Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Monopoly

Beoordeling 4.7 / 5 door 27 klanten 5 1
Gooi de dobbelstenen en ga op weg over het Monopoly spelbord! Dit klassieke bordspel bestaat al sinds 1935 en is een van de bestverkochte spellen ter wereld! Inmiddels zijn er van Monopoly ook bijzondere edities verschenen waarbij sommige spelelementen zijn aangepast of toegevoegd. Zo blijft Monopoly voor iedereen leuk om te spelen! Leer omgaan met geld, koop en verkoop straatjes, bouw huizen en hotels en wordt zo de winnaar van Monopoly!
Lees meer
Monopoly Bordspel
4 Producten. Sorteren op:
Populariteit
Nu leverbaar
54,99 39,99
OK
Nu leverbaar
49,99 44,99
OK
Verwacht: 07-03-2024
24,99 22,49

Monopoly Spelregels

Leg het spelbord neer, plaats de Kans- en Algemeen Fonds kaarten op de lege vakjes en geef iedere speler een startbedrag van 1500 eenheden in verschillende briefjes. Iedereen zet zijn pionnetje op het start-vakje. Heb je wel eens gekeken naar de verschillende Monopoly pionnetjes? De mooie zilverkleurige figuurtjes staan stevig op het spelbord en zijn gemaakt in allerlei mooie uitvoeringen. Van badeendje tot T-rex en pinguïn tot klassieke hoge hoed, met welke pion ga jij het spelbord over?

Monopoly Pionnen

Iedereen er klaar voor? Dan kan het Monopolyspel beginnen! De startspeler gooit met de 2 dobbelstenen en loopt het aantal vakjes vooruit. Kom je op een straatje, dan kun je er voor kiezen om het straatje te kopen. Mits er nog geen andere speler voor jou is geweest die het straatje heeft gekocht natuurlijk. Als de speler het niet kan of wil kopen, dan wordt het door de bank geveild onder de andere spelers. Maar als je op een straatje terechtkomt wat al van iemand anders is? Dan moet je huur betalen! Soms kan dat flink oplopen en moet je diep in de buidel tasten. In jouw eigen beurt mag je op je eigen straatjes huizen bouwen. Eerst per keer 1 huis, tot er uiteindelijk 4 staan op een straat. Vanaf dan mag je op de plek van die 4 huizen ook een hotel bouwen. Dat levert de maximale huur op, als iemand dan op jouw straatje landt!

Op het speelbord vind je ook nog andere velden. Soms land je op een Kans of Algemeen Fonds vakje. Pak een kaartje van de betreffende stapel en krijg een opdracht die gunstig maar ook wel eens heel ongunstig kan uitpakken. En op de vier hoeken van het spelbord kom je heel speciale velden tegen. De Gevangenis bijvoorbeeld, hier kan je in terechtkomen doordat je op het veld aan de overkant van het spelbord landt; Ga direct naar de gevangenis! Ook is er een Vrij Parkeren plek op een andere hoek. Hier ben je even veilig en hoef je geen huur te betalen.

De laatste hoek is weer het startvakje.Goed nieuws, want als je dat vakje passeert, dan krijg je 2000 eenheden Monopoly-geldbriefjes om je geld weer aan te vullen. Dobbel om beurten verder zodat alle straatjes en gebouwen op het bord verkocht zijn. Welke speler blijft er uiteindelijk als enige over en creëert zijn of haar eigen monopolie?

Monopoly Uitvoeringen

De originele versie van Monopoly staat erom bekend dat een potje heel lang kan duren. De spelduur kan van een gezellige 1,5 uur tot wel 6 uur duren! Dan zijn de meeste spelers intussen failliet verklaard en heb je misschien wel 3 avonden nodig om tot het eind te komen. Houd je wel van een spelletje op z'n tijd, maar schrikt die spelduur je een beetje af? Dan is er inmiddels vast een nieuwe editie verschenen van Monopoly die je wel leuk vindt! Hierbij zijn steeds nieuwe spelelementen toegevoegd die het spel spannender en sneller maken!

Monopoly Varianten

Monopoly Turbo

Deze supersnelle variant doet zijn naam eer aan. Monopoly Turbo duurt amper 10 minuten! Iedereen mag tegelijk kopen en werpen, dus hoef je je beurt niet af te wachten. Vier rondes lang lever je een race tegen de klok en kun je zo snel mogelijk eigendommen ruilen, kopen en verkopen. Elke ronde duurt zolang als de timer loopt. Wie heeft er aan het eind de meeste vastgoedwaarde weten te bemachtigen?

Monopoly Bouwen

Ook deze versie duurt een stuk korter dan de klassieke Monopoly en is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar. Naast het Monopolygeld krijg je extra fiches waar je grote torens mee kan bouwen op het speelbord. Ben je de eerste die de vijfde verdieping op een van z'n torens bouwt? Dan is het spel afgelopen en worden de punten opgeteld. Nu wordt het spannend, want degene met de meeste punten wint! En dat is lang niet altijd de speler die het eerst de hoogste verdieping heeft bereikt!

Monopoly Junior

Deze versie is uitermate geschikt voor jongere spelers vanaf 5 jaar. Oefen je telvaardigheden wanneer je je Monopolygeld telt en verplaats je pionnetje over het spelbord. De spelduur van een Junior Monopoly is een stuk korter dan van de originele versie en daardoor perfect voor jongere spelers. Er zijn verschillende Junior spellen uitgebracht, van bijvoorbeeld Peppa Pig of Nijntje. Op welk bord zet jij je eerste Monopoly-stappen?

Lees meer