Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

DIY: Kapitein Haak Ringwerpspel

5 februari 2018
Ringwerpen blijft een klassiek gezellig spel. Leuk voor binnen en buiten. En nog leuker als je het zelf maakt! Met dit piratenthema maak je gegarandeerde blits op een piratenfeest of een stoere kinderkamer. Je kunt je zoon of dochter het spel cadeau doen of samen in het weekend in elkaar knutselen. Het Kapitein Haak Ringwerpspel zorgt van begin tot eind voor superveel plezier: lekker knutselen en gezellig spelen!
Lees meer
DIY: Kapitein Haak Ringwerpspel

Stap 1: wat heb je nodig?

  • 4x Piratenhaak;
  • Piratenmunten;
  • 2 meter touw (voor de ringen);
  • Touw (als versiering);
  • Sleutels;
  • Gekleurd karton (rood, lichtblauw, wit en zwart);
  • Een kartonnen of houten bord, 120cm x 60cm;
  • Lijm/plakband/lijmpistool (handig, niet noodzakelijk).
Afbeelding voor

Stap 2: het bord

De basis van het bord kan van hout of karton zijn. Maak je het van karton, hang je het makkelijk ergens in huis op. Van hout zet je het bord juist stevig neer en het staat natuurlijk wat stoerder in de piratenkamer. In het voorbeeld (zie de foto's) is karton gebruikt om het bord te versieren, maar verf werkt natuurlijk ook!

Verdeel het bord in drie vlakken, een rood vlak onder en boven en daartussen een reep lichtblauw karton. Heb je groot karton, knip het doodshoofd dan in een keer uit en plak het op het bovenste rode vlak. Heb je kleiner karton, knip dan eerst 4 botten uit wit stuk en daarna het doodshoofd. Plak eerst de botten in een kruis, de kop komt daar bovenop. Nu nog twee oogjes uit het zwarte karton knippen en op de doodskop plakken.Het bord ziet er al een stuk gevaarlijker uit! Grrr....

Stap 3: de haken

Nu plakken we de piratenhaken op het bord, hierbij is een lijmpistool erg handig. Heb je dit niet in huis, gebruik dan bijvoorbeeld secondelijm. Let bij het opplakken goed op de verdeling van de haken, het spel wordt er leuker van wanneer de volle grootte van het bord gebruikt wordt. In het voorbeeld zijn ze als volgt geplakt: een haak hoog rechts en een haak laag links. Dan een in het midden van het bord, qua hoogte op twee derde. De laatste haak plak je rechts van het midden, op een derde van de hoogte.
Je bent natuurlijk vrij meer dan 4 haken te gebruiken!

Afbeelding voor

Stap 4: de attributen

Het bord is in principe klaar, maar ziet er nog een beetje saai uit. Plak op een paar plekken wat van de gouden piratenmunten. Drapeer het touw in een leuke vorm over het bord en plak het vast. Hang dan aan beide uiteinden een sleutel.

Stap 5: de ringen

De ringen die wij gebruikt hebben, komen uit dit ringwerpspel, dat bij ons nog in de kast lag. Niet iedereen heeft deze specifieke variant in huis, dus snij het stuk touw voor de ringen in 5 delen (ongeveer 40 centimeter per ring). Leg een knoop in de uiteinde en de ringen zijn rond.

Afbeelding voor

Stap 6: spelen maar!

Nu is het zover, je kunt gaan spelen! Want daarvoor ben je natuurlijk zo hard aan het werk geweest. Gebruik de touwen goed en sla ze aan de haak! Je kunt het spel nog spannender maken door boven elke haak een bepaald aantal punten te schrijven. Wie het meeste punten verzamelt, die wint!