Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Vier jouw verjaardag met deze apenboom

15 februari 2022
Ben jij ook een echte apenkop? Dan is deze traktatie echt iets voor jou! Deze superleuke apenboom traktatie maak je in een handomdraai en zal bij iedereen in de smaak vallen door de lekkere eetbare onderdelen. Lekker én grappig, dat zijn de betere traktaties. Leuk om uit te delen op school of op je opvang.
Lees meer

Stap 1: Wat heb je nodig?

  • Cupcake vormpjes
  • Cakemix (of kant-en-klare cakejes)
  • Gesmolten chocolade of botercrème
  • Verkade Lange Nekken
  • Katja Apekoppen
  • (Groen) Papier
  • Lijm
  • Schaar
Afbeelding voor

Stap 2: Bak de cakejes

Volg de instructies op de cakemix naar keuze en bak de overheerlijke cakejes in de oven. Geen tijd, of ben je niet zo’n keukenprins(es)? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kant en klare vanille cakejes kopen in de supermarkt.

Smelt wat chocolade of maak botercrème en plak de Apekoppen op de Lange Nekken, die dienen als de boomstam van de palmboom. Door de chocola vast de tijd te geven om weer uit te harden, blijven de Apekoppen goed zitten wanneer je de palmbomen gaat maken. Laat de Lange Nekken tot die tijd liggend uitharden.

Stap 3: Versier de cakejes

Wanneer de cakejes volledig zijn afgekoeld, kun je de Lange Nekken erin steken. Je kunt eerst een gat erin prikken met je vinger, of gewoon de Lange Nek in het cakeje drukken (pas op dat deze niet breekt!). Vervolgens teken je palmbladeren op een vel papier. Je kunt alvast groen papier kiezen, of het later nog inkleuren. Knip de bladeren uit en lijm 2 uitgeknipte delen voor de helft aan elkaar, zodat je de onderkant over de Lange Nek kunt schuiven. Voor een extra leuk effect kun je 2 verschillende kleuren groen papier gebruiken (lichtgroen en donkerder groen). Schrijf alle namen van de kinderen uit de klas, de opvang of op het kinderfeestje op de palmbladeren, of jouw naam en hoe oud je bent geworden. Of verzin zelf iets origineels!

Klaar is je originele traktatie! Op zoek naar meer leuke traktaties? Je vindt ze op Blogges!