Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

10 leuke familiespellen voor in de zak van Sinterklaas

8 november 2022
Pakjesavond is hét moment om de spelletjeskast aan te vullen met een leuk, nieuw familiespel. Maar welke? Lobbes tipt 10 leuke familiespellen voor in de zak van Sinterklaas!
Pakjesavond is hét moment om de spelletjeskast aan te vullen met een leuk, nieuw familiespel. Maar welke? Lobbes tipt 10 leuke familiespellen voor in de zak van Sinterklaas!
label.learn.more

Leuke familiespellen voor jong en oud

Pictionary Junior

Pictionary Junior is leuk voor iedereen, of je nou een tekentalent bent of niet. Dolle pret gegarandeerd! Je speelt dit spel in teams en ieder team heeft de opdracht om binnen 60 seconden te raden welk woord de tekenaar afbeeldt. Het team dat het beste kan raden, is het snelst bij de finish en wint. De 120 woordkaartjes zijn dubbelzijdig bedrukt, met aan beide kanten een andere moeilijkheidsgraad. Zo kun je het spel goed afstemmen op de leeftijd van de spelers.

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: vanaf 3 spelers

SET

SET is een leuk, visueel familiespel waarbij je setjes van 3 bij elkaar horende kaarten moet verzamelen. Er liggen 12 kaarten met figuren op tafel, die op vier manieren van elkaar verschillen: de vormen, de kleuren, de aantallen en de patronen in de vormen. Je maakt een setje door 3 kaarten te spotten die een specifieke combinatie vormen met elkaar. Bijvoorbeeld drie kaarten met één rode ovaal, in de varianten open, gestreept en volledig ingekleurd. Iedereen speelt tegelijkertijd en de kunst is om als eerste een SET te claimen. Het spel eindigt als de kaarten op zijn en er geen SETS meer te maken zijn met de resterende kaarten. Degene die de meeste SETS gevonden heeft, is de winnaar. SET vereist een scherpe blik en razendsnel puzzelwerk!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 1 tot 8 spelers

De Vloer is Lava!

Voetjes van de vloer! Dit leuke familiespel brengt iedereen in beweging. Je woonkamer wordt een spannend circuit vol hete, dampende lava. Dit spel is te spelen vanaf 5 jaar en het doel is om als langste te blijven staan. Door aan de draaischijf te draaien, weet je naar welke kleur je moet springen. Lukt dit zonder het snikhete lava op de vloer aan te raken? Val je in de lava, dan ben je af. De extra opdrachtkaarten maken het spel nog spannender en er zijn maar liefst 10 manieren om dit spel te spelen. Een potje van De Vloer is Lava! duurt gemiddeld 20 minuten.

Leeftijd: vanaf 5 jaar
Aantal spelers: vanaf 3 spelers

Wedden dat je het kan?

Wedden dat je het kan? is een hilarisch spel vol bizarre en verrassende opdrachten. Terwijl jij je grenzen verlegd, moeten de andere spelers wedden of het je gaat lukken of niet. Door speelgeld in te zetten op je succes kunnen jij en de weddende spelers geld winnen. Een interactief spel dat zowel voor volwassenen als kinderen leuk is. Pret gegarandeerd!

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 3 tot 6 spelers

Klassieke familiespellen

Halli Galli

Het Spel met de Bel: wie kent het niet? Een onmisbare klassieker in de spelletjeskast van elke familie. Perfect voor lange vakantieavonden, regenachtige zondagen en kinderfeestjes!  Halli Galli is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Spelen met jongere kids? Er bestaat ook een juniorvariant van Het Spel met de Bel, die is vanaf 4 jaar te spelen.

Leeftijd: vanaf 4 of vanaf 6 jaar
Aantal spelers: vanaf 2 spelers

Monopoly Wereldreis (of een andere variant)

Monopoly is natuurlijk echt een klassiek familiespel. Naast het klassieke spel, bestaan er tegenwoordig ook een heleboel varianten met grappige twists. Een leuk familiespel voor in de zak van Sinterklaas is dan ook een verrassende versie van Monopoly! Er is bijvoorbeeld een Wereldreis Monopoly dat je volop inspiratie geeft om met elkaar te dromen over toekomstige vakantieplannen. Waar houdt jouw gezin van? Er is een valsspelerseditie, een Efteling-spel, Monopoly voor kinderen en spellen met thema's zoals Spiderman, Peppa Pig en Nijntje. Vind je Monopoly te lang duren? Er is zelfs een turbospel waarbij je géén uren hoeft uit te trekken voor een potje. Ook wel eens fijn :-)

Leeftijd: vanaf 3 jaar (de kindervarianten)
Aantal spelers: vanaf 2 spelers

Snelle familiespelletjes

Regenwormen

De spelers van Regenwormen zijn hongerige kippen op zoek naar… je raadt het al,  regenwormen. De regenwormen zijn makkelijk te vangen, maar wees niet te gulzig! De kippen voelen zich namelijk niet bezwaard om regenwormen van het bordje van hun concurrenten te stelen. Een leuk en grappig dobbelspel voor jong en oud.

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 tot 7 spelers

Keer op Keer Kids

Dit leuke dobbelspel voor kinderen is een eenvoudigere versie van het originele spel. De spelers moeten de verzorgers in de dierentuin helpen met het voeren van de dieren. Dobbel met de dobbelsteen de juiste kleuren en maak het speelvel zo snel mogelijk vol. Een snel te leren spelletje dat al gespeeld kan worden met kinderen vanaf 5 jaar oud. Een potje duurt ongeveer een kwartiertje. Keer op Keer Kids is al eens bekroond met de titel Speelgoed van het Jaar. Dat zegt genoeg, toch?

Leeftijd: vanaf 5 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Spellen die dit jaar bekroond zijn als Speelgoed van het Jaar

Dodo bordspel

Is de dodo uitgestorven? Nog niet… Maar het ei van de heilige Dodo van de Hagulaminapitopasi-stam rolt langzaam van de berg af, richting de afgrond. Zet alles op alles om het ei te redden! Bouw bruggen en help het ei om heelhuids beneden te komen. Lukt dat niet, dan valt het ei te pletter. Maar pas op: het ei heeft een eigen willetje en kan zich onvoorspelbaar gedragen. Dit hilarische geheugen- en actiespel is bekroond met de titel Speelgoed van het Jaar. Zo leuk is het!

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Hoofd Bewaking

Hoofd Bewaking is een leuk familiespel dat echt uniek in z’n soort is. De doos is namelijk een replica van een bewakingscamera. En jij? Jij bent de bewaker! Je zet de doos over je hoofd en hebt één doel: de andere spelers op heterdaad betrappen tijdens hun kunstroof. Je huis wordt een museum én een echte crime scene. Een supergrappig en actief spel en een leuke verrassing voor in de zak van Sinterklaas.

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 3 tot 6 spelers