Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Sinterklaas Knutsels

6 november 2022
Nog even en dan zijn Sinterklaas en zijn Pieten weer in ons koude kikkerland! Ben jij al vol verwachting de dagen aan het aftellen? Wij wel! Met de onderstaande knutselwerkjes kom jij helemaal in Sinterklaassfeer. Ga op 17 november naar de intocht van Sinterklaas, doe jouw Sinterklaasketting om en neem je Amerigo snoepbeker mee om er kruidnoten, schuimpjes en chocolademunten in te doen. Maak het thuis gezellig door een echte ‘Welkom Sint & Piet’ snoepgoedkrans te maken of wat dacht je van een eigen zelfgemaakte schoen van karton, glitterstickers en veren. Sinterklaas gaat jouw huis zo zeker niet voorbij!
Lees meer
Afbeelding voor

Sinterklaasketting

Wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: Maak de ketting

Verf de grootste kraal in een rode kleur, de middelste kraal roze en de kleinste kraal in een kleur die je mooi vindt (je kunt ook gekleurde kralen gebruiken, wij hebben een roze kraal gebruikt en de andere 2 kralen rood geverfd). Laat de kralen drogen en knip van het klosje touw 4 korte draden en 1 lange draad die lang genoeg is om aan je nek te hangen. Vouw het lange draad dubbel en rijg met het draad de kralen aan elkaar. Haal aan de onderkant van de kleinste kraal ook de 4 korte draden door het dubbelgevouwen draad.
Afbeelding voor
Wanneer je het draad door de bovenste kraal hebt gehaald maak je er aan het uiteinde een knoopje in. Teken op de roze kraal 2 oogjes. Knip uit papier een mijter en plak deze op het hoofdje. Uit een wattenschijfje knip je een baard, plak deze op het gezicht, jouw ketting is nu af en klaar om gedragen te worden!
Afbeelding voor

Afbeelding voor

Stap 2: Maak de beker

Plak de beker aan de lampionstok vast met plakband (door de houten stok lijkt de beker op een stokpaardje. De stok zorgt er ook voor dat je het bekertje gemakkelijk vast kunt houden). Bedek de beker rondom met wit karton. Knip uit rood en geel karton de teugels (2 lange en 2 korte stroken van rood karton en 4 cirkels van geel karton) van het paard en van zwart karton de oogjes.
Afbeelding voor
Plak de teugels en de oogjes op de beker. Knip uit wit karton 2 druppelvormen. Maak in de punt van de druppelvorm een inkeping, vouw de 2 delen naar elkaar toe en plak vast. Dit zijn de oortjes. Van wit crêpepapier maak je slierten en vouw je ze tot een roosje, dit moeten de manen van het paard voorstellen. Plak tot slot de oortjes en de manen op de beker. Nu is het de taak van de Pieten om jouw Amerigo snoepbeker te vullen met lekkere kruidnoten, chocolademunten en schuimpjes!
Afbeelding voor

Welkom Sint & Piet snoepgoedkrans

Wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: Versier de krans

Leg de krans voor je neer en plak de sticker letters W, E, L, K, O, M aan de bovenkant van de krans, je krijgt dan het woord ‘welkom’. Met behulp van het lijmpistool plak je de kruidnoten, schuimpjes en chocolademunten op de strokrans. Je kunt de krans nog verder versieren met veren of door bijvoorbeeld uit het karton een Sinterklaas en een Piet uit te knippen en deze op de strokrans te plakken. Bind als laatste aan de bovenkant van de krans een touw zodat je de krans kunt ophangen.
Afbeelding voor
Hang de krans bij de voordeur zodat de Sint en zijn Pieten zien dat ze welkom zijn in jouw huis!

Sinterklaas schoentje

Wat heb je nodig?

Afbeelding voor

Stap 2: Maak het schoentje

Pak een vouwblaadje of een gekleurd karton (zorg wel dat het karton een vierkante vorm heeft. Hoe groter het vierkant, hoe groter het schoentje zal worden). Vouw het blaadje dubbel en daarna nog een keer. Hierna vouw je alle zijkanten naar binnen, je ziet nu 16 vierkantjes op het blaadje. Pak de schaar erbij en knip 1 strook met vierkantjes af, deze is niet meer nodig. Daarna knip je van 1 kant de buitenste hoeken uit. Aan de andere kant knip je het middenvlak aan beide kanten in zodat er in het midden een ‘flapje’ ontstaat.
Afbeelding voor
Dan kan het lijmen beginnen. Neem eerst de kant met het ingeknipte middenflapje. De linker- en rechterflap smeer in je met lijm en zet je vast op de middelste flap. Daarna neem je de kant waarvan de buitenste hoeken zijn uitgeknipt. Vouw de middenflap naar binnen, smeer wat lijm op de punten van de zijstroken en plak ze op de middenflap vast. Ziezo, de basis van jouw schoentje is af!

Stap 3: Versier het schoentje

Nu is het tijd om jouw Sinterklaasschoentje te versieren. Je kunt iets op de schoen tekenen met viltstiften of iets schilderen met verf, maar ook versieren met divers knutselmateriaal zoals glitterstickers en veertjes. Maak van touw nog een mooie strik en plak deze vast op de schoen. Zet je schoen en wie weet vind jij de volgende dag wel een mooi cadeautje erin!
Afbeelding voor

Met al deze mooie Sinterklaas knutsels wordt de intocht vast een groot succes!

Alles wat je nodig hebt voor deze leuke knutseltips en nog veel meer vind je op Lobbes.nl