Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Met de fruitige deksels wordt drinken een feestje

4 juli 2022
In het voorjaar wil je buitenspelen, dat is wel duidelijk. Maar van druk spelen krijg je dorst. Dus moet er wat gedronken worden! Glaasje limonade, melk of gewoon water. Lekker in het zonnetje je dorst lessen. En hop, een vlieg in je drinken! Helemaal bij zoete limonade worden er veel beestjes aangetrokken. Hartstikke interessant die insecten, maar liever niet in jouw drankje. Met deze fruitige drinkdeksels zorg je dat jouw drinken ook echt van jou blijft. En zelfs dat bekertje water wordt een feestje van deze vrolijke knutsels!
Lees meer
Afbeelding voor

Wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Fruitdeksels

Hoe maak je ze nu? Nou, om te beginnen leg je het strijkkralenbordje stabiel op tafel. Je wil namelijk niet dat je halverwege per ongeluk alle kralen weer van het bordje stoot. In de foto hierboven zie je vier soorte fruit: citroen, sinaasappel, limoen en twee soorten watermeloen. Gebruik de voorbeeldjes om de kralen op precies de juiste plek te leggen. Bij de watermeloentjes is de plek van de pitten (zwarte strijkkralen) niet zo belangrijk, als ze maar een beetje verspreid liggen.

Heb je een van de vormpjes af? Leg er een stukje strijkpapier overheen. Of scheur een stukje bakpapier (werkt net zo goed!) af en leg dit erop. Ga dan voorzichtig een paar keer met de strijkbout heen en weer over de strijkkralen. Je ziet door het papier heen wanneer de strijkkralen aan elkaar smelten. Probeer dit eerst voorzichtig, staat de strijkbout te heet dan smelt het plastic namelijk te hard. Maar staat de strijkbout te koud dan smelten de kraaltjes juist niet goed genoeg. Dit merk je uiteindelijk aan het eindresultaat, dit zal dan erg broos zijn.
Gelukt de strijkkralen goed aan elkaar te smelten? Dan is jouw deksel klaar!

Afbeelding voor

Ook grappig: donutdeksels

Voor de echte zoetekauwen onder ons, nog een leuk alternatief: de donut! De vorm van deze zoetigheid leent zich uitstekend voor een drinkdeksel. De vulling van het Hama strijkkralen bordje is iets moeilijker, maar volg je het voorbeeld in de foto, moet het goed komen. Extra leuk maak je de donut door er een “hapje” uit te halen. Het effect als deksel neemt dan natuurlijk wel af ;) maar speciaal is het zeker!
Afbeelding voor

Alles wat je nodig hebt voor deze fruitige drinkdeksels en nog veel meer vind je op Lobbes.nl