Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Top 25 Paaseieren versieren

5 februari 2024
Bekijk de 25 leukste versier ideeën voor Paaseieren. Paaseieren verven en versieren is een leuke activiteit om met kinderen te doen. We hebben alle ideeën voor je uitgeprobeerd en hier op een rijtje gezet. Welke variaties kun jij nog bedenken om je paasei op een creatieve manier te versieren?
Afbeelding voor

Heb je zin om het huis in de paassfeer te brengen met versierde eieren? Maak  jij een schattig eenhoorn-paasei of ga je liever voor een monster?! Ook Pikachu maak je in een handomdraai na met papieren oortjes en voetjes van klei. Scroll door de lijst en ontdek de 25 leukste manieren om een paasei te versieren.

1. Cactus Paasei

Afbeelding voor

Geef de eieren een groen kleurtje en laat ze even drogen. Maak alvast een paar propjes roze of rood papier die je straks als bloemetje op de cactus kunt plakken. Of maak gebruik van kleine pomponnetjes, zoals je in het voorbeeld ziet. De streepjes en kruisjes teken je met een witte krijtstift of zwarte stift helemaal rondom op het paasei. Plak de "bloemetjes" bovenop en klaar is je bloeiende cactus!

2. Pikachu Ei

Afbeelding voor

Geef Pikachu een plekje aan jouw ontbijttafel! Dit populaire Pokemon figuurtje maak je makkelijk na met gele verf, een rode en zwarte stift voor het gezichtje en de armpjes en karton voor de oren. Geef de oortjes met zwarte stift de herkenbare punten en gebruik een klein stipje witte verf voor het lichtje in z'n ogen. Dat laatste is ook makkelijk te doen met een krijtstift. Met gele klei geef je jouw Pikachu eitje nog voetjes, of zet 'm zo in de eierdop!

3. Emoji Paasei

Afbeelding voor

Welke emoticon is bij jou favoriet? Die teken je met viltstift op de geel geschilderde eieren. De lachende, verliefde of grappige emoji zorgen voor vrolijk versierde paaseieren bij de paasbrunch!

4. Aardbei Eieren

Afbeelding voor

Ben jij ook zo dol op verse aardbeien? Dan mogen deze versierde aardbei paaseieren natuurlijk niet ontbreken. Verf de eieren rood en teken de pitjes er na het drogen met een (goudkleurige) stift op. Knip en plak het groene kroontje uit 2 kleuren stevig papier, rol een stukje papier op als stokje en bevestig ze met bijvoorbeeld Sticky Base aan je aardbei ei!

5. Verstop Konijntje

Afbeelding voor

Knip 2 ovalen voetjes uit wit karton en teken de roze voetzooltjes van het konijntje met roze stift of kleurpotlood. Gebruik een klein wit pomponnetje als schattig staartje en plak ze volgens het voorbeeld op het ei. Knip nu uit een stukje groen papier een strookje gras en plak die met een plakbandje in een klein bloempotje. Laat je konijntje nu wegduiken in het potje en klaar is je versierde paasei!

6. Monster Ei

Afbeelding voor

Voor dit ei heb je alleen maar Silk Clay nodig en een beetje fantasie. Rol een stukje Silk Clay heel dun uit en bekleed daarmee het ei rondom. Geef jouw paasei nu enge tanden, grote klauwen en grappige oren en maak er een echt monster van! Silk Clay is goed te mengen en droogt lichtgewicht op.

7. Handlettering Paaseieren

Afbeelding voor

Geef het ei een mooie tekst door 'm met handlettering te versieren. Als je googeld op handlettering alfabet, vind je allerlei voorbeelden van letters die je kunt namaken op je paasei. De onderkant van het ei is met een kleurtje en streepjes versierd.

8. Eiskoude IJsjes

Afbeelding voor

Wat een traktatie op tafel, dit heerlijke ijsje met kersen! Gebruik hier de bruine eieren voor die al de kleur van een ijswafeltje hebben. Met een iets donkerdere bruine stift trek je schuine streepjes over de onderkant. Verf de bovenkant in jouw favoriete smaak ijs, wit voor vanille, roze voor aardbeiensmaak. Of eet jij het liefst chocoladeijs? Even laten drogen en met stift de gekleurde hageltjes toevoegen. Heerlijk, zo eet je bij het ontbijt gewoon al een ijsje!

9. Diamond Painting Ei

Afbeelding voor

Maak een diamond painting schilderijtje van jouw paasei! Gebruik zelfklevende diamantstickertjes om allerlei patronen op het ei te plakken. Zo komt er een echt glamoureus ei op tafel te staan.

10. Zwart-Wit Paaseieren

Afbeelding voor

Geef de eieren mooie grafische patronen met een zwarte stift of sharpie. Zet streepjes, teken eindeloos veel cirkeltjes of teken blaadjespatronen om de eieren een strakke versiering te geven.

11. Paasei versierd als pinguin

Afbeelding voor

Moet jij ook altijd zo lachen om die koddige pinguins? Maak dan dit schattige pinguinjong van een wit eitje. Met zwarte stift teken je z'n pak. Laat witte ruimte over voor het gezichtje en buik. Met oranje stift teken je het snaveltje. Geef jouw pinguin nog 2 voetjes met Silk Clay. Dat droogt goed op en geeft het ei stevigheid om rechtop te blijven staan. Knip ijsschotsen uit wit karton en leg ze op de gedekte tafel, om daar je pinguin ei op de kunnen zetten. TIP: Schrijf de namen van iedereen op de ijsschotsen met pinguin Paasei en gebruik ze voor de tafelschikking.

12. Dino Eieren

Afbeelding voor

Oewh, hoor het gevaarlijke gekraak, welke dino komt er uit jouw ei gekropen? Teken eerst grote gele of groene ogen op het ei met acrylstiften en vul de ruimte daaromheen in met zwarte stift met scheuren als bliksemschichten. Versier de rest van het paasei met camouflagevlekken.

13. Washi Tape Paaseieren

Afbeelding voor

Gebruik het mooie washi tape in allerlei kleuren en breedtes om de eitjes te versieren. Dit is een ideale manier om je paasei een nieuwe kleur te geven zonder geknoei met verf en lijm. Gewoon scheuren of knippen en plakken maar!

14. Lieveheersbeestje

Afbeelding voor

Met een beetje rode verf en zwarte stift versier je een paasei in een mum van tijd als lieveheersbeestje. Knip nog 6 pootjes uit karton en plak die onder je ei. Hoeveel stippen krijgt jouw lieveheersbeestje?

15. Donuts

Afbeelding voor

Hmmmmm, een lekkere donut mét glazuur en sprinkles! Hiervoor geef je een wit eitje met verf een gekleurde ring waarbij je de bovenkant van het ei wit laat. Net zoals je op de foto goed kunt zien. De lekkere sprinkles maak je met allerlei kleurtjes stiften. Wat een lekker zoet hapje is het nu!

16. Bloesem Ei

Afbeelding voor

Verf de onderkant van het paasei in 1 kleur, bijvoorbeeld goud zoals op de foto. Teken met een dunne zwarte stift een boom en vul een bakje met roze verf voor de bloesem. Gebruik nu een sateprikker of de achterkant van een penseeltje om in de verf te dopen en stipjes te zetten op de boom.

17. Eenhoorn Paaseieren

Afbeelding voor

Jaaa, de glitters kunnen uit de kast voor deze schattige Eenhoorn Paaseieren. Geef het ei met roze verf een snoetje door de onderkant te verven. Met zwarte stift teken je de oogjes er op en geef je de eenhoorn z'n dromerige blik. Met een strookje karton rol je als een pijltje een kleine hoorn die je met lijm dicht plakt. Nu verf je de buitenkant van het hoorntje met lijm en strooi je er glitters op! Met een dotje lijm uit het lijmpistool of Sticky Base plak je de hoorn vast op het eitje. Maak het eenhoorn ei af met kleine glitterstickertjes rondom de gouden hoorn.

18. Foam Clay Kippetjes

Afbeelding voor

Kneed een stuk Foam Clay en rol het uit tot een dunne platte plak. Bedek hier het ei mee en klei meteen de vleugetjes er aan. Plak twee wiebeloogjes op het ei en knip een snavel van een ruitvormig stukje oranje papier. De voetjes maak je bijvoorbeeld van ijsstokjes die je oranje verft. De mooie staart maak je van gekleurde veren.

19. Veertjes Ei

Afbeelding voor

Beschilder een kant van het ei met lijm en plak er een puntje van een veertje op. Geef de bovenkant van het veertje ook een laagje lijm en laat voorzichtig drogen. Ook witte lijm droogt vaak transparant op, zodat je die prima kunt gebruiken.

20. Stippen Letters

Afbeelding voor

Plak letterstickers op het ei en pak je stiften. Stip nu de ruimte om de letters helemaal vol met verschillende kleurtjes viltstiften. Zorg er voor dat je de ruimte strak om de letters goed vol kleurt. Het makkelijkst is om te beginnen met de lichtste kleur en zo steeds een donkerdere kleur te kiezen voor de volgende laag stipjes. Als je tevreden bent met de stippen, pel je de lettersticker van het ei en houd je een lege ruimte over in de vorm van jouw letter!

21. Ananas Paasei

Afbeelding voor

Maak een tropisch paasei met gele verf en een air-plantje! Gebruik hier een uitgeblazen ei voor met een gaatje in de bovenkant. Schilder het ei geel en teken met bruine of goudkleurige stift schuine streepjes op het ei. Steek het air-plantje in het gaatje en klaar is je tropische verrassing!

22. Het Gouden Ei

Afbeelding voor

Maak deze sjieke eieren met goudverf en goudstiften. Teken grafische patronen en strakke vakken op het paasei en vul deze met goudverf. Teken nu stippen in verschillende lijnen op de overgebleven ruimte.

23. Humpty Dumpty

Afbeelding voor

Dit grappige mannetje geef je lange beentjes van strookjes papier en schoentjes van stukjes Play Mais. Verf de onderste helft van het ei in dezelfde kleur als de strookjes en teken de riem, blouse en het gezichtje er op met stiften. Bij een echte Humpty Dumpty mag het rode strikje natuurlijk niet ontbreken!

24. Een Wortel voor de Paashaas

Afbeelding voor

Zet een frisse wortel op tafel voor de Paashaas door een eitje helemaal oranje te schilderen. Teken er na het drogen met een iets donkerdere stift streepjes op in de breedte van het ei. Een klein stukje peterselie dient als groen loof voor het worteltje.

25. Servet Decoratie

Afbeelding voor

Zoek servetten met een leuke print of decoratie. Haal de verschillende laagjes van het servet los van elkaar. Voor dit knutselwerkje heb je alleen de bovenste laag met print nodig. Knip verschillende stukjes uit het patroon om het ei mee te kunnen bedekken. Niet te klein, want anders wordt het wat lastig plakken, en ook niet te groot, omdat er dan allemaal plooien ontstaan. Smeer het ei in met een dun laagje lijm en behang het met de stukjes servetpapier. Lak aan het eind nog een keer af met de lijm.

Welk Paasei ga jij versieren?

Zie jij al een ei uit de top 25 dat je zelf wilt maken? Pak de knutselspullen er bij en ga lekker aan de slag. Voor de meeste ideeën heb je waarschijnlijk alles al wel in huis. Bekijk anders hieronder de verschillende knutselspullen die je misschien nog nodig hebt voor het versieren en haal ze in huis. Veel knutselplezier en een fijn Pasen gewenst!

Benodigde artikelen:
 
Silk Clay - Lichtgroen, 40gr. (Art nr. 6020638, 1 x in bundel)
3,99
Veren in Diverse Kleuren 11-17cm, 18st. (Art nr. 6021627, 1 x in bundel)
4,99
Pom-poms Pastelkleuren, 400gr. (Art nr. 6021534, 1 x in bundel)
32,99
Krijtstift Rond Wit 1-2mm, 4st (Art nr. 5111916, 1 x in bundel)
16,99