Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

10 leuke dobbelspelcadeautjes voor Sinterklaas

1 november 2023
Doen jullie met Sinterklaas een dobbelspel? Na het afspreken van een budget en aantal cadeaus, begint dan de zoektocht naar leuke cadeautjes. Altijd moeilijk! Om je een beetje te helpen, hebben wij 10 tips verzameld met leuke, originele én nuttige dobbelspelcadeautjes. Ongeacht de leeftijd of samenstelling van de groep waarmee je speelt, vind je in deze lijst gegarandeerd inspiratie!
Lees meer
Afbeelding voor

1. Een kaartspelletje

Hebben jullie als budget voor de dobbelspelcadeautjes zo rond de 5 tot 10 euro afgesproken? Dan vind je zeker weten een leuk, klein kaartspelletje om weg te geven. Kaartspelletjes zijn makkelijk om even gauw tussendoor te doen en hebben vaak geen hele complexe regels. En zo hebben jullie meteen iets leuks om te doen bij jullie volgende avondje bij elkaar!

2. 3D puzzel

Een 3D-puzzel als dobbelspelcadeautje is ideaal, want voor elk budget en elke leeftijd is er wel een leuke puzzel te vinden. Na het in elkaar puzzelen van een voertuig, beeld of bouwwerk is de pret nog niet voorbij. Het bouwsel kan als decoratie neergezet worden en, afhankelijk van het soort puzzel, ook weer opnieuw gemaakt worden.

3. Puzzelboek

Puzzelboekjes zijn te vinden voor jong en oud, in allerlei verschillende moeilijkheidsgraden. Met een papieren puzzelboekje als dobbelspelcadeautje stimuleer je offline te spelen en de hersenen eens goed aan het werk te zetten. Leuk én goed voor het brein! Stem het soort boekje dat je koopt als dobbelspelcadeautje af op de groep waarmee je het sinterklaas dobbelspel speelt.

4. Kerstdecoratie

Gelijk te gebruiken na het vertrek van de Sint: een mooie kerstdecoratie! Kies een sfeervolle of grappige kerstdecoratie uit, afgestemd op de leeftijd/smaak van de groep waarmee je het sinterklaas dobbelspel speelt. Bijv. een sneeuwbol, een mooi ornament of een advenstkalender.

5. Een hobbysetje

Lekker creatief bezig zijn vinden de meeste mensen wel leuk. En anders is een hobbysetje tussen de dobbelspelcadeautjes een uitstekende motivatie om eens wat nieuw te proberen! Er zijn heel veel verschillende soorten knutselpakketjes te vinden met dobbelspelvriendelijke prijsjes. Een sleutelhanger maken, stenen beschilderen of een modelvoertuig maken: er zit ongetwijfeld iets leuks tussen.

6. Een notitieboek

Sommige mensen zijn er gek op, maar iedereen kan het goed gebruiken: een leuk notitieboek. Of het nou voor school/studie is, voor het bijhouden van een dagboek of om mee te nemen naar het werk, een notitieboek is voor iedereen handig. Ga voor een opvallende humorprint of juist voor iets neutraals dat iedereen aanspreekt.

7. Zaklamp

Een handige gadget die iedereen in huis zou moeten hebben: de zaklamp. Niet alleen nuttig als de stroom uitgevallen is, maar ook op vakantie, op kamp of bij spannende spelletjes. Kies een klassiek model of bijvoorbeeld een handig sleutelhangerformaat met clip.

8. Een bidon of herbruikbare waterfles

Praktische dobbelspelcadeautjes, daar houden wij wel van. Een herbruikbare waterfles of bidon is ook zo’n cadeau waar iedereen mee uit de voeten kan. Een herbruikbare fles meenemen is beter voor het milieu dan steeds wegwerpflesjes kopen. Een leuke fles maakt het bovendien stukken makkelijker om elke dag genoeg water te drinken!

9. Een mok of leuke beker

Een klassieker onder de dobbelspelcadeautjes: de mok of beker. Maar het is niet voor niks een klassieker! Ga voor een grappige (rietjes)beker, een speciale kerstmok of een mok met een populair personage erop. Wedden dat erom gestreden gaat worden in het dobbelspel?

10. Marsepein, luxe chocoladeletters en ander sintsnoepgoed

Geen uitleg voor nodig, elk dobbelspel heeft ook wat lekkers als dobbelspelcadeautje nodig!