Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Schoolbord Snijplank

19 april 2022
Maak je eigen gepersonaliseerde schoolbord weekkalender met een snijplank en schoolbord verf. Zoek je nog een leuk knutselwerkje voor Moederdag of Vaderdag? Dan is deze unieke weekkalender een mooi cadeau!
Afbeelding voor

Wat heb je nodig:

  • Houten Snijplank
  • Dunne papieren tape,5mm breed
  • Schoolverf
  • Gekleurde acrylverf
  • Penselen
  • Krijtstiften of schoolbordkrijtjes
  • Ophangkoord
Afbeelding voor

Stap 1:
Meet de snijplank en verdeel het brede stuk in 7 delen. Zet met potlood een zacht streepje op deze plekken, aan de linker- en rechterkant van de plank.

Stap 2:
Plak de dunne papieren tape van links naar rechts strak op de houten plank, van streepje naar streepje zoals je die net hebt afgemeten. Zorg dat de tape goed aangedrukt zit en laat 'm een klein stukje doorlopen aan weerszijden van de plank.

Afbeelding voor

Stap 3:
Verf nu de bovenkant van de plank met de schoolverf, tot aan het bovenste plakbandje. Zorg dat je daar niet bovenuit schildert.

Stap 4:
Het handvat kun je naturel houden of een kleurtje geven. Maak je de snijplank voor moederdag, dan kies je natuurlijk haar favoriete kleur! Verf voorzichtig tot aan het papieren plakbandje.

Afbeelding voor

Stap 5:
Haal nu voorzichtig de plakbandjes van de plank af. Zorg dat de verf nog niet droog is, zodat de plakband er mooi af komt, zonder verf mee te nemen.

Stap 6:
Laat de plank nu heel goed drogen. Sommige schoolbordverf moet namelijk 24 uur drogen voor je er op kunt schrijven. Dan is de verf ook goed afneembaar. Rijg nog een stoer koordje door het ophangoogje en klaar is je weekkalender!

 

Geef er een setje krijtstiften in leuke kleurtjes bij om het cadeautje helemaal af te maken. Waar komt jouw kalender te hangen?

 

Benodigde artikelen:
 
Snijplank met Handvat Beukenhout (Art nr. 2490308, 1 x in bundel)
7,99
Schoolbordverf - Zwart, 250ml (Art nr. 6020666, 1 x in bundel)
14,99
Gold Line Penselen, 3st. (Art nr. 6021870, 1 x in bundel)
5,75
Krijt Markers Pastelkleuren, 5st. (Art nr. 6021207, 1 x in bundel)
13,99
Snijplank met Handvat Beukenhout (Art nr. 2490308, 1 x in bundel)
7,99