Zet je artikelen op je verlanglijstje. Log in om het lijstje te bewaren of om hem door te kunnen sturen.
Top 10 speelgoed voor op de achterbank

1. Lobbes Vakantiebingo
Houden je kinderen van een beetje competitie? Deze vakantie is ideaal voor onderweg naar je bestemming én daarna. Deel de Lobbes Vakantiebingokaarten uit (deze ontvang je tijdelijk ook gratis bij je Lobbes-bestelling!) en spreek af wanneer je bingo hebt. Uit het raam kijken is ineens een heel stuk leuker!
2. Fidget speelgoed, voor kinderen die moeilijk stilzitten
Fidgetspeelgoed is een echte musthave op de achterbank. Want urenlang stilzitten, dát is nou precies waar kinderen vaak moeite mee hebben. Met een fidgetspeeltje kunnen kinderen lekker blijven bewegen. Fidgetspeelgoed heeft een kalmerend effect en geeft lekker wat afleiding. Het populaire Bubble Pops Behendigheidsspel is zeker weten een hit. Ook leuk: een knijpbal, pufferbal of stretchdier tegen onrust, een flipperspelletje of stretchdier.

3. Raamstickers plakken op het autoraam
Een klassieker voor onderweg: raamstickers! Deze zijn eindeloos opnieuw te herschikken en zijn verkrijgbaar in een hoop verschillende thema’s. Er zit ongetwijfeld iets tussen wat jouw kind leuk vindt. Ze dromen heerlijk weg bij hun eigen fantasiewerelden, terwijl de kilometers ongemerkt onder ze voorbij vliegen.
4. Magnetisch spelletje
Magnetische spellen zijn ideaal voor op de achterbank. De stukken blijven makkelijk bij elkaar, terwijl het spelletje wel vaker opnieuw te spelen is. Probeer bijvoorbeeld de magnetische tangram of een Magnetibook!
5. Magnetisch tekenbord
Met een magnetisch tekenbord kunnen kinderen (al vanaf 3 jaar) lekker creatief bezig zijn op de achterbank. Geen rommel van papier, geen kans op knoeien met stiften én eindeloos opnieuw nieuwe tekeningen maken! Misschien leuk om de andere spelers te laten raden wat je getekend hebt.
6. Breinpuzzels om scherp te blijven
Zo’n lange autorit kan best saai zijn. Met een breinpuzzel blijven kinderen scherp en helder! Bijvoorbeeld een klassieke Rubik’s Cube: wie lukt het om de puzzel op te lossen voor je op je bestemming bent? Ook leuk zijn 3D Breinpuzzels van Bamboe of klassieke puzzelboekjes. Kijk hierbij natuurlijk naar de leeftijd van je kind en hoeveel puzzelervaring hij of zij al heeft.
7. Speuren naar plaatjes in een zoekboek
Geef je ogen de kost met een zoekboek op je schoot! Er zijn leuke zoekboeken voor zowel jonge kinderen (bijvoorbeeld van Bumba) als voor oudere kids. Met thema’s als boerderij, buitenspelen, dieren, insecten of dino’s is er voor elk kind een boek dat aanspreekt. Het zoeken naar de verstopte plaatjes is sowieso al leuk, maar er valt nog veel meer te ontdekken. De zoekplaten zijn mooi getekend en zitten boordevol kleine verrassingen!
8. Reisspelletjes op de achterbank
Er zijn ook volop leuke spelletjes in reisvariant verkrijgbaar. Dit zijn kleine, compacte versies van spellend ie je eenvoudig mee kan nemen. Leuke spellen zijn bijvoorbeeld Mens Erger Je Niet, Rolit reiseditie of Headbands RaRa Wat Ben Ik? in reisvariant.
Ook een leuke tip: de GiiKER slimme, elektronische spelcomputers met breinbrekende spelletjes en puzzels. Deze zijn zowel samen als alleen te spelen!
9. Een (vakantie)doeboek met spelletjes, stickers en kleurplaten
In een creatief doeboek is van alles te doen, zoals kleuren, tekenen, spelletjes spelen, stickeren en raadsels oplossen. Kinderen hoeven alleen potloden of een pen bij de hand te hebben. Er zijn ook leuke doeboeken in thema en van populaire personages. Omdat doeboeken goedkoop zijn, kun je er best een paar achter de hand houden voor de rest van de vakantie. Ideaal!
10. Speelgoedloze spelletjes
Ligt je auto al vol genoeg met vakantiespullen? Er zijn ook veel leuke spelletjes te bedenken die kinderen op de achterbank kunnen spelen zonder daarbij iets nodig te hebben. Een paar tips:
- Ik ga op reis en ik neem mee...: De klassieker: iedereen noemt om de beurt iets wat hij of zij ‘meeneemt op reis’ en herhaalt de hele rij van eerder genoemde dingen. Wie iets vergeet, is af. Goed voor het geheugen!
- Woordslang: Een speler noemt een woord, de volgende speler moet een nieuw woord noemen dat begint met de laatste letter van het vorige woord. Bijvoorbeeld: auto – oven – neus – sok. Zo ga je door tot iemand vastloopt.
- Woordslang met thema: Het spel zoals hierboven, maar dan mag je alleen woorden van een bepaald thema noemen. Bijvoorbeeld steden, vakantie, of vervoersmiddelen.
- Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...:
Iemand kiest een voorwerp dat iedereen kan zien en zegt: "Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is..." De anderen raden om de beurt wat het is. - Het alfabetspel: Kies een categorie, bijvoorbeeld ‘dieren’. Om de beurt moeten spelers een dier noemen dat begint met de volgende letter van het alfabet: aap – bever – cavia – duif, enzovoort.