Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Tips voor schoen zetten en schoen vullen

29 november 2018
'Alle kinderen mogen vanavond hun schoen zetten', zegt Sinterklaas op de zaterdag dat hij aankomt in Nederland.' Dat is duidelijke taal. Natuurlijk mag ook jouw kind hier ieder jaar aan meedoen. Maar hoe vaak mag jouw kind daarna zijn schoen zetten? En waarmee vul je de schoen? Best lastig om de juiste antwoorden op deze vragen te vinden. Lobbes helpt je graag! In deze blog vind je tips voor schoen zetten en schoen vullen.
Lees meer

Schoen zetten: hoe vaak mag het?

Ouders verschillen sterk van elkaar. Er is dan ook niet één juist antwoord op de vraag: hoe vaak mag een kind zijn schoen zetten? Belangrijk is dat jij je bij het bepalen van jouw aantal keren schoen zetten niet laat beïnvloeden door andere ouders. Jij bepaalt hoe vaak jouw kind zijn schoen mag zetten. Dat doen niet andere ouders en ook niet jouw kind. Natuurlijk wil een kind het liefst iedere avond zijn schoen zetten, maar is dit goed voor het kind? Pedagogen denken dat het niet goed is voor een kind als hij iedere avond zijn schoen mag zetten.

  • Te vaak iets krijgen, maakt het minder bijzonder. Als het pakjesavond is en het kind voor de zoveelste keer iets krijgt, is de leukigheid er al vanaf en geniet je kind er minder van dat hij iets krijgt.
  • Het idee dat Sint en/of zijn pieten 's nachts langskomen, is spannend voor veel kinderen. Daarom slapen ze 's nachts minder goed of zijn extreem vroeg wakker.

Wij raden daarom aan om je kind een á twee keer in de week zijn schoen te laten zetten. Zo blijft schoen zetten speciaal en kan je kind, in deze toch al onrustige tijd, zijn slaap beter pakken.

Maak je kind duidelijk wanneer hij zijn schoen mag zetten!

Duidelijkheid is belangrijk voor kinderen. Een kind moet weten waar hij aan toe is. Dat geldt ook voor schoen zetten. Zeg duidelijk tegen je kind hoe vaak en wanneer hij zijn schoen mag zetten. Geef bijvoorbeeld aan dat hij elke zaterdag zijn schoen mag zetten of elke zaterdag en woensdag. Wat ook kan, is aangeven op een kalender of online aftelposter wanneer je kind zijn schoen mag zetten. Een online aftelposter is een overzicht met alle dagen van de aankomst van Sinterklaas tot aan pakjesavond. Door middel van inkleuren of een stickertje plakken kan je kind zien wanneer de schoen mag worden gezet.

Schoen vullen: wat doe je erin?

Ook voor het schoen vullen geldt: Jij bent de enige die bepaalt wat erin gaat. Laat je niet beïnvloeden door wat andere andere ouders geven of waar je kind om blijft vragen :-). Wat je in de schoen doet, hangt af van je financiële situatie, maar ook van wat jij goed vindt voor je kind. Schoencadeautjes hoeven niet perse in de schoen te passen, maar ze zijn vaak wel kleiner en goedkoper dan de cadeaus die je op 5 december geeft. Het is natuurlijk geen verplichting dat ze klein en goedkoop zijn. Geef je echter een groot, duur cadeau in de schoen, dan verwacht je kind dat bij een volgende keer schoen zetten ook en de keer daarop en daarop... Je kind is veel blijer met een groot, duur cadeau als hij het niet te vaak achter elkaar krijgt. Beter is het dus om deze te bewaren voor pakjesavond. Om teleurstelling te voorkomen, kun je de grootte van het schoencadeautje steeds iets opbouwen: bijvoorbeeld eerst een cadeautje van 1 euro, dan van 2 euro en de laatste van 5 euro.

Ideeën voor schoencadeautjes

Op onze website staan veel artikelen voor een klein prijsje. Kijk voor inspiratie eens in onze verzameling schoencadeautjes tot 2,50 euro, schoencadeautjes tot 5 euro of in de schoencadeautjes online catalogus.