Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Paasmandje Maken

5 februari 2024
Maak zelf een handig paasmandje van karton om al jouw gevonden paaseitjes in te kunnen bewaren. Download het sjabloon en kleur het mandje in je favoriete kleuren.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

Afbeelding voor

Stap 1:
Download het sjabloon voor het paasmandje en print het uit op stevig wit papier. Je vindt verschillende versies van het Paasmandje in het sjabloon. Het kleine paasmandje met voorbedrukt konijnengezichtje die je hieronder ziet, maar ook een versie waar je zelf het konijnengezichtje in tekent én nog een grote variant voor als je een extra grote paasmand wilt maken!
Kleur de verschillende onderdelen van jouw gekozen paasmandje in.

Stap 2:
Als alles de goede kleur heeft, knip je het mandje en het handvat uit.

Afbeelding voor

Stap 3:
Vouw nu alle delen eerst goed voor. Je kunt het nog iets makkelijker maken door met een stevig puntje alle lijnen vast een keer te "rillen". Dan ga je met een (niet te scherpe) punt over de lijnen langs een liniaal. Dan gaat het vouwen daarna bijna vanzelf en zijn de vouwen mooi strak.

Stap 4:
Breng een beetje sticky base of knutsellijm aan op de lijmstroken en plak het paasmandje in elkaar.

Afbeelding voor

Stap 5:
In de laatste stap plak je het handvat nog vast in het mandje. Even laten drogen, zodat het hengsel goed vastzit en klaar is jouw zelfgeknutselde Paasmand!

In het download-sjabloon vind je ook nog een grotere versie van de paasmand om zelf te maken. Dan kun je straks ook grote eieren zoeken om in je eigen paasmand te verzamelen!

Benodigde artikelen:
 
Hobbykarton Wit A4, 10 vellen (Art nr. 1630401, 1 x in bundel)
1,69
Kinderlijm Collall flacon 100ml (Art nr. 5111592, 1 x in bundel)
2,30