Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Kip Eierdopje van Eierdoos

5 februari 2024
Knutsel heel makkelijk en snel je eigen kippetje als eierdopje met ... de eierdoos! Leuk om het ontbijt op te fleuren of te gebruiken als tafelversiering bij de Paasbrunch.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Eierdoos
  • Veertjes
  • Rode en witte verf
  • Schaar
  • Penselen
  • Lijm of lijmpistool
  • Zwarte stift
Afbeelding voor

Stap 1:
Knip uit de hoek van de doos het lichaampje van de kip, let erop, dat je zowel een eiervakje als een hoog stuk van de eierdoos uitknipt (zie de foto van stap 2).

Afbeelding voor

Stap 2:
Ook het snaveltje en de hanenkam knip je uit de eierdoos. Daar kun je de deksel goed voor gebruiken, helemaal als je meerdere eierdopjes in een keer gaat maken. Dan heeft iedereen aan tafel een mooie kip eierdop!

Afbeelding voor

Stap 3:
Verf de kartonnen hanenkam en de snavel rood. Daarna verf je het stuk eierdoos, dat straks de kip vormt, wit. Doordat het karton de verf enigszins opzuigt en witte verf erg licht is, is het handig om 2 laagjes verf aan te brengen. Laat de eerste laag tussentijds goed opdrogen voor je de 2e laag verft. Nu maak je de staart van de kip met een of meerdere veertjes. Als je deze meteen na het verven in de hoek van het eierhoudertje steekt, dan blijven de veertjes plakken in de nog natte verf. Als je de verf eerst hebt laten drogen, gebruik je natuurlijk een drupje lijm om de kippenstaart op z'n plek vast te zetten.

Afbeelding voor

Stap 4:
Wacht tot de verf helemaal droog is voor je de snavel en het hanenkammetje vastplakt, anders loopt de rode verf over in de witte. Op de foto van stap 4 zie je op welke plek je deze onderdelen het beste kunt plakken. Met een zwarte stift teken je daarna de ogen op de kip.

Afbeelding voor
Benodigde artikelen:
 
Veren in Diverse Kleuren 11-17cm, 18st. (Art nr. 6021627, 1 x in bundel)
4,99
Acrylverf in Tube, 6st. (Art nr. 1920989, 1 x in bundel)
7,50
Kinderlijm Collall flacon 100ml (Art nr. 5111592, 1 x in bundel)
2,30
SES Kwasten, 2st. (Art nr. 3380016, 1 x in bundel)
3,99
Kinderschaar Maped Essentials 130mm (Art nr. 5112142, 1 x in bundel)
1,15