Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Top 10 speelgoed voor op de achterbank

15 juni 2023
Op vakantie gaan is leuk, maar wat duurt de rit naar de plek van bestemming lang! Of toch niet? Met deze Top 10 speelgoed voor op de achterbank vliegt de tijd en ben je er zo. Geniet van je vakantie... en van de reis ernaartoe!
Afbeelding voor

1. Lobbes Vakantiewoordzoeker

Hou je van puzzelen? Dan is onze Lobbes Vakantie Woordzoeker een geweldige uitdaging voor jou. Met elk woord dat je wegstreept in de woordzoeker, kom je een beetje meer in de vakantiestemming. 

Weet jij de oplossing van de woordzoeker te vinden? 


2. Fidget speelgoed, voor kinderen die moeilijk stilzitten

Fidgetspeelgoed is een echte musthave op de achterbank. Want urenlang stilzitten, dát is nou precies waar kinderen vaak moeite mee hebben. Met een fidgetspeeltje kunnen kinderen lekker blijven bewegen. Fidgetspeelgoed heeft een kalmerend effect en geeft lekker wat afleiding. Het populaire Bubble Pops Behendigheidsspel is zeker weten een hit. Ook leuk: een knijpbal, pufferbal of stretchdier tegen onrust, een flipperspelletje of stretchdier. 

 


Afbeelding voor

3. Raamstickers plakken op het autoraam

Een klassieker voor onderweg: raamstickers! Deze zijn eindeloos opnieuw te herschikken en zijn verkrijgbaar in een hoop verschillende thema’s. Er zit ongetwijfeld iets tussen wat jouw kind leuk vindt. Ze dromen heerlijk weg bij hun eigen fantasiewerelden, terwijl de kilometers ongemerkt onder ze voorbij vliegen.

 


4. Magnetisch spelletje

Magnetische spellen zijn ideaal voor op de achterbank. De stukken blijven makkelijk bij elkaar, terwijl het spelletje wel vaker opnieuw te spelen is. Probeer bijvoorbeeld de magnetische tangram of een Magnetibook!

 


5. Magnetisch tekenbord

Met een magnetisch tekenbord kunnen kinderen (al vanaf 3 jaar) lekker creatief bezig zijn op de achterbank. Geen rommel van papier, geen kans op knoeien met stiften én eindeloos opnieuw nieuwe tekeningen maken! Misschien leuk om de andere spelers te laten raden wat je getekend hebt.

 


6. Breinpuzzels om scherp te blijven

Zo’n lange autorit kan best saai zijn. Met een breinpuzzel blijven kinderen scherp en helder! Bijvoorbeeld een klassieke Rubik’s Cube: wie lukt het om de puzzel op te lossen voor je op je bestemming bent? Ook leuk zijn 3D Breinpuzzels van Bamboe en sets met meerdere verschillende metalen knooppuzzels om uit te vogelen. Kijk hierbij natuurlijk naar de leeftijd van je kind en hoeveel puzzelervaring hij of zij al heeft.


7. Speuren naar plaatjes in een zoekboek

Geef je ogen de kost met een zoekboek op je schoot! Er zijn leuke zoekboeken voor zowel jonge kinderen (bijvoorbeeld van Bumba) als voor oudere kids. Met thema’s als boerderij, buitenspelen, dieren, insecten of dino’s is er voor elk kind een boek dat aanspreekt. Het zoeken naar de verstopte plaatjes is sowieso al leuk, maar er valt nog veel meer te ontdekken. De zoekplaten zijn mooi getekend en zitten boordevol kleine verrassingen!


8. Pim Pam Pet op Reis

Zin in een gezamenlijk spelletje? Dat kan met de Pim Pam Pet Reiseditie. Pak een kaart, draai het rad en verzin een fruitsoort met de letter K, of misschien wel een film met de letter M. Dit leuke spel is nu verkrijgbaar in handige reiseditie. Deze is licht en compact en heeft een klein laatje voor het opbergen van de kaartjes. Voor in de auto kunnen ouders ook eenvoudig meespelen. Wie mag er draaien?

 


9. Een (vakantie)doeboek met spelletjes, stickers en kleurplaten

In een creatief doeboek is van alles te doen, zoals kleuren, tekenen, spelletjes spelen, stickeren en raadsels oplossen. Kinderen hoeven alleen potloden of een pen bij de hand te hebben. Dankzij de afwisseling in doeboeken zijn ze niet snel uitgekeken. Het Lobbes Vakantie Doeboek is leuk voor jongens en meisjes van 6 tot 10 jaar oud. Er zijn ook leuke doeboeken in thema en van populaire personages. Omdat doeboeken goedkoop zijn, kun je er best een paar achter de hand houden voor de rest van de vakantie. Ideaal!


10. Lobbes Vakantiebingo

De Lobbes Vakantiebingo is een leuk en gezellig spel voor onderweg! Iedereen krijgt een eigen bingokaart, waar afbeeldingen op staan van dingen die je op vakantie of onderweg tegen kunt komen. Wie als eerste zijn of haar bingokaart vol heeft, wint! Kinderen kunnen met de achterbankbingo urenlang uit het raam turen, op zoek naar alle items op de bingokaart. Stel een klein prijsje in het vooruitzicht en hebt zeker weten bloedfanatieke spelers achterin zitten.

We wensen je een fijne vakantie en een goede reis!

Benodigde artikelen:
 
SES Raamstickers Boerderij (Art nr. 3310301, 1 x in bundel)
4,99
SES Magnetisch Tekenbord (Art nr. 3310165, 1 x in bundel)
12,99
Jumbo Pim Pam Pet Reiseditie Kinderspel (Art nr. 2050331, 1 x in bundel)
9,99
Lobbes Vakantie Doeboek Denksport
Lobbes Vakantie Doeboek Denksport (Art nr. 3920010, 1 x in bundel)
6,95
Zoek en Vind - Op Reis met Cas & Cato (Art nr. 3060208, 1 x in bundel)
9,99
Jumbo Pim Pam Pet Reiseditie Kinderspel (Art nr. 2050331, 1 x in bundel)
9,99
Metalen Breinpuzzels, 9st. *
Metalen Breinpuzzels, 9st. * (Art nr. 7895396A, 1 x in bundel)
5,99
SES Magnetisch Tekenbord (Art nr. 3310165, 1 x in bundel)
12,99