Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Top 15 schoencadeautjes

6 november 2020
“Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!” Sinterklaas is weer in het land om de vele kinderschoenen te vullen. Het is altijd spannend wat Sinterklaas dit keer weer in de schoentjes zal stoppen. Omdat het vullen van al die schoenen een tijdrovende klus is helpen wij graag Sinterkaas en zijn Pieten met het uitzoeken van schoenpresentjes. Hieronder vind je de zorgvuldig samengestelde top 15 van de allerleukste schoencadeautjes.
Lees meer

Top 15 leukste schoencadeautjes

Het Sinterklaasfeest en de tradities die hierbij horen: ze zijn eeuwenoud. Maar waar komen deze tradities, zoals het schoenzetten en het snoepgoed, eigenlijk vandaan? Het schoenzetten is een traditie die is ontstaan in de 15e eeuw. Kinderen van arme mensen mochten op 5 december hun schoen zetten in de kerk, waar de schoenen gevuld werden door de rijken. De inhoud van de schoenen werd dan de dag erna verdeeld onder de armen. Het gebruik dat kinderen thuis hun schoen mochten zetten, bestaat vanaf de 16e eeuw. Net als nu, vulden hun ouders de schoenen met speelgoed en snoepgoed.

Traditioneel werd de schoen bij de open haard gezet, vanuit het idee dat de Pieten via de schoorsteen naar binnen komen klauteren om de cadeautjes in de schoenen te doen. Inmiddels worden de schoenen vaak bij de kachel, verwarming, voordeur of achterdeur gezet. Het is gebruikelijk dat de kinderen ook iets terug doen, bijvoorbeeld een tekening voor Sint en Piet in de schoen doen, of een wortel voor het paard van Sinterklaas. Ook het zingen van Sinterklaasliedjes hoort er echt bij!

 

De leukste schoencadeautjes

Maar wat zijn nu de allerleukste schoencadeautjes om te geven? Wij hebben het op een rijtje gezet in onze zorgvuldig samengestelde Top 15 schoencadeautjes!

1. Stapeltoren Hout

Dolle pret met deze stapeltoren van hout! Speel dit spel met je gezinsleden om extra leuke avonden te beleven terwijl jullie aftellen tot Pakjesavond!

Afbeelding voor

2. Maak Je Eigen Kaarsen

Maak je eigen kaarsen met deze toffe knutselset! Je maakt twee unieke kaarsen met de bolletjes kaarsvet in verschillende kleuren en de lont zorgt ervoor dat je je eigen gemaakte kaarsen ook daadwerkelijk kunt aansteken als ze af zijn!

Afbeelding voor

3. TOPModel Make-Up Kleurboek

Maak alle modellen in het kleurboek helemaal klaar voor de catwalk met de stickervellen met sieraden, speldjes en parels. Zorgen dat hun make-up tip top in orde zit, dat doe je met dit TOPModel kleurboek!

Afbeelding voor

4. Ludo Dieren

Speel een spannend potje Ludo boerderijdieren, een spel ontworpen door Lobbes zelf! Gegarandeerd een gezellige avond met je familie met een potje Ludo. Wie gaat er winnen? 

Afbeelding voor

5. 180-delige Bouwschijfjes

Met deze bouwschijfjes kun jij je fantasie volledig volgen met het bouwen van je kunstwerken. Maak bijvoorbeeld een auto, een huis, of gewoon iets wat jij helemaal zelf verzint! Met 180 schijfjes kun je alle kanten op.

Afbeelding voor

6. K'Nex Bouwset

Wat is er leuker dan zelf een graafmachine, helikopter of raceauto bouwen? Met deze bouwset van K'Nex kun je deze voertuigen helemaal zelf in elkaar zetten! 

Afbeelding voor

7. 2in1 Geheimschrift Pen

Schrijf geheime notities of liefdesbriefjes met deze geheimschrift pen! De pen schrijft zowel met gewone blauwe inkt, als met transparante inkt, die je alleen kunt lezen in het donker met het speciale, ingebouwde lichtje. Perfect voor in je dagboek!

Afbeelding voor

8. Science Explorer Stuiterbal Maken

Maak je eigen stuiterbal met deze set! Giet alle ingrediënten in de gietvorm, doe deze een tijdje in lauwwarm water en tada! Zo maak jij jouw eigen, unieke stuiterbal!

Afbeelding voor

9. Houten Hersenkraker

Deze hersenkraker is alleen voor de echte slimmeriken onder ons! Met logisch nadenken en goed kijken, zul je de houten hersenkraker oplossen.

Afbeelding voor

10. Spel Battle in the Deep

Een spannend potje Battle in the Deep doodt de tijd wel tot Pakjesavond! Lokaliseer de schepen van je tegenstander en schakel ze uit. Ben jij de eerste die alle schepen van de tegenstander raak heeft geschoten? Dan win je!

Afbeelding voor

11. Zandkunst Glow in the Dark

Maak de mooiste zandkunst in de verschillende flesjes! Voeg de verschillende kleuren zand toe in mooie patronen. Het mooiste is nog dat het zand glow in the dark is, doe het licht uit en zie jouw kunstwerk schitteren!

Afbeelding voor

12. Ministeck Dolfijn

Met de 200 gekleurde steentjes van deze Ministeck Dolfijn set maak jij een afbeelding van een prachtige dolfijn. Zie hoe de dolfijn vrolijk uit het water springt. Het spelen met Ministeck is goed voor het concentratievermogen, de fijne motoriek en de creativiteit.

Afbeelding voor

13. Magic Tricks Goocheldoos

Haal de goochelaar in jezelf naar boven met deze goocheldoos! Je kunt meer dan 35 trucs leren met deze set, zodat je een hele show kunt opvoeren voor je familie en vrienden. Verbaas je publiek en maak je klaar voor een daverend applaus! 

Afbeelding voor

14. Pluche Glitter Handtas met Eenhoorn

Dol op eenhoorns? Deze eenhoorn wordt jouw nieuwe beste vriendin! Je kunt haar overal meedragen in je met glitters en sterren bezaaide handtas. De betoverende eenhoorn glimlacht je altijd vriendelijk toe, waar je ook gaat!

Afbeelding voor

15. Memo Sint

Lobbes heeft dit jaar een aantal eigen spellen uitgebracht, waaronder dit memo spel van Sinterklaas! Wat is Sint aan het doen op elk van de kaartjes? Zoek de gelijke kaartjes door ze steeds om te draaien en te onthouden welke je al gezien hebt. Gegarandeerd een leuke avond met je familie met dit spelletje!

Afbeelding voor