Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Strijkkralen Kersthangers Hama

1 februari 2022
Maak elke adventsdag een nieuwe Kersthanger met strijkkralen. Hama geeft je 24 verschillende ontwerpjes, voor elke dag één! Bekijk alle 24 verschillende designs, pak je strijkkralen en ga lekker aan de slag met dit uitgebreide knutselidee.
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Klein rond strijkkralenbordje
  • Vierkant strijkkralenbordje
  • Zeshoekig strijkkralenbordje
  • Kleine pinguïnvorm strijkkralenbordje
  • Strijkkralen in alle kleuren
  • Strijkpapier
  • Strijkbout
Afbeelding voor

Strijkkralenhanger IJsbeer

De eerste kersthanger maak je met een rond strijkkralenbordje. Leg de strijkkralen net zoals het voorbeeld in de vorm van een kerstbal met afbeelding van een ijsbeertje. Je kunt natuurlijk ook zelf kleuren kiezen om de kerstbal mee te maken.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Paddenstoel

Kersthanger nummer 2 is een schattige paddenstoel! Zoals je die in het najaar natuurlijk heel veel ziet in het bos. Als je het voorbeeldje volgt, maak je een roze paddenstoel. Of ga je toch voor een klassieke rode met witte stippen?

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerstboom

Daar is ie, de eerste kerstboom! Hiervoor gebruik je een strijkkralenbordje in de vorm van een dennenboom, zodat je makkelijk de strijkkralen in de juiste vorm kunt leggen. Met een gele ster er bovenop wordt het een echte feestelijke kerstboom.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Dennenappel

Met de vierde hanger maak je een kleine dennenappel. Door verschillende kleuren bruine strijkkralen te gebruiken, maak je de schubben van de dennenappel. Nog even (laten) strijken en jouw dennenappel kan zo de boom in.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Zuurstok

Misschien hangen er al echte klassieke zuurstokjes in jullie kerstboom? Dan maak je er nog een paar bij met dit strijkkralenvoorbeeld. Deze hangers hoef je niet aan een touwtje te knopen om ze op te hangen, want door de kromming geef je het zuurstokje zo een plekje in de takken.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerstman

Voor de kerstman heb je een verrassend strijkkralenbordje nodig, namelijk die van de pinguïn! Bekijk het voorbeeld goed om te zien waar je de strijkkralen moet leggen, om zo een klein kerstmannetje te maken!

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Hert

Ook voor het hertje gebruik je het pinguïn bordje. Je benut nu maar een deel van het bordje om een compleet hertje te maken! Het gewei maakt de kersthanger helemaal af. Strijk het herstje voorzichtig af, zodat de kraaltjes van het gewei goed hechten.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerst elf

De kerstman kan het natuurlijk niet allemaal alleen, daar heeft hij kerstelfjes voor! Maak voor de kerstman een helper met mutsje om te zorgen dat iedereen op tijd zijn cadeautjes krijgt!

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Sneeuwbal

Pak het ronde bordje er weer bij voor deze kerstbal met sneeuwvlok. Met witte kraaltjes leg je een sneeuwkristal ín de bal. Touwtje erdoor en je tweede kerstbal is klaar om opgehangen te worden.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Sneeuwkristal

Maak een grote sneeuwvlok met het zeshoekige strijkkralenbordje. Leg de witte strijkkralen in een strakke mozaïekvorm op het bordje om een perfect symetrische sneeuwkristal te maken.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerstboom

Nu is het tijd voor een tweede kerstboom. Met verschillende groene kleuren maak je zo een andere versie dan de eerste boom. Wel komt er natuurlijk weer een mooi sneeuwrandje onderop elke laag, voor de echte winterse sfeer.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Pinguïn

En jawel, daar is dan nu de echte pinguïn. Geef 'm een lekkere warme muts, oorwarmers en sjaal, zodat ie goed bestand is tegen de winterse kou!

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Engel

Voor deze kersthanger leg je 2 strijkkralenpatronen. Maak eerst een engeltje op een zeshoekig strijkkralenbordje. Leg vervolgens een lichtkrans van gele strijkkralen op een rond bordje. Nu plak je de krans met een lijmpistool op het hoofd van de engel, bevestigt er een koordje aan en de engel is klaar voor een mooi plekje in de boom.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Eikel

Bijzonder in deze kerstboom; er hangen niet alleen dennenappels in, maar ook een eikeltje! Dit schattige vormpje leg je in een handomdraai op een zeshoekig bordje. Met donkergoene tinten maak je het eikeldopje met een steeltje waar straks het ophangkoordje aan bevestigd kan worden.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Sneeuwpop

Pak het pinguïn bordje er weer bij voor deze sneeuwman. Geen muts deze keer, maar een echte hoed! De wortelneus mag natuurlijk niet ontbreken, net zoals de zwarte knopen op zijn buik. Welke kleur sjaal geef jij deze sneeuwpop kersthanger?

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerst-elfje

Tijd voor een tweede helper voor de kerstman. Dit schattige kerstelfje met gele vlechtjes staat ook mooi in de kerstboom. Of maak je een kerstelfje met rood of donker haar? Het leukste is natuurlijk een elfje dat lijkt op jou!

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerstster

Voor de kerstster heb je witte en gele strijkkralen nodig. Leg een gele rij strijkkralen in de vorm van een ster op het zeshoekige bordje. Aan de buitenkant leg je een witte rand, helemaal om de gele ster heen. En aan de binnenkant leg je in elke open hoek van de sterpunten nog een witte strijkkraal.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerst Hart

Kun jij zo'n kersthart maken van papieren vlechtstroken? Misschien hangt die zelfs al in jullie kerstboom. Maar deze keer maak je het hart met strijkkralen! Nu komt het vierkante strijkkralenbordje op tafel om deze vorm te leggen.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Christmas Pretzel

In Nederland nog niet zo bekend, maar in Amerika een populaire kerstsnack: de Christmas Pretzel. Dit koekje in de vorm van een krakeling wordt vaak versierd met chocolade en gekleurde sprinkles. Maak er nu ook eentje van strijkkralen om in de boom te hangen!

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerstbal

Voor de volgende kersthanger leg je weer de inmiddels bekende kerstbal-vorm. Deze keer versier je de bal met de afbeelding van een klein kersttakje.

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Hertenkop

Met dit patroon maak je een hertenkopje voor in de kerstboom. Gebruik je dezelfde kleuren als bij het complete hertje dat je eerder hebt gemaakt? Of kies je voor een heel nieuw kleurenpalet?

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger IJsbeer

Voor deze kersthanger heb je nog een laatste keer het pinguïn bordje nodig. Pak de witte strijkkralen er weer bij voor deze grappige ijsbeer! Nu heb je al 22 verschillende strijkkralenhangers gemaakt, nog 2 te gaan!

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Kerstbal met Sneeuw

Het enerlaatste voorbeeld is aan de beurt, een klein kerstballetje met sneeuw. Kies twee kleuren voor de bal zelf, en kleurtje voor het bovenkantje en leg hier en daar een wit kraaltje in je ontwerpje. Zo lijkt het net of het sneeuwt!

Afbeelding voor

Strijkkralenhanger Boom met Cadeaus

Hoera, de allerlaatste kersthanger is aan de beurt. En wat voor één! Voor deze hanger maak je meerdere onderdelen die je als een mobiel aan elkaar bevestigt. De kerstboom bestaat uit 3 losse stukken, die je in twee keer op het boom-bordje moet leggen. Eerst de top en de onderkant, die je dan strijkt. Leg daarna het middenstukje. Op een vierkant bordje maak je 3 cadeautjes. ALs alle onderdelen klaar zijn, rijg je ze met een touwtje aan elkaar. Zo is de laatste kersthanger van de serie ook meteen de meest speciale! Fijne kerstdagen allemaal!

Afbeelding voor
Benodigde artikelen:
 
Hama Strijkkralenbordje - Rond Klein (Art nr. 4699542, 1 x in bundel)
1,25
Hama Bead-Tac Strijkkralenbordjes, 2st. (Art nr. 5699567, 1 x in bundel)
9,99
Hama Strijkpapier (Art nr. 4699623, 1 x in bundel)
2,99
Hama Strijkkralenbordje - Zeshoek Klein (Art nr. 4699562, 1 x in bundel)
1,25
Hama Strijkkralenbordje - Pinguin (Art nr. 5699297, 1 x in bundel)
1,99
Hama Strijkkralenbordjes - Hart, Pinguin, Boom (Art nr. 5699563, 1 x in bundel)
4,75