Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!
Nog voor gratis verzending (gratis verzending vanaf € 39) Gratis verzending!

Maak je eigen Schoentje

1 december 2021
Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Maak met dit knutselidee je eigen schoentje en wacht vol spanning af wat de Pieten in jouw schoentje doen.
Sinterklaas Kapoentje, gooi wat in mijn schoentje. Maak met dit knutselidee je eigen schoentje en wacht vol spanning af wat de Pieten in jouw schoentje doen.
label.learn.more

Wat heb je nodig:

  • Vierkante vouwblaadjes
  • Schaar
  • Lijm
  • Touw
  • Diamantstickers
  • Veertjes

Stap 1:
Verzamel alle spullen die je nodig hebt om je schoentje te maken en te versieren.

Stap 2:

Pak een vouwblaadje of een gekleurd karton (zorg wel dat het karton een vierkante vorm heeft. Hoe groter het vierkant, hoe groter het schoentje zal worden). Vouw het blaadje dubbel en daarna nog een keer. Hierna vouw je alle zijkanten naar binnen, je ziet nu 16 vierkantjes op het blaadje. Pak de schaar erbij en knip 1 strook met vierkantjes af, deze is niet meer nodig. Daarna knip je van 1 kant de buitenste hoeken uit. Aan de andere kant knip je het middenvlak aan beide kanten in zodat er in het midden een ‘flapje’ ontstaat.

Dan kan het lijmen beginnen. Neem eerst de kant met het ingeknipte middenflapje. De linker- en rechterflap smeer in je met lijm en zet je vast op de middelste flap. Daarna neem je de kant waarvan de buitenste hoeken zijn uitgeknipt. Vouw de middenflap naar binnen, smeer wat lijm op de punten van de zijstroken en plak ze op de middenflap vast. Ziezo, de basis van jouw schoentje is af!

Stap 3:

Nu is het tijd om jouw Sinterklaasschoentje te versieren. Je kunt iets op de schoen tekenen met viltstiften of iets schilderen met verf, maar ook versieren met divers knutselmateriaal zoals glitterstickers en veertjes. Maak van touw nog een mooie strik en plak deze vast op de schoen. Zet je schoen en wie weet vind jij de volgende dag wel een mooi cadeautje erin!

Benodigde artikelen:
 
Kinderlijm Collall flacon 100ml (Art nr. 5111592, 1 x in bundel)
2,30
Natuurlijk Hennep Touw 2mm, 190m (Art nr. 6021266, 1 x in bundel)
10,99
Diamant Stickers Figuren (Art nr. 1930797, 1 x in bundel)
1,99
Indianen Veren, 12st. (Art nr. 2699563, 1 x in bundel)
6,49
Color Bar Papier Kleur, 160 Vellen (Art nr. 6021127, 1 x in bundel)
29,99