Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Paasdecoraties van karton

5 februari 2024
Deze vrolijke decoraties voor Pasen, zoals paaseieren en verschillende dieren, zijn geknipt uit gekleurd karton met behulp van hetzelfde sjabloon. Met de onderdelen uit het sjabloon maak je veel verschillende dieren! Gebruik een lijmstift om de verschillende onderdelen aan elkaar te lijmen. Met een koordje hang je jouw paasfiguren op aan de paastak.
Lees meer

Wat heb je nodig:

Afbeelding voor

Stap 1:
Download het sjabloon met de verschillende vormen en print het uit. Knip alle onderdelen uit en neem de vormen over op karton. Knip nu de uiteindelijke vormen uit het gekleurde karton.

Stap 2:
Met een lijmstift plak je alle onderdelen op de juiste plek en vorm je het paasfiguurtje.

Afbeelding voor

Stap 3:
Maak een gaatje bovenin het figuurtje met de gaatjestang. Steek er een koordje doorheen om jouw Paasfiguur op te kunnen hangen.

Stap 4:
Als alles op zijn plek zit, heb je een prachtig kuikentje gemaakt!

Afbeelding voor

Hier zie je nog een paar voorbeelden van welke figuurtjes je kunt maken met de verschillende vormpjes uit het sjabloon. De pootjes van het kipje zijn ook gelijk aan de vleugeltjes van het kuikentje bijvoorbeeld. Teken zelf de oogjes op je figuur om 'm af te maken.

Maak met de onderdelen van het sjabloon bijvoorbeeld ook een paashaas met 2 beentjes, 2 armpjes en de verschillende oortjes. Plak het kleine eitje op z'n buik.

Afbeelding voor

Of maak jij het grappige paaskuiken uit karton met verschillende dessins en wiebeloogjes? Misschien kun je zelf nog wel andere dieren bedenken met de kartonnen vormen. Zo maak je heel veel verschillende paashangers om op te kunnen hangen in huis!

Benodigde artikelen:
 
Gekleurd Papier A4 110 gsm, 50 Vellen (Art nr. 1620880, 1 x in bundel)
2,99
Gekleurd Karton Ivoor A4, 20 vel (Art nr. 6021599, 1 x in bundel)
4,99
Touw katoen 45meter 50gr blauw/wit (Art nr. 5102080, 1 x in bundel)
2,99
Stevige Vouwblaadjes, 20x20cm, 50st. (Art nr. 1620879, 1 x in bundel)
2,35