Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Word een topverkoper op Koningsdag

19 april 2019
Hoera, 27 april is het weer Koningsdag! De dag dat je op straat jouw spulletjes mag verkopen. Op jouw kamer of op zolder heb je vast speelgoed staan waar je niet meer mee speelt, maar misschien een ander nog wel. Zoek deze spulletjes op, leg een picknickkleed buiten neer op de grond en laat het verkopen maar beginnen!
Lees meer
Word een topverkoper op Koningsdag

Tips om te verkopen

Met het verkopen van jouw speelgoed kun je een aardig zakcentje verdienen. Hieronder volgen een paar tips over hoe je nu het beste jouw spulletjes kunt verkopen:

1. Kies de juiste locatie

Zorg ervoor dat je met de spulletjes op een plek staat waar veel mensen voorbij komen. Natuurlijk zijn deze plekjes als eerste bezet, het is dus belangrijk dat je je plekje opeist. Dit kan door van tevoren jouw plekje af te bakenen en heel groot ‘BEZET’ met stoepkrijt op de tegels te schrijven.

2. Laat jouw kraam opvallen

Je kunt jouw speelgoed op een kleedje gaan verkopen, maar nog fijner is het als je een tafeltje hebt waarop je alles kunt uitstallen. Mensen hoeven dan zo niet te bukken en het gebruik van een tafeltje ziet er gewoon iets professioneler uit. Om jouw kraam op te laten vallen tussen de tientallen andere kramen kun je je kraam versieren met een mooie rood, wit, blauwe vlaggenlijn, een oranje banner of oranje ballonnen. In de Koningsdagcategorie op Lobbes.nl vind je nog meer artikelen om jouw kraam en jezelf te versieren.

3. Geef gratis weg

Om mensen naar jouw kraam te lokken doen weggevertjes het altijd goed! Bied bijvoorbeeld chocolaatjes, snoep of koekjes gratis aan voorbijgangers aan (mensen hebben een zwak voor gratis dingen), gegarandeerd dat ze dan ook een kijkje gaan nemen bij jouw kraampje. Wat je ook kunt doen is een grabbelton naast jouw kraam neerzetten. Andere kinderen vinden het altijd superleuk om te grabbelen en waar kinderen zijn daar zijn ook ouders met geld. Terwijl de mama’s en papa’s jouw kraampje aan het bekijken zijn kunnen de kinderen mooi gaan grabbelen. Voor het grabbelen kun je geld vragen, maar een grabbelton is ook een makkelijke manier om klein speelgoed of spulletjes weg te geven waarvan je weet dat je er toch geen geld voor kunt vragen.

4. Zorg voor voldoende kleingeld

Kopers zullen niet altijd gepast betalen. Het is dus fijn als je genoeg kleingeld mee hebt, zo kom je niet in de problemen met het afrekenen.

5. Houd de prijzen laag

Op de vrijmarkt staan vraagt om kleine prijsjes, mensen zijn op koopjesjacht. Hoe lager de prijzen, hoe meer je verkoopt. Het is beter om veel te verkopen dan met veel spullen weer naar huis te gaan. Probeer ook voor jezelf te bepalen wat je minimaal voor een product wilt hebben. Stel dat je €1,00 voor een speelgoedautootje wilt hebben, vraag er dan €2,00 voor. Mensen hebben dan nog de ruimte om eventueel af te kunnen dingen Nog een tip: Plak op jouw spulletjes prijzen, zo is het voor iedereen duidelijk en hoef je niet na te denken hoeveel je voor iets wilt hebben.

6. Zorg goed voor jezelf

Een paar uur op de rommelmarkt staan is hard werken. Geen wonder dat dit vraagt om een hongerige maag! Neem genoeg eten en drinken mee om de dag door te komen. Denk verder bijvoorbeeld aan een krukje of stoeltje om uit te rusten. Regent het? Neem dan een poncho of paraplu mee. Schijnt de zon? Vergeet dan je zonnebrandcrème niet.

Mocht je toch nog spullen over hebben na de verkoop, geef ze dan weg aan een kringloopwinkel, bied ze aan op een verkoop website of zet je spulletjes bij het grof vuil.