Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

10 Gezellige spellen voor de kerstvakantie

14 december 2018
Buiten is het koud en donker, de kinderen zijn vrij van school en er wordt even niet gewerkt. Kerstvakantie is de tijd om binnenshuis van elkaar te genieten. Ontsteek de open haard, zet iets lekkers op tafel, ga gezellig bij elkaar zitten en speel een spel! Nog geen gezellig spel in huis of toe aan nieuwe spellen? Bekijk dan deze 10 leuke spellen!
Lees meer
10 Gezellige spellen voor de kerstvakantie

1. Levensweg elektronisch Bankieren

Afbeelding voor

Levensweg elektronisch Bankieren is een traditioneel gezelschapsspel in een modern jasje! Leg de elektronische geldautomaat en de pinpassen klaar, waarop miljoenen euro's staan opgeslagen, waarmee je op jouw levensweg zo slim mogelijk inkopen doet. Draai om de beurt aan het rad van fortuin en bepaal hoever je auto mag rijden en beleef jouw (gezins)leven vol avontuur en verrassingen. Op het einde van je leven ben je met pensioen en is het de vraag of jij de rijkste speler bent. Dan win je namelijk het bordspel Levensweg elektronisch Bankieren, dat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

2. Jenga

Een spannend spel, waarbij strategie belangrijk is: Jenga! Stapel de 54 blokken in drietallen tot een stevige toren. Haal om de beurt een blok uit de toren, maar pas op de toren mag niet omvallen! Leg het blok vervolgens bovenop de toren. Blijft de toren staan, dan is de volgende speler aan de beurt. Valt hij om, dan mag je niet meer meedoen. Speel het spel door, totdat er nog maar 1 speler over is. Deze persoon is de winnaar van Jenga, dat geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar.

3. Monopoly Wereld Editie

Afbeelding voor

Wie kent het spel Monopoly niet: een spel dat in vele varianten is ontwikkeld, waaronder deze zeer verassende Monopoly Wereld Editie! Geef het vierkante bord, de paspoorten en de kans- en Here & Now kaarten een plek. Deel geld uit, geef iedere speler een gouden speelfiguur van een wereldmonument en start het spel. Je maakt in deze variant van het welbekende Monopoly vastgoedspel een reis over de wereld, koopt locaties en zet zoveel mogelijk stempels in je paspoort. Heb je al je stempels als eerste bemachtigd, dan ben jij de winnaar van het spel Monopoly Wereld Editie, dat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar.

4. Carcassonne Safari

Afbeelding voor

Bij het spel Carcassonne Safari draait het om logisch nadenken. Geef de starttegel een plek op tafel en leg om de beurt een landtegel aan. Ontdek bosjes, savanne, apenbroodbomen en dierenpaden en zet er je houten speelfiguren op. Zodra de Afrikaanse safari onderdelen zijn afgebouwd, krijg je punten voor de verschillende dieren die zich erin bevinden. Heb je een boom, dan ontvang je bovendien dierfiches. Hiermee verbeter je puntentellingen of schep je savannes. Daar krijg je punten voor als alle landtegels zijn aangelegd en het spel ten einde is. Degene met de meeste punten wint het strategische legspel Carcassonne Safari, dat geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar.

5. Qwirkle

Afbeelding voor

Het legspel Qwirkle is de nieuwe Rummikub! Pak allemaal 6 tegels en leg ze om de beurt aan op tafel: verschillende kleuren en symbolen in een reeks bij elkaar. Als je een serie legt van 6 tegels, dan heb je een Qwirkle, waarmee je bonuspunten scoort. Aan het einde van elke beurt vul je jouw tegels aan tot een aantal van 6 tegels. Als alle tegels zijn gelegd, is het spel ten einde. De winnaar van dit gezellige, abstracte legspel is degene die de meeste punten behaalt. Qwirkle is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

6. Koehandel

Afbeelding voor

Een zeer grappig, maar ook strategisch spel: Koehandel! Deel aan iedere speler een startbedrag aan geldkaarten en leg de dierkaarten in een stapel gedekt op tafel. Om de beurt ben je veilingmeester en veil je de bovenste kaart van de stapel of ga je een koehandel aan met een andere speler. Bij het veilen bied je om de beurt een bedrag op het dier dat is omgedraaid. Degene die het hoogste bedrag biedt, krijgt het dier. Ga je voor een koehandel dan probeer je het dier van een van de andere spelers te bemachtigen. Je legt allebei een geldbedrag gedekt op tafel. Leg je het hoogste bedrag dan ontvang je het dier. Het doel van dit kaartspel is zoveel mogelijk kwartetten met dieren scoren, waarvoor je punten ontvangt. Koehandel is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

7. Schetenjacht

Afbeelding voor

Pokeren met kinderen? Dat kan met het bordspel Schetenjacht!, waarbij je door middel van een pokerface verborgen houdt dat jij de scheet liet. Telkens licht bij een van de spelers het knopje op, dat je onder te tafel verbergt. Druk je erop, dan laat de vader op het bordspel een scheet. Alle spelers draaien hun gekleurde neus naar degene van wie zij denken dat hij de scheet liet. Heb je het goed, dan mag jouw speelfiguur een stapje vooruit op het speelbord. Winnaar van het hilarische spel is het gezinslid dat als eerste de finish passeert. Schetenjacht is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

8. Squla Familiebordspel

Afbeelding voor

Een bordspel, waarvan je ook nog eens iets opsteekt: het Squla Familiebordspel! Gooi om de beurt met de dobbelsteen en beantwoordt de quizvragen die gaan over de verschillende vakken op de basisschool. De kleur van het vakje waarop je staat, bepaalt over welk vak je een vraag krijgt: over aardrijkskunde, rekenen, spelling, geschiedenis of natuur & techniek. Dit leerzame bordspel heeft 180 vragenkaarten met 900 vragen. Door middel van fiches houd je bij hoeveel punten je hebt gescoord. Heb je de meeste punten, dan win je het spel. Het Squla Familiebordspel is geschikt voor kinderen vanaf groep 4.

9. Tik Tak Boem

Afbeelding voor

Koelbloedig blijven, terwijl de bom in je handen tikt! Daar draait het om bij het spel Tik Tak Boem! Zet de timer van de bom aan en trek om de beurt een kaartje en werp de dobbelsteen. De woorden op de dobbelsteen, 'Tik', 'Tak' en 'Boem', bepalen de plek van de lettergreep die op het kaartje staat: vooraan, achteraan of overal in het woord. Je verzint zo snel mogelijk een woord met de lettergreep op de juiste plek en geeft de bom door aan de volgende. Ontploft de bom in jouw handen, dan ben je af. Winnaar van het spel is degene die overblijft. Tik Tak Boem is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

10. Family Alias

Afbeelding voor

Bij het spel Family Alias is het de bedoeling dat je in razend tempo zoveel mogelijk woorden omschrijft! Leg het kleurrijke bord op tafel en geef om de beurt uitleg over de woorden op de kaarten. Dat doe je aan de hand van omschrijvingen en synoniemen. De spinner bepaalt wie het woord gaat raden binnen de tijd die de zandloper aangeeft. Het vrolijke, snelle bordspel bevat 480 kaarten, waarvan er 300 geschikt zijn voor de hele familie. Word er een TWIST!kaart getrokken, dan moet het woord op een speciale manier worden omschreven. Degene die de meeste woorden binnen korte tijd raadt en als eerste de finish passeert, is winnaar van het spel Family Alias, dat geschikt is voor kinderen vanaf 7 jaar.

Alle spellen en andere benodigdheden voor een gezellig avondje vind je op Lobbes.nl