop laten. Er zitten ook twee uitsteekvormpjes bij, een vliegtuig en een appel, voor extra veel kleiplezier.
Prijs: € n.v.t.

10. Elektronisch huisdiertje 

Wil je kind graag een huisdier, maar jij liever niet? Dit kleine schoencadeautje is een prachtige middenweg, toch? Dit elektronische vriendje, die doet denken aan de Tamagotchi, neem je overal mee naar toe. Hij past gewoon in je broekzak, ideaal! Je kunt kiezen uit wel 168 verschillende huisdieren. Bijkomend voordeel: voor uitlaten hoef je de deur niet uit en er hoeven ook geen kattenbakken verschoond te worden. Een goedkoop schoencadeautje waar iedereen blij mee is.
Prijs: € 3,99

Afbeelding voor

Kleine schoencadeautjes: creatief en ontdekken

Is jouw kind een echte onderzoeker of een creatief meesterbrein? Dan zijn onderstaande kleine schoencadeautjes een schot in de roos! Knutselen en experimenteren spreekt bepaalde delen van de hersenen aan en laat deze verder ontwikkelen. Creativiteit is erg nuttig in het dagelijks leven. Wie weet doet jouw kleine onderzoeker wel een baanbrekende uitvinding in de toekomst!

11. Zandkunst maken

Met deze leuke zandkunst knutselset maken kinderen vanaf 5 jaar oud de mooiste zandkunstwerkjes in een flesje. Met het trechtertje giet je gekleurd zand (of zelfs glow in the dark zand) naar eigen smaak in de lange flesjes. Leuk om te maken, én om naar te kijken!
Prijs: € 4,99

12. Eenhoorn en Dino groeiset 

Altijd al eens een ei willen zien uitkomen? Met een eenhoorn groeiset en dino groeiset voer je je eigen experimentje uit. Leg het ei in een glas water en wacht geduldig af… Langzaamaan komen er steeds meer barstjes in het ei. Na ongeveer 48 uur barst het ei open en wordt jouw dinosaurus of eenhoorn ‘geboren’!
Prijs: € 2,79

13. Startsetje kinetisch zand

Misschien kennen je kinderen kinetisch zand al wel: het heerlijk zachte binnenspeelzand dat door je vingers glijdt als zand, maar kneedbaar is als klei. Zeker als je nog geen kinetisch zand in huis hebt, is dit gekleurde startsetje binnenspeelzand een origineel en goedkoop schoencadeautje. Met het speelzand kun je heerlijk voelen, experimenteren en modelleren. En extra mooi: binnenspeelzand geeft minimale rommel en is eindeloos herbruikbaar!
Prijs: € 3,99

14. Caleidoscoop 

Het lijkt wel alsof je in op een magische plek belandt als je door deze kleurrijke dierencaleidoscoop kijkt! Je ziet allerlei magische figuren en patronen die telkens van vorm veranderen. Hoe zou dat werken? En wat gebeurt als je de caleidoscoop draait? Dit kleine schoencadeautje wakkert de nieuwsgierigheid van kinderen aan en motiveert ze om nieuwe dingen te ontdekken.
Prijs: € 3,99

15. Stuiterballen maken

Experimenteren en spelen in één: met dit knutselpakket maak je je eigen stuiterballen! In 7 makkelijke stappen maak je met de poederzakjes zelf 2 à 3 werkende stuiterballen. Een leuk experiment voor kinderen vanaf ongeveer 7 jaar dat vindingrijkheid, creativiteit en nieuwsgierigheid stimuleert. Goedkope schoencadeautjes om te spelen én leren zijn altijd goed!
Prijs: € 2,99

Afbeelding voor

Kleine schoencadeautjes: goedkope spelletjes

De wintermaanden zijn perfect om thuis lekker spelletjes te spelen. Bij Lobbes hebben we een grote collectie aan spellen, ook voor een klein prijsje. We hebben zelfs eigen Lobbes spellen in ons assortiment, en Lobbes spellen met Sinterklaas thema! Dat kan toch niet ontbreken in de schoen van je zoon of dochter.

16. Fiep Westendorp Memo

Een spelletje spelen is altijd leuk, en memo is dan ook vaak favoriet bij kinderen! Lobbes heeft een memospel gemaakt met de prachtige illustraties van Fiep Westendorp. Wie kent haar beroemde tekenstijl niet? Zo is memo niet alleen leuk, maar ook nog eens nostalgisch.
Prijs: € 4,99

17. Houten wiebeltoren

De houten wiebeltoren, het klassieke spel voor jong en oud. Wiebel, wiebel… Hoe minder blokjes, hoe wiebeliger de toren wordt! Zo wordt het spel steeds spannender… Tot de toren valt! Leuk voor kinderen (en volwassenen) van alle leeftijden!
Prijs: € 3,99

18. Find the Match

Zoek de juiste combinaties tussen de dieren en wat ze eten. Find the Match is een leuk spelletje voor kinderen vanaf 3 jaar!
Prijs: € 3,99

19. Sinterklaas pakjesspel

Sinterklaasavond wordt nu nóg leuker met het Lobbes Pakjesspel! Pakjesavond krijgt een geheel andere twist door alle opdrachten die je kunt tegenkomen op dit spelbord. Pak een pakje van iemand anders af of ruil al je cadeaus met een andere speler: je weet nooit wat je te wachten staat met dit pakjesspel! Als je de finish bereikt hebt, mag je alle cadeautjes die je hebt verzameld houden. Een twist op het bekende dobbelspel en leuk om in de schoen te geven als voorpret op pakjesavond.
Prijs: € 4,99

20. Air voetbal

Een potje voetballen, maar dan binnen! Geen zorgen, dat hoeft geen garantie te zijn voor kapotte ruiten. Een Air voetbal is plat en de onderkant is voorzien van een dikke laag foam zodat hij makkelijk over een vloer glijdt. Hij laat dus ook geen krassen achter! Zowel op tapijt, hout, laminaat en keramiek doet deze voetbal het goed. De Air Voetbal geeft gekleurd licht als je er tegenaan schopt.
Prijs: € 4,99

Nog niet genoeg inspiratie, of juist helemaal de smaak te pakken na deze 20 artikelen? In Hét grote speelboek van 2023 van Lobbes vind je nog véél meer van de allerleukste cadeautjes voor Sinterklaas en Kerst.

Specifiek op zoek naar nog meer leuke schoencadeautjes? We hebben ze allemaal op een rijtje gezet voor je op onze website.