Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Nestschommels

Beoordeling 4.6 / 5 door 18 klanten 5 1
Ontdek met een nestschommel een nieuwe manier van schommelen! Je kunt er gewoon op zitten, maar een nestschommel heeft door het grote ronde zitvlak ook plek genoeg om lekker te liggen. En, als je op het draaggewicht let, kun je zelfs met meer kinderen tegelijk op de nestschommel! Goed voor uren aan buitenspeel plezier
Lees meer
19 Producten. Sorteren op:
Populariteit
Nu leverbaar
59,99
OK
Als je vragen hebt over onze producten of service, kun je gerust bellen, chatten of mailen!
Onze klantenservice zit op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur voor je klaar.
 
Nu leverbaar
59,99
OK
Bestel nu en betaal na ontvangst van je bestelling
Naast iDEAL, Bancontact en PayPal kun je ook kiezen voor betaling achteraf!
 
Levertijd 7 werkdagen
319,00
OK
 
69,99
Uitverkocht
 
Nu leverbaar
64,95
OK

Waarom een nestschommel?

Een nestschommel (ook wel vogelnestschommel of nestschommel genoemd) is een groot schommelzitje in de vorm van een soort hangmand. Het leuke aan een nestschommel is dat je er niet alleen zittend op kan schommelen, maar ook liggend, of zelfs staand! Kinderen kunnen al vanaf een jonge leeftijd genieten van de nestschommel. Leg je peuter op zijn of haar rug op het net en duw de schommel zachtjes heen en weer terwijl hij of zij ontspannend naar de wolken en bomen tuurt. Oudere kinderen kunnen de vogelnestschommel op hun allerhardst heen en weer laten vliegen terwijl ze zich vasthouden aan de stevige touwen. Zelfs volwassenen kunnen soms gebruik maken van deze schommels. Kortom: een geweldige toevoeging aan elke speeltuin, achtertuin of buitenspeelplaats!

Hoeveel gewicht kan een nestschommel aan?

Er zijn veel verschillende soorten nestschommels te koop. Het is belangrijk om vooraf te bepalen wie de schommel het meeste zal gebruiken en waar hij komt te staan. Het formaat en het materiaal waar de schommel van gemaakt is, bepaalt hoeveel gewicht de schommel kan dragen. Dit staat altijd aangegeven in de productomschrijving. Globaal kan je zeggen dat een nestschommel van 90 cm groot maximaal 125 kg dragen, en een van 130 cm groot tot wel 180 kg. Er zijn schommels met één smalle zitplek, maar ook met brede touwmanden waar makkelijk drie kinderen in passen. Hoe groter de schommel is, hoe meer ruimte je nodig zal hebben.

De veiligheid van nestschommels

Nestschommels zijn stevig en veilig in gebruik. Wel is het aan te raden om rubberen tegels, gras of zand onder de schommel te leggen. Mocht een kind onverhoopt van de schommel vallen, komt hij in ieder geval zacht terecht! Zorg er verder voor dat de ruimte rondom de schommel vrij is, zo ver als de schommel komt en dan nog een beetje extra (de benen moeten ook vrij over de rand kunnen bungelen).

Hoe hang je hem op?

Een nestschommel kun je ophangen aan een schommelrek, een stevige boom of een sterke dwarsbalk. Bij een tak of balk moet je wel rekening houden met een minimale dikte van 10 centimeter en genoeg draagvermogen voor de schommel, de kinderen én de kracht die beweging veroorzaakt. Nestschommels hebben doorgaans een vierpuntsbevestiging bij de mand en een tweepuntsbevestiging aan het uiteinde van het touw. Bevestigen kan met sterke, metalen schroeven of karabijnhaken. De instructies van de fabrikant zijn leidend, want het kan per schommel en materiaal verschillen hoe de bevestiging het veiligst is. Controleer na het bevestigen of de schommel stevig en waterpas is.

In welke maten zijn ze verkrijgbaar?

Nestschommels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Afhankelijk van de doorsnede is de schommel meer geschikt voor 1, 2 of meerdere kinderen. De meeste nestschommel zijns tussen de 60 en 120 centimeter groot, met 90-100 centimeter als meest gebruikelijke maat voor particuliere schommels.

Ook voor volwassenen

Niet alleen kinderen kunnen genieten van schommelen, ook voor volwassenen is een nestschommel een heerlijk plekje! Laat je achterovervallen en schommel zachtjes heen en weer. Ontspanning gegarandeerd! Wil je zelf ook meegenieten van je aankoop? Kies dan een schommel met een draagvermogen tot 100, 120 of 150 kilogram. Houd in je achterhoofd dat je misschien ook samen met een of meerdere kinderen op de schommel wil; tel dan jullie gewichten bij elkaar op.

Nestschommel kopen bij Lobbes

In de online speelgoedwinkel van Lobbes vind je nestschommels voor in je achtertuin, op het schoolplein of in een speeltuin. Ben je er al over uit waar de schommel komt te hangen en hoeveel ruimte je beschikbaar hebt? Bestel dan snel, dan kan het schommelplezier snel beginnen! Jouw bestelling van Lobbes.nl is op locatie te bezorgen (gratis vanaf € 39) of gratis op te halen bij een van onze servicepunten in Nederland.

Lees meer