Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

8 Tips voor het stoerste piratenfeest

6 februari 2018
Yarrr… Boem! Pieuw panggg! Het piratenfeest is losgebarsten! Alle kinderen beginnen fanatiek aan hun opdrachten, want ze moeten natuurlijk wel als eerste bij de schat komen. Spannend… wie gaat er winnen? Met deze 8 tips maak je van jouw kinderfeestje een heus Piraten Feest. Een stoer feest vol uitdaging en spanning. En jij kiest zelf of je alle tips gebruikt om het thema volledig uit te werken, of dat je een paar tips kiest en deze naar je eigen hand zet. Jouw creativiteit zorgt voor het succes!
Lees meer

Tip 1: Piratentraktatie

In de klas of op het feest, getrakteerd moet er worden. Speciaal voor echte piraten maak je een schitterende traktatie met popcorn. Het piratenbekertje versier je met de gestreepte rietjes, zorg dat ze op gelijke afstand van elkaar staan. Plak hier bovenop een rode of blauwe ballon. Vul de bekers daarna met zoete popcorn, dat glimt het mooist. En verstop tussen de popcorn een paar speelmunten. Nu is de piratenschat klaar om uit te delen. Uitgebreide instructies lees je hier.

Afbeelding voor

Tip 2: Verkleden

Een themafeest zonder verkleedpartij gaat niet en het piratenthema leent zich bij uitstek voor verkleden. Je kunt het klein houden met een ooglapje en het schminken van een litteken. Maar je kunt ook full on gaan en een volledig kostuum aantrekken, met bijpassend zwaard. Breid nog verder uit met een piratenhoed en elk kind waant zich een heuse zeerover. Check onze stoere piraat Dani hieronder maar!

Afbeelding voor

Tip 3: Ringwerpen met Kapitein Haak

Kapitein Haak mag natuurlijk niet ontbreken op een piratenfeest. Knutsel daarom zelf dit coole spel in elkaar en zorg dat alle piraten hun touwen om de haak weten te werpen. Met het bord is meteen duidelijk dat je op het piratenfeest bent beland. Je gebruikt het bord daarom niet alleen voor het spel, ook om de ruimte, waar jij het feest organiseert, te versieren! Uitgebreid lezen hoe je dit bord in elkaar knutselt? Dat lees je hier.

Afbeelding voor

Tip 4: Schatzoeken 

Houd je portemonnee maar op de kop! Dit spel gaat je geld kosten. Gelukkig niet meer dan een paar cent. Verzamel wat 5 cent muntstukken, een stuk of 8/9 is genoeg (afhankelijk van de grootte van de bak). Neem, of maak van een paar plankjes, een houten bak en giet hier een dun laagje zand in, ongeveer 2 tot 3 centimeter dik. Verstop de muntjes op verschillende plekken onder het zand. Laat de kinderen op zoek gaan naar de schat. Wat je vindt mag je houden!

Afbeelding voor

Tip 5: Happie Haai

Dit spannende spel past perfect bij het piratenthema. Met elk visje dat je uit de bek van Happie Haai vist, is het weer spannend of hij toehapt. Ben jij snel genoeg om je hand te redden van zijn tanden?

Alternatieve Tip 5: Hap liever zelf in de haai

Een leuk en makkelijk alternatief is het klassieke koekhappen om te bouwen naar “haaihappen”. Misschien niet zo spannend als Happie Haai, maar wel lekker! Knoop snoephaaitjes aan een touw, hangt het op de juiste hoogte. Het enige wat je dan nog nodig hebt zijn een paar extra ooglapjes zodat de kinderen niks meer zien hangen. Smullen maar!

Afbeelding voor

Tip 6: Kraak de piratencode

Bovenstaande spellen dragen bij aan heel wat uurtjes plezier. Je kunt ze nog spannender maken als ze per spel een bepaald cijfer bij elkaar moeten verdienen. Maak per spel een opdrachtvel en stop dit in een lege fles, echte flessenpost! Op het opdrachtvel staat hoe er punten verdiend kunnen worden. Punten verdienen kan door bijvoorbeeld op de visjes en muntjes cijfers te plakken. En bij het ringwerpen de volgende opdracht pas vrij te geven bij het juiste aantal geworpen ringen.

Hebben ze alle cijfers bij elkaar verdiend, dan kunnen de kinderen de geheime piratencode vormen. Is deze gekraakt? Dan hebben ze de schat verdiend!

Bekijk onze speciale Proefmonsters-aflevering hoe je dat vorm kunt geven:

Tip 7: Piratenversiering

Bij een feest horen vlaggetjes en ballonnen! Bij een piratenfeestje hang je je huis dus ook helemaal vol met piraten feestversiering.
Een piratenvlot is snel te maken door een paar blauwe vuilniszakken op de vloer te spreiden en daar een of twee pallets bovenop te leggen. Piratenvlag aan een stok en klaar! Ziet er niet alleen stoer uit, maar doet ook prima dienst als speeltoestel. Zet je er nog een plank schuin tegenaan en de kinderen balanceren het vlot op. Dit kan natuurlijk binnen, maar je tovert de tuin ook direct om in een piratenparadijs.

Afbeelding voor

Tip 8: Mee naar huis

Aan het eind van de dag zijn de kinderen helemaal moe gespeeld. Dan nemen ze nog snel een piratenzakje mee naar huis, zo dat het feest nog weken thuis nagespeeld kan worden. Speelmunten, een telescoop, een sleutelhanger en een stuiterbal. Genoeg kleine uitdeelcadeautjes om de piratenervaring compleet te maken. En na zo’n onvergetelijke dag, neem je bovenal veel mooie herinneringen en verhalen mee naar huis.

Feesten!

We vinden het hartstikke leuk om te zien hoe jouw piratenfeest eruit ziet, deel je met ons je foto’s?

Alles wat je nodig hebt voor dit piratenfeest en nog veel meer vind je op Lobbes.nl
Wil je meer van onze Proefmonsters zien, abonneer je dan op het Youtube-kanaal!