Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Uitdeelboekjes: een originele, gezonde traktatie voor peuters!

13 maart 2019
Kleintjes worden groot! Dat besef je vooral als je kind een mijlpaal bereikt. De eerste stapjes, het eerste woordje en het moment dat je kind voor het eerst naar het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal ging, blijven voor eeuwig in je geheugen gegrift. Wat was het moeilijk om je kind voor de eerste keer uit handen te geven aan vreemden en achter te laten bij onbekende kinderen. Dat is nu wel anders. Je kind heeft zijn plekje gevonden en wordt bijna 2, 3 of 4 jaar en het is tijd voor een feestje! Wat geef je jonge kinderen als traktatie, waarmee maak je peuters blij? Ongezond mag het niet zijn en gezond voedsel valt vaak niet in de smaak bij kleintjes. Maar wat dan? Uitdeelboekjes zijn perfect: origineel en erg gezond voor de ontwikkeling van het jonge kind!
Lees meer

Waarom zijn uitdeelboekjes de perfecte traktatie voor peuters?

Prentenboeken. Welk kind houdt er niet van! Ieder kind wordt blij van het zien van een prentenboek. Niet gek want prentenboeken zien er aantrekkelijk uit, compleet afgestemd op kleintjes: op de voorkant staat een vrolijke, kleurrijke afbeelding en ook de binnenkant van het boek ziet er aanlokkelijk uit! Maar deze aantrekkingskracht is niet de enige reden, waarom het geven van uitdeelboekjes als traktatie voor peuters een goed idee is. Een prentenboekje is natuurlijk bedoeld om uit voor te lezen en voorlezen is niet alleen erg leuk, maar ook zeer leerzaam (en dus gezond) voor het jonge kind.

  • Voorlezen geeft taalinzicht. Je kind maakt kennis met de grammatica van de Nederlandse taal, woordvolgorde en zinsopbouw, waardoor het zelf ook leert zinnen te maken.
  • Voorlezen is goed voor de band tussen kind en ouder. Samen lekker dichtbij elkaar zitten om te genieten van een knus momentje. Even een-op-een en alle aandacht voor het kind.
  • Voorlezen geeft inlevingsvermogen en verbeeldingskracht. In prentenboeken wordt niet alleen de wereld van het kind verbeeld en verwoord, maar ook de wereld die daarbuiten leeft en de fantasiewereld. Dat zorgt ervoor dat een kind leert inleven en verbeelden.
  • En last but not least: voorlezen zorgt ervoor dat de hoeveelheid dopamine in de hersenen toeneemt en dat geeft een kind plezier!

Vergeet de leidsters niet: een groot prentenboek als bedankje!

Je bent overtuigd: het worden uitdeelboekjes voor de kinderen! Heel goed. Maar uiteraard moet er ook een cadeautje komen voor de leidsters, want die gaven de afgelopen jaren goede zorgen en liefde aan jouw kind. Bovendien droegen ze bij aan de ontwikkeling van jouw kleintje. Het is natuurlijk een heel goed idee om iedere juf een persoonlijk cadeautje te geven, maar een gezamenlijk cadeau kan ook. Bij de uitdeelboekjes voor de kinderen past... een groot prentenboek voor de juffen! Leidsters houden van voorlezen en bovendien is zo'n prentenboek altijd welkom ter uitbreiding van de boekenkast op het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal. Kortom een leuk, nuttig afscheidscadeau! Met een afscheidsverhaaltje dat je voorin het boek schrijft, maak je het boek ook nog eens persoonlijk.

Drie sets uitdeelboekjes met bijpassend prentenboek

Hier zijn drie voorbeelden van uitdeelboekjes met prentenboek die je cadeau kunt geven aan de kinderen en juffen van het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Het zijn combinaties van de uitdeelboekjes en prentenboeken van Kikker, Bobbi en Dikkie Dik. Lobbes verkoopt naast deze boekjes ook andere uitdeelboekjes om als traktatie te geven.

Kikker Uitdeelboekjes in combinatie met 'Kikker is jarig'

Afbeelding voor

De set Kikker Uitdeelboekjes bestaat uit 10 kleine vierkante boekjes. Het boek 'Kikker is jarig' is ideaal. Jouw kind is immers jarig. Bovendien zijn er gedurende het hele jaar jarigen op het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal. Leuk om daar een speciaal prentenboek voor in de boekenkast te hebben!

Afbeelding voor

2. Bobbi Uitdeelboekjes in combinatie met 'Bobbi gaat naar school'

Afbeelding voor

Er zitten 12 vierkante boekjes in de set Bobbie Uitdeelboekjes. Het is leuk om deze uitdeelboekjes in combinatie met het prentenboek 'Bobbi gaat naar school' te geven, als je kind 4 jaar wordt en naar school gaat. Leuk voor de achterblijvers, die ook straks naar school gaan en door middel van het boek alvast een beetje kennis kunnen maken.

Afbeelding voor

3. Dikkie Dik Uitdeelboekjes in combinatie met 'Dikkie Dik Reuzen Zoekboek'

Afbeelding voor

De 16 Dikkie Dik Uitdeelboekjes zijn perfect voor 2 en 3-jarigen. Daarbij is het leuk om aan de leidsters het Dikkie Dik Reuzenzoekboek te geven. Daarmee kunnen ze samen met de kinderen op de bank kruipen om de plaatjes in het boek te zoeken!

Afbeelding voor

Verpak de uitdeelboekjes en het prentenboek samen in een folie en bindt er een vrolijk lint omheen. Kaartje eraan en klaar! Zo simpel kan een originele, gezonde traktatie zijn!

Voor nog veel meer uitdeelcadeautjes kijk je op Lobbes.nl.