Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Sint en Piet van Silk Clay

6 november 2022
Maak je eigen schattige Sinterklaas met Pietjes van Silk Clay. Voor het hoofdje gebruik je een grote houten kraal met 25 mm doorsnede en de rest maak je helemaal van silk clay!
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Grote houten kraal Ø 25 mm
  • Silk Clay in verschillende kleuren
  • Of gewoon klei die je thuis hebt liggen
  • Cocktailprikkertje
Afbeelding voor

Stap 1:
We beginnen met het maken van het kleine Pietje. Verzamel alle kleuren klei waar jij het Pietenpakje van wil maken. Je hebt een kleur nodig voor het lijfje, een contrastkleur voor het riempje. Een kleur voor de baret en de veer en een kleur voor de oren en handjes. Nou nog een schoenenkleur en haarkleur en je bent klaar om te beginnen!

Stap 2:
Voor het lijfje maak je eerst een basisvorm van een ei met een platte onderkant. Kijk goed naar de foto hoe de vorm er uit ziet. Gebruik een klei-gereedschapje of iets anders waarmee je de broekspijp in de klei kan "tekenen". De armpjes bestaan uit twee kegeltjes waar je onderin het dikke gedeelte een opening duwt. Daar kun je dan makkelijk de handjes in bevestigen die je maakt van twee balletjes waar je een puntje aan draait. Maak het puntje een heel klein beetje vochtig en duw het handje in de opening. Dan hecht de klei goed en blijft het handje lekker vast zitten.

Afbeelding voor

Stap 3:
Maak met de haarkleur een plat rondje waar je met een schaar aan de randjes knipjes in maakt. Leg het rondje op de kraal en druk het goed aan. Maak de verschillende riempjes voor over het shirt en maak een dun rolletje als randje voor de pieten-baret. De veer maak je van een platte druppelvorm waar je met de schaar langs de kant knipjes in maakt. Niet te ver inknippen, want dan knip je de veer door het midden.

Stap 4:
De sjaal maak je van een heel dun laagje klei, zoals op de foto. Knip aan beide kanten franje aan de sjaal van silk clay.

Afbeelding voor

Stap 5:
Druk alle losse onderdeeltjes van silk clay op de houten kraal. Het handige van Silk Clay is dat het ook heel goed hecht op hout. In het voorbeeld hebben we voor de zekerheid nog een beetje Sticky Base gebruikt om het hoofdje goed op het lijfje te plakken. Dan zit alles heel stevig vast. Teken een grappig gezichtje op het hoofdje en geef 'm een paar schoorsteen-roetvegen. Met een paar schoenen als laatste klei onderdeel is jouw Pietje helemaal compleet! Maak jij nog een extra Piet met andere kleuren om Sinterklaas te helpen?

 

Afbeelding voor

Stap 6:
Voor het Sinterklaasje klei je een zelfde basisvorm als voor het Pietje, alleen hoef je er nu geen broek in te tekenen. Plak een dun wit laagje klei aan de voorkant en leg er twee gele randjes langs. Maak op dezelfde manier als voor het Pietje de handjes en armpjes van Sinterklaas. Teken het gezichtje van Sinterklaas vóórdat je zijn baard er op plakt. Nog een paar oortjes en de mijter en jouw Sintje is bijna klaar. Voor de staf gebruik je een cocktailprikkertje voor de stevigheid. Rol er een heel dun laagje gele klei omheen en maak aan de bovenkant een mooie krul!

Benodigde artikelen:
 
Silk Clay Set met 28 potjes en Gereedschap (Art nr. 6020590, 1 x in bundel)
47,99
Houten Kralen Naturel, 530st. (Art nr. 6021398, 1 x in bundel)
16,99
Alpina Scharenset, 4st. (Art nr. 1999717, 1 x in bundel)
7,50
Sticky Base Boetseergel, 100gr (Art nr. 6021435, 1 x in bundel)
5,75