Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

3 ei is een Paasei

Classic World Spellen en Puzzels
5 februari 2024
Struinend door de struiken, kijkend achter elk potje, tot je dan eindelijk het mandje vol hebt en alle eieren gevonden zijn. Na het vroege opstaan om de paaseieren allemaal te zoeken, is het tijd ze eindelijk lekker op te peuzelen. Gezellig aan de ontbijttafel dit mooie feest vieren, daar hoort een vrolijk sfeertje bij! De tafel leuk dekken doe je misschien al, maar hoe geef je de maaltijd nou net dat persoonlijke tintje? Door zelf aan de knutsel te gaan natuurlijk. Kleur de eitjes, zet ze in vrolijke dopjes en maak grappige figuurtjes. Omdat we allemaal weten dat één ei geen ei is, hebben we 3 knutseltips voor jouw paasei!
Lees meer

Knutseltip 1: Het gouden ei!

Het hele eieren eten begint natuurlijk met het zoeken van de vrolijk geschilderde eitjes. Dit jaar geven we de paaseieren een gouden tintje.

Wat heb je nodig?

  • Eieren; echte of neppe
  • Roze verf;
  • Blauwe verf;
  • Gouden verf;
  • Penselen.
Afbeelding voor

De eieren schilder je in verschillende grondkleuren. Blauw, roze en goud. Droogt het gouden ei mooi op, dan is deze ook al direct klaar. Soms zorgt een tweede laagje verf wel voor een veel mooier paasei. Het blauwe en het roze ei laat je even drogen om daarna met gouden verf stipjes aan te brengen. Fleur het geheel nog verder op door te combineren met gouden strepen of andere creatieve figuren. De gouden verf geeft een luxe gevoel aan het eieren zoeken, in combinatie met de blauwe en roze verf zet je een feestje op tafel!
(Nog op zoek naar een mandje voor het verzamelen van de eieren? Op Lobbes.nl staan er verschillende, zoals een rieten mandje of een mandje om zelf te kleuren.)

Afbeelding voor

Knutseltip 2: Houten eierdopjes schilderen

Je gebruikt gewoon weer dezelfde verf en penselen als bij knutseltip 1, het enige wat je nog nodig hebt zijn de houten eierdopjes. Schilder deze in dezelfde stijl als de paaseieren, dus als basis goud, roze of blauw met daarna nog versiering in een contrasterende kleur. Waar het bij de eierdopjes wel leuk staat als je ook decoratie op de gouden basiskleur aanbrengt. Roze stippen, blauwe driehoeken of gouden strepen. Laat je creativiteit erop los!

In plaats van schilderen kun je ook je eigen eierdopje knutselen, hier vind je hoe je een kip als eierhouder maakt.

Afbeelding voor

Knutseltip 3: Eierpoppetjes

Knutsel je eigen Eierkoning en -koningin en een schattig konijntje! Je kunt dezelfde eieren gebruiken als bij Knutseltip 1, maar wil je deze knutsels langer laten staan dan alleen het ontbijt, dan zijn uitgeblazen eieren een aanrader.

Afbeelding voor

Wat heb je verder nodig?

Afbeelding voor

Voor de koningin knip je eerst een halve cirkel uit het het gekleurde karton en deze draai je in een punt. Knip uit het knutselpapier een sliertje knutselpapier, het liefst in een contrasterende kleur. Stop dit in de punt van het kartonnen mutsje en krul het een beetje om met de hand. Daarna kun je het mutsje dicht plakken. Het gezichtje teken je met de pen, vind je het leuk het gezichtje nog wat kleur te geven, de meeste fijnschrijvers en stiften doen het goed op eierschillen.

De koning zijn kroon knipje uit een strookje geel papier of karton. Knip aan de bovenkant kartels uit en vouw het strookje om het ei, plak het nu dicht. Ook hier teken je het gezichtje met de pen (voor inspiratie kun je het voorbeeld aanhouden).

Uit wit papier knip je 2 kleine pootjes voor het konijn. Uit het roze papier knip je de voetkussentjes, voor ieder pootje een groter rondje en 3 kleine rondjes. Plak deze op de witte pootjes en plak daarna de pootjes op het ei. Een witte pompon als staartje maakt het helemaal af!

De poppetjes zijn klaar, versieren maar! Ze staan leuk als decoratie op de ontbijttafel, maar passen ook gewoon leuk bij andere paasversiering in het huis.