Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

10 keer Eierdopjes Versieren

5 februari 2024
Bekijk de 10 leukste ideeën om eierdopjes te versieren voor het Paasontbijt. Welk paas-eierdopje kies jij uit om te maken?
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Eierdopjes (via de kringloop of te koop bij Lobbes)
  • Porseleinstiften
  • Lijm
  • Soft Clay
  • Droogbloemetjes
  • Gekleurd papier
  • Bedrukt karton
  • Houten kralen
  • Chenille
  • Veren
Afbeelding voor

1. Konijntjes Eierdop
Teken met porseleinstiften een schattig konijnensnoetje op de eierdop. Knip vervolgens 2 konijnenoortjes uit wit karton en 2 roze vlakjes voor de binnenkant van het oor. Plak ze op elkaar en plak de complete oortjes vervolgens aan de binnenkant van het eierdopje, net boven het snoetje. Zorg ervoor dat je niet te dik papier gebruikt, want dan past het eitje er straks niet goed in. (Foamvellen zien er bijvoorbeeld wel mooi uit, maar nemen zoveel ruimte dat het eitje er niet goed meer in kan.)

Afbeelding voor

1. Eierdop met droogbloemen
Zoek een paar kleine gedroogde bloemetjes of bestel de mooie gekleurde droogbloemen van Lobbes. Gebruik gewone witte hobbylijm en kwast de buitenkant van het eierdopje helemaal in met een laagje lijm. Het voetje houd je vrij, zodat je het eierdopje nog goed kunt vastpakken. Decoreer de zijkanten nu voorzichtig met de verschillende droogbloemen en plaats ze met een pincet op de juiste plek. Laat de lijm nu goed drogen. Geef de eierdop dan nog één keer een lijmlaag, als een laklaag over de bloemen heen. Het lijkt eerst wit, maar je zult zien dat de lijm transparant opdroogt. Geniet nu van je mooie bloemen-eierdopje!

Afbeelding voor

3. Kuiken Eierdopje
Wil jij wel een eitje eten uit dit schattige kuiken-eierdopje? Dan ga je aan de slag met porseleinsstiften om het eierdopje eerst geel te kleuren vanaf het bolle gedeelte naar boven. Het voetje laat je nog leeg. Teken, als de gele kleur gedroogd is, het gezichtje en de pootjes van het kuikentje op het eierdopje. Met een lijmpistool plak je vervolgens 2 mooie gele veren aan de achterkant en klaar is jouw kuiken-eierdop!

Afbeelding voor

4. Pikachu Eierdop
Wie had dat gedacht? Pikachu past nu zelfs op jouw paasei bij het ontbijt! Nu moet je ook aan de slag met het ei zelf, want dat wordt de bovenkant van Pikachu. Het eierdopje is de onderkant, vanaf het mondje en de schattige rode wangen. Kleur het eierdopje helemaal geel met porseleinstiften of -verf. Maak met Silk Clay twee voeten aan een strookje klei dat je om het voetje heenplakt. Teken met rood, roze en zwart de onderkant van het bekende gezicht van Pikachu op de eierdop. Maak nu een geel geverfd ei voor de bovenkant met 2 kartonnen oren, en teken er de oogjes en neus op. Zet het ei in de eierdop en zie Pikachu verschijnen!

Afbeelding voor

5. Houten Kralen Eierdop
Deze eenvoudige maar sierlijke eierdop maak je van grote houten kralen en een stukje chenille-draad. Verf eerst een paar kralen met acrylverf in ton-sur-ton kleuren. In totaal heb je 8 kralen met een doorsnede van 2 cm nodig. Als je grotere kralen gebruikt, heb je er misschien minder nodig, maar dat kun je even passen tijdens het rijgen. Je rijgt de kralen (als ze droog zijn) aan het chenilledraad en wikkelt de draden met de uiteinden in elkaar. Knip de rest van het draad weg en klaar is jouw eierdop-krans!

Afbeelding voor

6. Gouden Eierdop
Speciaal voor de kip met de gouden eieren maak je een sjiek eierdopje met gouden versiering! Plak met papieren plakband delen van het eierdopje af om straks rechte randen te krijgen na het verven. Gebruik bijvoorbeeld speciale goudkleurige emailleverf van Revell. Deze heeft een heel mooi metallic effect en dekt goed op de eierdop. Als je klaar bent met verven, peuter je het papieren plakband er voorzichtig af. Doe dit wel als de verf nog nat is, want anders heb je kans dat je de verf er weer aftrekt. Laat het eierdopje nu goed drogen en dek ondertussen de tafel voor een sjiek paasontbijt waar de gouden eierdopjes een prachtig plekje bij krijgen!

Afbeelding voor

7. Paashaas Eierdop
Maak deze schattige paashaas eierdopjes met het sjabloon van dit knutselidee. Kleur de paashazen in en knip alle onderdelen uit. Plak ze met plakband op een eierdop en maak voor iedereen aan tafel zo een persoonlijk eierdopje.

Afbeelding voor

8. Eierhouder van karton
Download het eierhouder-sjabloon en trek het over op stevig gekleurd dessinpapier. Knip het silhouet uit en plak de uiteinden aan elkaar om een mooie eierdop te maken in de vorm van een paashaas. Je kunt alle stappen hier goed nalezen.

Afbeelding voor

9. Kip eierdopje uit een eierdoos
Knip een stukje uit een eierdoos en tover het om tot kip! Verf het stuk karton wit en plak er met rood karton een snavel en hanekam op. Met zwarte stift geef je de kip haar oogjes. Nu nog de staartveren om er een echt vogeltje van te maken. Je kunt het karton natuurlijk ook in andere kleuren verven en er, zonder de hanenkam, een ander vogeljte van maken!  Bekijk in deze omschrijving precies welk stuk je uit de eierdoos moet knippen om deze eierdop te maken.

Afbeelding voor

10. Konijntje in het gras
Voor dit speciale eierdopje gebruik je een mini bloempotje. Knip een randje gras uit groen papier en plak het met lijm in het kleine bloempotje. Geef je vers gekooktje ei een pompon-konijnenstaartje en twee pootjes van karton. Zo lijkt het net of er een konijntje wegduikt in het gras.

Benodigde artikelen:
 
Schilder je eigen Eierdopje (Art nr. 6021024, 1 x in bundel)
2,75
Schilder je eigen Eierdopje (Art nr. 6021024, 1 x in bundel)
2,75
Houten Eierdop (Art nr. 6021620, 1 x in bundel)
3,99
Glas- & Porseleinstiften, 12st. (Art nr. 6020899, 1 x in bundel)
28,99
Porseleinstiften koele kleuren set van 6 st. (Art nr. 5110993, 1 x in bundel)
12,99
Porseleinstiften warme kleuren set van 6st. (Art nr. 5108921, 1 x in bundel)
12,99