Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Avondvierdaagse Top Tips: gezonde snacks en beloningen!

22 mei 2019
De tijd van de Avondvierdaagse is aangebroken! In de maanden mei en juni vinden er op vele plekken in Nederland avondwandelingen plaats. Zit je in groep 3 of 4, dan loop je 5 kilometer en zit je in groep 5 t/m 8, dan loop je 10 kilometer per dag. Of loop jij 15 kilometer? Van al dat lopen, krijg je trek. Je neemt een tussendoortje mee voor onderweg. En... een Avondvierdaagse volbrengen verdient een beloning! Wat neem je mee voor onderweg? En... wat geef je een kind dat de finish behaalt op de laatste dag van de Avondvierdaagse? Hier zijn de Top 5 Gezonde snacks en de Top 5 Beloningen!
Lees meer

Top 5 Gezonde snacks voor onderweg

Natuurlijk zijn ongezonde snacks lekker, maar bij een gezonde bezigheid, zoals wandelen, hoort natuurlijk ook een gezonde snack! Van deze snacks krijg je extra energie om er lekker tegenaan te gaan tijdens de Avondvierdaagse. En... ze zijn ook best lekker !)

1. Aardbeien en druiven
Zoet als een snoepje en gemakkelijk deelbaar met je vrienden en vriendinnen: aardbeien en druiven! Rijg ze aan een stokje of stop ze in een bakje. Hou je meer van ander fruit, dan neem je deze mee (in stukjes). Wat dacht je van ananas, bramen of frambozen? Kies vooral wat je zelf het lekkerste vindt, want dat mag als je zo goed bezig bent!

2. Stuk komkommer
Super makkelijk om mee te nemen: een stuk komkommer. Neem een groot stuk mee om af te happen of snij hem in plakjes, zodat je ook uit kunt delen. Deze groente kun je ook combineren met andere rauwe groente, zoals worteltjes, cherrytomaatjes of stukjes paprika. Het is maar net wat je lekker vindt.

3. Knijpfruit/Knijpyoghurt
Een lekkere, gezonde dorstlesser: knijpfruit of knijpyoghurt. Deze koop je kant en klaar in de supermarkt in allerlei soorten en smaken. Wat is jouw favoriet? Verwen jezelf en neem deze mee tijdens de Avondvierdaagse! 

4. Rijstwafel
Een grote rijstwafel voor jezelf of kleintjes om uit te delen met je klasgenoten. Rijstwafels koop je in allerlei varianten: ongezouten, gezouten, met barbecue-, paprika-, caramel- en met appelsmaak. Een heerlijke hap, geheel naar eigen smaak!

5. Nootjes
Rijk aan vezels, voedingsstoffen, gezonde vetten en eiwit. Maar ach, wat kan jou dat schelen. Jij neemt gewoon een bakje of zakje met nootjes mee, omdat je er dol op bent! Nootjes zijn verkrijgbaar in vele varianten en zeer goed deelbaar met anderen. Eet smakelijk!
 

Een enorme prestatie!

Yeah, de laatse avond van de Avondvierdaagse is aangebroken! Wat een prestatie! Je wordt beloont met een feest: onder begeleiding van muziek loop je de laatste wandeling en... je krijgt op het einde een medaille en misschien nog een andere beloning !)

Waar hang je de beloning aan?

Een beloning voor de Avondvierdaagse wordt veelal aan een koord gehangen, zodat deze om de nek kan worden gehangen en het kind de handen vrij houdt. Hier zijn een paar ideeën om als koord te gebruiken. 

-Voetbal Keycord of Hartjes Keycord

-Hawaii Bloemenkrans (verkrijgbaar in meerdere kleuren)

-Lint of touw

Top 5 Beloningen Avondvierdaagse

Deze 5 beloningen zijn leuk om te krijgen en gemakkelijk aan een koord te hangen:

1, Meerkleurenpen

2. Make-up

3. Stickervelletje

4. Ninja Ster

5. Sleutelhanger