Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Vis en Kwal Lampionnen

6 februari 2023
Maak zelf een kwal en een vis van rijstpapierlampionnen door ze de versieren met hobbyverf en tissue papier! Verander de lampionnen van rijstpapier in een paar eenvoudige stappen in een kwal en een vis. Verf de rijstpapierlampen met hobbyverf en bevestig tissue papier voor de tentakels, de staart en de vinnen. Zo dobberen ze binnen de kortste keren door je kamer!
Lees meer
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Vinnen sjabloon
  • Lampion van rijstpapier
  • Plakkaatverf in verschillende kleuren
  • Tissuepapier in verschillende kleuren
  • Schaar
  • Zwarte stift
  • Dun touw/garen
Afbeelding voor

Stap 1:
Maak van de druppelvormige lampion de kwal. Stempel en dep hobbyverf op het bovenste deel van de rijstpapierlamp met een tamponeerkwast. Bovenop de donkerste kleuren en dan naar onderen steeds lichter.

Stap 2:
Leg een aantal vellen tissuepapier op elkaar en gebruik een bordje om een cirkel te tekenen. Zo groot dat het net past op het A4-papier. Knip de tissuepapier-circels uit.

Afbeelding voor

Stap 3:
Knip de tissuepapier cirkels in een spiraalvorm van buiten naar binnen. Kijk goed naar de foto voor hoe je moet knippen.

Stap 4:
Knoop de spiraal-linten aan een kant goed aan elkaar met een stevig koordje. Dit wordt de kant die je zo in de lampion hangt.

Afbeelding voor

Stap 5:
Rijg het touwtje met de spiralen door de ijzeren ringetjes aan de bovenkant van de lamp. Zo komen de papieren spiralen onder de lampion uit. Als je de spiralen te kort vindt die er onderuit komen, dan kun je het touwtje bovenin langer laten en de spiralen wat lager "hangen".

Stap 6:
Knoop het touwtje goed vast met dubbele knopen en zie hoe de tentakels van jouw kwal onder de lampion wapperen.

Afbeelding voor

Stap 7:
Gebruik een zwarte acrylstift of watervaste stift om het gezichtje op de lampion te tekenen.

Stap 8:
Hoe is jouw kwal geworden? Kijkt ie net zo schattig als de lampion uit het voorbeeld? Of heeft jouw lampion een stoere blik met extra lange tentakels?

Afbeelding voor

Stap 9:
Gebruik de ronde papieren lampion voor het maken van de vis. Nu verf je de hele lampion in 1 kleur met school- of hobbyverf.

Stap 10:
Download het sjabloon en trek de vinnen voor de vis over op het gele tissuepapier. Als je de vis een andere kleur hebt gegeven, is het leuk om de vinnen in een contrasterende kleur te kiezen.

Afbeelding voor

Stap 11:
Kijk goed naar de foto hoe je de vin een beetje samenvouwt aan het dunne eind en die kant vervolgens omvouwt.

Stap 12:
Met het omgevouwen stuk plak je de vinnen aan beide kanten van de lampion vast met Sticky base of andere hobbylijm. Als je fan bent van het lijmpistool, dan kun je die natuurlijk ook heel goed gebruiken!

Afbeelding voor

Stap 13:
Leg twee stukken tissuepapier op elkaar voor de staart van de vis. (ongeveer 25 x 25 cm). Knip de zijkanten rond af zoals je ziet op de foto.

Stap 14:
Vouw de twee vellen nu zig-zag op, en zorg ervoor dat je de ronde kanten aan de buitenkant houdt. Anders moet je het papier even een kwartslag draaien.

Afbeelding voor

Stap 15:
Vouw de vellen papier nu dubbel zoals je op de foto ziet. De dubbele velle papier zorgen voor een beetje volume voor de staart.

Stap 16:
Zet de staart vast op de lampion met lijm.

Afbeelding voor

Stap 17:
Het enige dat jouw vis nog nodig heeft, is een gezichtje. Teken de oogjes en vissenmond op de lampion met de zwarte acrylstift en klaar is jouw lampion!

Voor een extra effect kun je een klein ledlampje in de vis en kwal hangen. Zo geven ze 'savonds een klein beetje licht in het donker als je ze een mooie plek in de kamer hebt gegeven.

Benodigde artikelen:
 
Niet alle artikelen zijn voorradig.
Rijstpapier Lamp Wit, 35cm (Art nr. 6021261, 1 x in bundel)
3,99
Rijstpapier Lamp Wit Druppel, 27cm (Art nr. 6021262, 1 x in bundel)
3,99
Plus Color Acrylverf, Lichtblauw, 60ml (Art nr. 6021652, 1 x in bundel)
4,99
Plus Color Acrylverf Ultra Marine, 60ml (Art nr. 6021868, 1 x in bundel)
4,99
Plus Color Acrylverf Off-white, 60ml (Art nr. 6021866, 1 x in bundel)
4,99
Tissuepapier Gekleurd, 30st. (Art nr. 6021039, 1 x in bundel)
Artikel heeft niet voldoende voorraad.