Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

20 tips voor een geweldig dinofeestje

17 mei 2023
Is jouw kind helemaal gek op dino’s? Dan is de kans groot dat je gevraagd bent om een dinofeestje te organiseren voor zijn of haar verjaardag. Maar wat ga je doen? We geven je graag wat inspiratie en delen leuke tips voor een gevaarlijk gezellig dinofeestje. Met maar liefst 16 ideeën voor spelletjes en activiteiten!
Lees meer
Afbeelding voor

1. Uitnodigingen

Een kinderfeestje begint natuurlijk bij de uitnodigingen. Je kan kant-en-klare uitnodigingen voor een dinofeestje kopen of zelf wat moois in elkaar knutselen. Gebruik bijvoorbeeld groen karton waar je een geprinte afbeelding van een dinosaurus op plakt. Leef je uit met stickers, pootafdrukken of groene en bruine confetti! Je kan je uitnodigingen ook op karton maken en in de vorm van een dino-ei knippen. Zo heb je, zonder al te veel moeite, direct een duidelijk zichtbaar dinothema!

TIP: help kinderen alvast in de stemming te komen en geef bij de uitnodiging een dinomasker cadeau!

2. Feestversiering en aankleding

Niets zo leuk als je helemaal uitleven met versiering om het kinderfeestje een onvergetelijke ervaring te maken! Van dinosaurussen is er volop feestversiering te vinden, zowel van schattige dinootjes als meer huiveringwekkende dinosauriërs met grote, scherpe tanden en klauwen. Slingers, tafelkleden, bordjes en bekertjes, servetten en feesthoedjes: alles kan in thema op je dinofeestje. Maar ook zonder versiering te kopen kun je een heel eind komen. Misschien heb je in huis wel een paar grote planten staan. Verzamel die bij elkaar in de woonkamer om een ‘jungle’ te creëren! Een andere leuke tip is om een pak gekleurd printpapier te kopen, en hierop op groot formaat plaatjes van bladeren en pootafdrukken van dinosaurussen op te printen. Knip ze uit en plak ze aan de muur en op de vloer. De sfeer is snel gemaakt!

Afbeelding voor

3. Spelletjes en activiteiten

En dan natuurlijk een van de belangrijkste: welke activiteiten en spelletjes doe je op een dinofeestje? We hebben een hele lijst aan ideeën verzameld. Kies er een of enkele uit. Succes gegarandeerd!

 • Dino-eieren zoeken in de tuin
 • Pootafdrukken speurtocht in de wijk
 • Dinojager spelen
  Twee groepen: dino’s en jagers. Geef de jagers een vaste tijd om alle dino’s te vinden en af te tikken of speel het in de vorm van klassiek tikkertje.
 • Dino-stopdans
  Maak een playlist met dinoliedjes en geef kinderen de opdracht om te dansen zoals ze denken dat een dino zou doen. Stopt de muziek? Dan moeten de kinderen stokstil staan! Beweegt iemand toch nog? Dan wordt deze speler opgegeten door de dinosaurus en is hij af.
 • Fossielen maken van zoutdeeg
  Dit heb je nodig: bloem, zout, lauwwarm water en olie. Gebruik plastic speelgoeddino’s om afdrukken te maken in het deeg, bijvoorbeeld van pootafdrukken of een afdruk van de zijkant van de dino. Bak de fossielen 2 uur in de oven op 100 graden. Klaar! Aan het einde van het feestje mag iedereen zijn eigen fossiel mee naar huis nemen. Als er genoeg tijd is, kunnen de fossielen ook nog beschilderd worden.
 • Dinopoten race met dino loopklossen
  Zet een circuit uit en laat de kinderen om de beurt zo snel mogelijk naar de finish lopen op deze dinopoten. Wie zet de snelste tijd neer?
 • Dino doorgeven
  Zet muziek aan. Geef een dino door zolang de muziek draait. Stopt de muziek? Degene die op dat moment de dino vast heeft, wordt opgegeten door de dino. HAP! Een spannend en lachwekkend spel.
 • Dinoquiz
  Zoek op internet naar kant-en-klare quizvragen of feitjes en maak een quiz. Wie weet de meeste vragen goed te beantwoorden? De winnaar krijgt een cadeautje in dinothema. Je kunt eventueel zelf ook nog een oorkonde maken in Word voor de beste dinokenner. 
 • Fossielen uithakken
  Kruip in de huid van een echte paleontoloog en ga zelf op fossielenjacht! Koop een fossiel bikken speelgoedsetje en laat alle kinderen zelf hun eigen fossiel opgraven. Een spannende activiteit om samen te doen en de gevonden fossielen mogen uiteraard mee naar huis! Na het ‘uitgraven’ kun je de kinderen laten raden welke dinosaurus erbij hoorde of zelf wat spannende weetjes vertellen over de verschillende soorten.
 • Dinootje Prik
  Ezeltje prik, maar dan met een dinosaurusstaart of -tand.
 • Maskers versieren
  Koop een setje knutselmaskers van dino’s en laat de kinderen hun eigen masker versieren met stiften, krijtjes, potloden of verf. Deze kunnen ze daarna natuurlijk gebruiken om mee te spelen!
 • Dinocakejes versieren en lekker oppeuzelen.
 • Schminken
  Met wat groene schmink kun je eenvoudige tekeningen maken op de gezichten van de jarige en zijn vrienden. Ze worden zo omgetoverd in echte dinosauriërs!
 • Prehistorische panorama knutselen
  Plak een groot vel papier op de grond, bijvoorbeeld een rol cadeaupapier (met de witte kant bovenaan). Laat de kinderen samen een panorama van de prehistorische maken. Ze mogen zich helemaal uitleven met stiften, stickers, krijtjes, plakplaatjes en andere knutselmaterialen. Na het knutselen kan het kunstwerk aan de muur gehangen worden als extra feestversiering!
 • Dino hakken uit ijs 
  Dit is vooral leuk voor dinofeestjes in de zomer. Vul een ballon met water (of vul een bak met water) en stop er een klein speelgoedfiguur van een dino in. Vries de ballonnen in en laat de kinderen het ijs kapot hakken om de dino ‘op te graven’!
 • Film kijken
  Soms is het ook heerlijk om gewoon een middagje film te kijken. Zoek een film over dinosaurussen die geschikt is voor de leeftijd van je kind en zijn vriendjes (bijvoorbeeld Ice Age of Platvoet) en maak volop snacks in dinothema.

4. Eten en drinken

Bij een dinofeestje horen natuurlijk ook dinosnacks. Misschien blijven de kids ook wel lunchen of avondeten. Een paar ideeën om je eten en drinken een dinothema te geven:

 • Serveer groene limonade (reine claude-smaak)
 • Bak zelf koekjes en druk met speelgoeddino’s (poot)afdrukken in de koekjes
 • Bugles (dinotanden)
 • Druiven (dino-eieren)
 • Dinopoten van komkommer: snijd komkommer in plakken en snijd er aan één kant twee kleine driehoekjes uit.
 • Pannenkoeken met groene kleurstof
 • Dinocakejes, eventueel zelf te versieren door de kinderen
 • Chocolade-eieren
 • Dinotaart: laat een mooie taart maken, of tover elke supermarkttaart om in een dinotaart door hem te versieren met speelgoeddino’s en bakversiersels.
 • Zoek in supermarkten of discountwinkels naar snoepjes en snacks met dinothema. Die zijn er genoeg!

5. Dino uitdeelzakje

Geslaagd feestje gehad? Mooi! Dan is het tijd dat alle kinderen weer lekker naar huis gaan. De dinodrukte is voorbij, maar niet zonder een klein afscheidscadeautje! In je dino uitdeelzakje stop je wat lekkers of enkele kleine dinosaurus uitdeelcadeautjes. Denk aan: een plaktattoo, een dino klaparmband, een groei-ei, een sticker, tol, vliegtuigje, stuiterbal, dino jojo of stempel.

Heel veel plezier!