Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Hoeveel cadeaus geef je kinderen met Sinterklaas?

7 november 2023
Ieder jaar komt ‘ie weer, die lieve goeie Sint. En daarbij ook de vraag: hoeveel cadeaus geef je met Sinterklaas? Hebben we er genoeg, of geven we juist niet te veel? Een moeilijke vraag waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Maar in deze blog zullen we proberen je een beetje houvast te geven. Ook delen we wat andere Lobbes-klanten doen met pakjesavond!
Lees meer
Afbeelding voor

Wat doen jullie?

Hoeveel cadeaus geef je je kinderen per persoon met Sinterklaas (op Pakjesavond)? We stelden deze vraag op Instagram aan onze volgers. 785 Lobbes-klanten reageerden als volgt:

  • 48%: geeft 5 cadeaus of minder met Sinterklaas
  • 41%: geeft 6 tot 10 cadeaus met Sinterklaas
  • 7%: geeft 10 tot 15 cadeaus met Sinterklaas
  • 4%: geeft meer dan 15 cadeaus met Sinterklaas

Veruit de meeste mensen geven 0 tot 10 cadeaus (89%), waarvan een kleine meerderheid (48%)5 cadeaus of minder per kind geeft. Dat kunnen zowel enkele grotere cadeaus als meerdere kleinere cadeaus zijn, of een mix daarvan. Slechts 4% van de mensen geeft meer dan 15 sinterklaascadeautjes op Pakjesavond. Budget en prijzen van de cadeautjes hebben we hierbij buiten beschouwing gelaten.

Gebruik de 'Regel van 5' voor sinterklaascadeautjes

De Regel van 5 geeft veel houvast: je geeft vijf cadeaus, zowel dingen die je kind nodig heeft als dingen die hij of zij zelf graag wil hebben. De Vijf zijn verdeeld in de volgende categorieën:

  1. 1 cadeau dat je kind nodig heeft
    Denk aan een nieuwe broodtrommel, een koptelefoon of nieuw telefoonhoesje.
  2. 1 cadeau om te dragen (kleding)
    Denk aan een fijne pyjama, schoenen met lichtjes, PAW Patrol sokken etc.
  3. 1 cadeau om te lezen
    Een kinderboek of een leuk tijdschrift.
  4. 1 creatief/knutselcadeau
    Iets om te maken/bouwen/bakken. Hier kun je veel kanten mee op: LEGO, een knutselset, nieuwe hobbymaterialen of een kinderkookboek.
  5. 1 cadeau dat ze héél graag willen
    Er is natuurlijk altijd een verlanglijstje. Wat wil je kind het allerliefst hebben?

Een van de vijf categorieën kan natuurlijk naar wens vervangen worden door bijvoorbeeld elektronica, games, sportspullen of iets gerelateerd aan de hobby van je kind. Een groot pluspunt van de Regel van 5 cadeautjes is dat het een mix is van zowel leuke als nuttige cadeaus, met veel variatie. Ook voorkom je hiermee dat kinderen eindeloos aan het uitpakken zijn en van gekkigheid niet meer weten waar ze mee moeten beginnen te spelen. Zijn er meer dingen om te geven, dan zou je die bijvoorbeeld kunnen doorschuiven naar Kerstmis.

Hoeveel cadeaus geef jij met Sinterklaas? Doe vooral wat goed voelt voor jouw gezin en wat past bij jouw budget. Uiteindelijk draait het niet om de hoeveelheid, maar om een gezellige avond en cadeautjes waar je kind écht blij mee is!

TIP: Met wie vier je het samen?

Vier je Pakjesavond samen met familie of vrienden? Bespreek dan vooraf met de andere ouders hoeveel cadeautjes er ongeveer gegeven zullen worden. Het zou vervelend zijn als sommige kinderen maar een paar cadeaus krijgen, terwijl hun neefjes of vriendinnetjes de hele avond nog blijven uitpakken.