Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Top 5 cadeautips: houten babyspeelgoed

5 oktober 2023
Houten babyspeelgoed is duurzaam, sterk en bovendien ook nog eens mooi. Niet voor niets zijn houten kraamcadeaus voor baby’s heel populair om te geven én te krijgen. Maar wat koop je nou voor een baby? We geven 5 cadeautips voor houten babyspeelgoed, voor de prille eerste maandjes tot het moment dat de baby bijna een dreumes wordt.
Lees meer

1. Houten bijtring

Het leed dat tandjes heet: doorkomende tandjes doen veel pijn. Een houten bijtring kan hierbij veel verlichting geven. Het harde hout zorgt ervoor dat baby’s naar hartenlust kunnen kauwen, knagen en bijten. Houten bijtringen zijn duurzaam en voelen natuurlijk in de hand. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei schattige designs, met of zonder siliconen of stoffen onderdelen. Vaak hebben de bijtspeeltjes ook verschillende vormen en reliëf om de tastzin en zintuigen te prikkelen. Dat maakt tandjes krijgen bijna leuk (bijna)!



2. Houten grijp- en rammelspeelgoed

Baby’s zijn volop bezig met het ontdekken van hun handen en armen. Er komt een moment dat je kindje zich ineens realiseert: hé, ik kan deze gekke uitsteeksels bewegen! Vanaf dat moment zijn grijp- en rammelspeeltjes heel leuk om aan te bieden. Een houten rammelaar ligt fijn in de hand, grijpt makkelijk vast voor een baby die nog niet zo’n goede motoriek heeft en maakt bovendien een leuk geluid als ‘beloning’. Er gaat een wereld voor je kindje open als hij doorheeft zelf een geluid te kunnen produceren! Grijpspeelgoed stimuleert de ontwikkeling van motoriek, zintuigen en reflexen. Grijp- en rammelspeelgoed is al vanaf een paar maanden oud te gebruiken, dus dit is ook zeker een perfect houten kraamcadeau.


3. Houten babygym

Voordat baby’s kunnen zitten en verplaatsen, brengen ze hun dagen liggend door. Ook spelen gebeurt dus liggend, en met een houten babygym (speelboog) kun je elke plek omtoveren in een leuk speelparadijsje! Doordat een houten babygym geen speelmat aan zich bevestigd heeft, kun je deze flexibel op allerlei plekken neerzetten. In de box, op de grond, buiten op een picknickkleed: handig! Dankzij het stevige hout valt hij niet snel om en kan er naar hartenlust mee gespeeld worden, zonder dat hij kapot gaat. Als je kind leert zitten is het ook leuk om, al zittend, de houten babygym vanuit een nieuw perspectief te verkennen.


4. Houten vormenstoof

Een houten vormenstoof is echt zo’n klassiek stuk speelgoed voor een kind van 1 jaar. Een vormenstoof is een houten bakje met uitsparingen en blokken in verschillende kleuren en vormen. Soms is de vormenstoof een eenvoudige, vierkante doos, en soms is hij vormgegeven als auto, dier, huis of een andere leuke vorm. Kinderen moeten op zoek naar de juiste uitsparing voor het juiste blokje. Een leuk spelletje dat de hand-oogcoördinatie, kleurherkenning, fijne motoriek en vormherkenning stimuleert.


5. Houten stapelspeelgoed

In het eerste jaar ontwikkelt de handmotoriek zich in rap tempo. Een van de leukste ontdekkingen voor baby’s is dat ze zelf dingen kunnen verplaatsen. Houten stapelspeelgoed is dan ook ontzettend leuk voor deze kleintjes! Denk aan: grote houten blokken, een stapelpuzzel of een houten stapeltoren met ringen. Niet alleen het stapelen is leuk, maar ook zeker het omgooien!