Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

De beste schminktips voor beginners

21 februari 2022
Bijna alle kinderen vinden het leuk om geschminkt te worden. Ga je voor het eerst aan de slag met schmink, bijvoorbeeld voor Carnaval of een verkleedfeest? Met deze handige tips ga je goed voorbereid aan het werk!
Afbeelding voor

Schmink tips voor beginners

Hoe ga je nou handig te werk met schminken? Heb je nog niet zoveel ervaring, dan zul je veel hebben aan onderstaande tips.

1. Stel een basis schminkset samen
Voor jouw schminkcreatie zal je het volgende nodig hebben: een schminkpalette met 10 tot 12 kleuren, verschillende penselen (voor het detailwerk), sponzen (voor de grote vlakken en vormen) en verschillende soorten glitter.

2. Begin met een schone en vetvrije huid
Het is belangrijk om voor het schminken geen crème op het gezicht te doen, in tegenstelling wat je wellicht zou denken. Wanneer je eerst een vette crème aanbrengt op je gezicht, zal de schmink zich samen met de crème in de huid trekken. De schmink zal zich hierdoor juist moeilijk laten verwijderen.

3. Werk van licht naar donker en van grof naar details
Het is gemakkelijker om met donkere kleuren over lichtere kleuren te schminken dan andersom. Werk ook van grof naar details. Het werkt gemakkelijker om eerst de basis op te zetten en dan je ontwerp te omlijnen, dan eerst jouw ontwerp te tekenen en daarna in te kleuren als een kleurplaat.

4. Gebruik glitters
Glitters zorgen voor de finishing touch! Glitters zien er feestelijk en super mooi uit en maken jouw look helemaal af.

5. Gebruik een stap-voor-stap handleiding
Er zijn zowel op internet als in boekvorm volop stap-voor-stap handleidingen te vinden over schminken. Maak hier zeker gebruik van!

6. Maak gebruik van schminksjablonen
Wanneer je nog niet zo bedreven bent in schminken of geen vaste hand hebt, maak dan gebruik van schminksjablonen. Leg het sjabloon op de plek waar je het wil hebben en breng met behulp van een sponsje de schmink aan over het sjabloon. Succes gegarandeerd!

7. Zorg voor een spiegel
De geschminkte persoon wil natuurlijk zelf ook het eindresultaat kunnen bewonderen.

8. Weet met welk materiaal je werkt

Schmink is er in verschillende varianten: op waterbasis en op oliebasis. Zowel voor het aanbrengen als weer verwijderen moet je hier net een beetje anders mee omgaan: de ene breng je aan met water (zoals waterverf) en bij de ander is dit niet nodig en werkt het zelfs averechts. Wees je dus bewust van het materiaal weer je mee werkt!

Schmink en allergie

Voordat je schmink gaat aanbrengen op het gezicht, is het goed om te checken of je niet allergisch bent voor schmink. Om dit te testen kun je het beste aan de binnenkant van je pols een lijntje schmink zetten. Aan de binnenkant van je pols is de huid het dunst en zal een eventuele allergische reactie (huiduitslag in de vorm van roodheid, jeuk, zwellingen, schilfers en korsten) binnen 5 minuten optreden. Wanneer er geen allergische reactie optreedt kun je naar hartenlust met de schmink aan de slag gaan!

Hoe verwijder je schmink van het gezicht?

Natuurlijk wil je na een dagje carnaval of na een feestje de schmink wel weer van je gezicht kunnen verwijderen. Belangrijk is om de schmink niet gelijk van je gezicht af te poetsen en te boenen met water. Door het harde wrijven zal je wel wat schmink van je gezicht krijgen, maar uiteindelijk zal de meeste schmink worden uitgesmeerd en in de poriën worden gedrukt. Maar hoe maak je je gezicht dan wel schoon?

Wrijf met je vingers zeep over de schmink, je kunt hiervoor handzeep, babyshampoo of een gezichtsreinigingslotion gebruiken. De schmink zal zich hechten aan de zeep in plaats van aan de huid. Na het inwrijven van de zeep kun je met een doekje of washand de schmink van het gezicht vegen. Blijft er toch nog een kleurzweem achter, dan kan je dit met een vettig (baby)doekje eraf halen.

Kant-en-klare schminksets

Er zijn volop complete schminksets te koop. Zo is er schmink die je aan moet brengen met een kwastje of applicator en schmink die je gemakkelijk kunt aanbrengen door middel van stiften. Al onze favoriete schminksets zijn schminksets kindvriendelijk, gemakkelijk aan te brengen en ook weer gemakkelijk te verwijderen met water en zeep. Compleet veilig voor de omgeving, je kleren én je huid dus!

Benodigde artikelen:
 
Schmink Set (Art nr. 2620577, 1 x in bundel)
7,99
Schmink en Glitterset Eenhoorn (Art nr. 2650253, 1 x in bundel)
22,99