Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

5x waarom een Bitzee hét sinterklaascadeau van dit jaar is

9 november 2023
Eind jaren 90 was de wereld in de ban van de Tamagotchi: het virtuele huisdiertje dat gevoerd, verzorgd en opgevoed moest worden. Een gloednieuw en razend populair concept, in een wereld die steeds digitaler begon te worden. Sindsdien hebben velen geprobeerd het succes van de Tamagotchi te evenaren. Dit jaar maken we kennis met Bitzee, een hypermoderne variant van het digitale huisdier. En wat is hij cute! Zal Bitzee ook de harten van kinderen gaan veroveren? Om deze 5 redenen is een Bitzee hét (sinterklaas)cadeau van dit moment.
Lees meer
Afbeelding voor

1. 15 diertjes verzamelen in één doosje

Je hebt met één Bitzee de mogelijkheid om 15 verschillende diertjes te sparen. Elk diertje kan evolueren van baby tot volwassene tot Super Bitzee, waarmee je ook leuke games vrijspeelt (zie nr. 5). Bij het opstarten van je Bitzee krijg je er alvast eentje, en daarna kun je nieuwe diertjes naar je Bitzee toe ‘lokken’ door een lekkere snack klaar te leggen. Hapt hij toe? Dan woont hij voortaan bij jou! De dieren zijn: hond, konijn, vogel, schildpad, slak, kat, clownsvis, gekko, egel, en muis. Dan zijn er ook nog 5 zeldzame en legendarische dieren om te verzamelen: vlinder, poedel, kameleon, meerminkat en eenhoorn. Hoe beter je voor je dieren zorgt, hoe groter de kans dat je een nieuw dier weet te lokken.

2. Lichtprojectie

Je Bitzee verschijnt niet op een schermpje, maar op een bewegend flapje met een lichtprojectie. Het lijkt wel of hij zweeft! Vergelijk het met een hologram of een folioscoop, oftewel een flipboekje met losse tekeningen die samen die een bewegend beeld vormen als je ze snel laat omslaan. Grappig én origineel! De animaties hebben een ‘oldschool’ gepixeleerd uiterlijk, wat het spel voor volwassenen ook een vleugje nostalgie geeft. Het geflapper maakt wel een continu, zacht geluid, maar daar wen je snel aan.

3. Bitzee reageert op aanraking en beweging

Bitzee is een digitaal huisdier, maar combineert digitaal en fysiek spelen. Hij reageert op beweging en aanraking, en brengt zo een hele nieuwe dimensie in het spel. Je kan hem in slaap wiegen, aaien, laten bewegen en nog veel meer. Veel leuker dan alleen een knopje indrukken.

Afbeelding voor

4. Handig en stevig meeneemdoosje

Het rechthoekige doosje waar je Bitzee in ‘woont’ is stevig en kan zonder problemen mee in je tas. Geen zorgen over krassen in het schermpje! Je hebt echt een klein schatkistje waar je jouw digitale vriendjes in bewaart. Het doosje is niet heel licht in gewicht en niet heel klein (7,5 x 5,5 cm), dat is wel een nadeel. In een broekzak stoppen is daardoor wat lastiger.

5. Leuke spelletjes vrijspelen

In het begin kun je nog geen spelletjes doen met je Bitzee, eerst moet je laten zien dat je een goed baasje bent. Voer, knuffel en verzorg je Bitzee tot hij evolueert in een Super Bitzee. Met elke Bitzee die evolueert, krijg je er een nieuw, leuk spelletje bij! Laat je huisdier trucjes doen, vlieg met je raket langs objecten of speel muziek door op het juiste moment te swipen. Er is van alles te beleven!

Speelgoed van het Jaar

De Bitzee heeft de Vakjuryprijs én de Publieksjuryprijs gewonnen in de Speelgoed van het Jaar-verkiezing, in de categorie Elektronica. De Vakjury bestaat o.a. uit uitgevers van kindermedia, kinderpsychologen, spelontwikkelaars, onderwijzers en ervaren speelgoedexperts uit de speelgoedbranche. Ieder jaar kennen zij prijzen toe aan het leukste, beste en/of meest originele speelgoed van het jaar. De vakjury zei o.a. over de Bitzee: ‘Kinderen kunnen proefondervindelijk ontdekken hoe ze allerlei effecten bij het diertje teweeg kunnen brengen (oorzaak en gevolg leren).’

Wil(llen) jouw kind(eren) een Bitzee cadeau voor Sinterklaas? We zijn benieuwd wat ze ervan vinden! Laat het ons weten via social media door @lobbesnl te taggen.

Let op: Lees voor gebruik de handleiding goed door. Het flikkerende licht van de Bitzee is niet geschikt voor personen met last van epilepsie of vergelijkbare aandoeningen. Heeft je kind last van oogklachten, hoofdpijn of duizeligheid na het spelen met de Bitzee? Dan is het aan te raden direct te stoppen met spelen en medisch advies in te winnen voordat er verder mee gespeeld wordt.

Beeld: Spin Master