Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Zomerse ijsjes knutselen doe je zo

20 juni 2022
Het is zomer en het is warm. Dus wat doe je? Je gaat een ijsje eten! Met deze knutseltip blijf je helemaal in dat thema. Misschien minder verkoelend, maar minstens zo leuk: een ijsje knutselen. Met deze knutseltip maak je van wol en papier heel vrolijke ijsjes. In een paar simpele stappen knutsel jij jouw ijsjes. Welke smaken maak jij?
Lees meer
Afbeelding voor

Stap 1: Wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: De bolletjes ijs

Bij deze knutselijsjes zijn de bolletjes gemaakt van zachte gekleurde wol in plaats van koud ijs. Je kunt heel makkelijk en snel pompons maken met de Speelkoffer Breien & Punniken;. Hierin zit een speciaal setje om de vrolijke bolletjes te maken plus een aantal kleuren wol.

Als je zelf nog wol hebt, kun je ook twee ringen uit karton knippen. Je legt deze op elkaar en wikkelt de wol door het gaat om de ringen heen. Als je de hele ring bedekt hebt met de wol knip je aan de zijkant de draadjes voorzichtig door. Knip nog een los draadje wol en leg dit tussen de twee kartonnen ringen. Je knoopt dit draadje nu vast om de doorgeknipte wol. De ringen kun je verwijderen, want je pompon is klaar! Misschien dat het nog nodig is om het bolletje een beetje bij te knippen om het helemaal netjes te krijgen.

Afbeelding voor

Stap 3: De hoorntjes

Kies nu een geel of bruin stuk papier uit. Teken met het bruine potlood een ruitjespatroon op dit papier. Voor één ijsje heb je één hoek van het papier nodig. Je knipt ongeveer 10 centimeter van de hoek in het papier. Knip in een ronding de hoek af. Nadat je dit hebt gedaan kun je het papier oprollen met het ruitjespatroon aan de buitenkant. De hoorn is nu bijna klaar, je hoeft het papier alleen nog maar vast te plakken. Dit kan met het lijmpistool, gewone lijm of met plakband.

Stap 4: Smullen maar!

Plak nu 1 of 2 pompons in het hoorntje vast met het lijmpistool. Jouw ijsje is helemaal klaar! In plaats van de pompons vast te plakken, kun je ze er ook los in leggen, dan kun je nog eens van smaak wisselen.

Trakteren?

Geef jij een feestje? Je kunt deze ijsjes ook goed gebruiken om te trakteren. Plak de bolletjes dan nog niet vast, je kunt het hoorntje namelijk vullen met lekkers en daarna de pompons er weer bovenop leggen. Veel plezier!

Afbeelding voor

Alles wat je nodig hebt voor deze leuke knutseltip en nog veel meer vind je op Lobbes.nl